Dit zijn ze dan! En het was duidelijk; niemand van jullie had het afgelopen jaar blijkbaar zin om beddengoed te strijken.

10. Wat is de houdbaarheid van parfum?

Eigenlijk een heel saai artikel, maar wel eentje waar veel op gezocht werd in het afgelopen jaar. Want van je dure fles parfum wil je natuurlijk wel zo lang mogelijk genieten. Waar kun je parfum het best bewaren en wanneer weet je dat je parfum niet meer goed is? Je bent nogal eens geneigd om heel zuinig te doen met je luxe cosmetica. Eigenlijk is dit wel een beetje jammer, want je cosmetica blijft niet eeuwig goed. Gewoon fijn gebruiken dus, die heerlijke luxe flacons parfum en potjes gezichtscrème.

9. Is je pomeriaan bang voor vuurwerk?

Een heel recent verschenen artikel, maar deze heeft toch een plaatsje weten te veroveren in de top 10 van meest gelezen blogposts van 2023. Niet zo gek natuurlijk, want nu alweer in het laatste maand van het jaar zitten, word er al weer volop vuurwerk afgestoken. Het is heel erg naar wanneer je pomeriaan, of welke hond je dan ook hebt, bang is voor vuurwerk. Er zijn gelukkig wel een paar dingen die je kunt doen om je hond te kalmeren en zelfs wat af te schermen voor al het geknal en geflits.

8. The Body shop Cherries & cheer

Ik moest stiekem wel lachen toen ik juist dit artikel voorbij zag komen in de statistieken, want ik heb enkele van deze producten per ongeluk laten liggen op de locatie waar we die dag aan het shooten waren. Mocht je mij al langer volgen via mijn blog of via Instagram, dan weet je wellicht dat ik maandelijks een shoot heb met mijn fotografe Erica. Toen ik trouwde in 2018 was zij mijn trouwfotografe en daarna zijn we vriendinnen geworden. Heel bijzonder natuurlijk! We hebben uiteraard een aantal favoriete locaties waar we graag shooten. Twee keer per jaar hebben we een heel volle shootdag. De eerste is de strandshoot in juli waar ik veel zomercollecties bij me heb en die we altijd in Noordwijk doen en natuurlijk de kerstshoot in November die we dit jaar, net zoals vorig jaar overigens, bij kasteel Rosendael deden. Dit jaar was ik ten tijde van de kerstshoot nét hersteld van Corona, dus éigenlijk was ik nog niet helemaal fit. De weersvoorspellingen voor die dag waren ook nog eens ontzettend slecht en ik had een enorme hoeveelheid producten die mee moesten. Uiteindelijk hebben we echt tussen de buien door moeten fotograferen en met hulp van buienradar die die dag gelukkig perféct klopte ging dat aardig goed. Ik was in ieder geval enorm blij met de resultaten van die dag. Omdat we zo ontzettend snel moesten werken, ben ik dus enkele producten vergeten mee te nemen. Ik heb ze letterlijk in het gras laten liggen. Enorm jammer, want deze geur was juist mijn favoriet uit de kerstcollectie van The Body shop. Gelukkig was dit blijkbaar ook jullie favoriete artikel over The Body shop van het afgelopen jaar!

7. Yves Rocher adventskalender unboxing

Ook deze foto’s maakten we op die ontzettend regenachtige dag. De foto’s voor dit artikel hebben we zelfs moeten maken met een enorm lange pauze ertussen. Toen we net een kleine twintig minuten bezig waren, begon het zó ontzettend hard te regenen dat er niets anders op zat dan naar huis gaan. Pas zo’n twee uur laten hield het op met regenen en konden we weer terug rijden naar de locatie. Je kan ook zien aan Sketch haar pluizige haartjes en pootjes hoe nat het die dag was. Altijd afzien is het voor haar, hoor, zo’n shoot, waar ze de hele dag door snoepjes krijgt.

opruimen voor een verhuizing

6. Opruimen voor een verhuizing

Ik ben een behoorlijk neat freak en ik ben dus sowieso nogal van het opruimen. Toen tijdens mijn scheiding in 2021 mijn huis in de verkoop stond en ik mij aan het voorbereiden was voor de verhuizing, heb ik helemaal extreem veel opgeruimd. Ik wist sowieso dat ik hoe dan ook kleiner zou gaan wonen in mijn eentje en en bovendien wilde ik niet alles uit mijn ‘oude’ leven meenemen naar mijn ‘nieuwe leven’. Toen ik eenmaal in mijn nieuwe huis zat, heb ik een tijdje weinig gedaan omdat ik er door alle verbouwingsperikelen even helemaal klaar mee was. Het afgelopen half jaar echter, heb ik weer heerlijk opgeruimd en ook het een en ander in huis veranderd. Ik ga jullie daar volgend jaar zeker meer van laten zien. We wachten met het maken van de foto’s nog even tot de dagen weer wat langer en vooral lichter worden.

5. L’Occitane Amandel Delightful mist

De amandel lijn van L’Occitane behoort al jaren tot mijn favoriete geurlijnen van het merk. Ik ben vooral fan van de Amandel milk concentrate en de showeroil. In het voorjaar kwam L’Occitane met een ontzettend leuke toevoeging aan de collectie, namelijk de Amandel Delightful mist, een bodymist in dezelfde verslavend lekkere geur. Helaas was het wel een limited edition, want inmiddels is hij al niet meer verkrijgbaar. L’Occitane zou er zeker verstandig aan doen om het product te herintroduceren, en dit keer in de vaste collectie.

stoppen met de pil ervaringen

4. Mijn ervaring met stoppen met de pil

Stoppen met de pil deed ik in 2021 en dit jaar schreef ik daar een uitgebreide blogpost over. Ik stopte letterlijk van de ene op de andere dag en over mijn ervaring kan ik heel kort zijn; het was één van de beste beslissingen die ik in de afgelopen jaren maakte, en rondom mijn scheiding, verhuizing, verbouwing en daarna tijdens mijn ‘date spree’ heb ik héél wat keuzes moeten maken (knipoog). Ik ben jaren lang aan de pil geweest en wanneer je de pil slikt, besef je blijkbaar niet wat die pil allemaal met je doet. Pas toen ik stopte merkte ik dus pas hoeveel lekkerder en beter ik in mijn vel zat. Ook vloog mijn libido omhoog. Elk lichaam is anders en natuurlijk kun je ook de pil slikken naast andere redenen dan anti-conceptie. Jouw ervaringen kunnen dus anders zijn dan die van mij. Ik weet echter honderd procent zeker dat ik nooit meer aan de pil wil.

3. Kun je bodylotion als handcrème gebruiken?

Dit is wat mij betreft wel een héél verrassend artikel in de top drie met de meest gelezen blogposts van 2023, want jullie vroegen je dus blijkbaar ook af of je bodylotion als handcrème kunt gebruiken. Het antwoord is simpel; ja, dat kan zeker! Wanneer je namelijk de ingrediëntenlijst van een handcrème en een bodylotion naast elkaar houdt, zul je zien dat er eigenlijk maar weinig verschillen tussen zitten. Sterker nog, in feite zou je in veel gevallen niet eens weten of je een ingrediëntenlijst van een handcrème of een lichaamsproduct in je handen hebt. Het is natuurlijk wel zo dat het ene product het andere niet is. Wanneer je echt heel droge handen hebt, heb je waarschijnlijk niet genoeg aan een luchtige lotion, maar moet je er echt een vettige en intensief voedende (hand)crème of (body)boter bij pakken. Het leuke is trouwens dat ik naast mijn blog als cosmetica adviseuse werk en daar dus altijd heel veel inspiratie op doe voor de cosmetica-gerelateerde artikelen die ik op mijn blog publiceer.

2. Mijn ervaring met de Gynefix spiraal

Na het stoppen met de pil moest er natuurlijk een alternatief komen en dat werd de T-safe koperspiraal. Helaas stootte mijn lichaam die tot twee keer toe af. Omdat ik absoluut niet meer aan de anti-conceptie pil wilde, kwam mijn huisarts met de Gynefix koperspiraal als alternatief. Omdat deze spiraal wordt ‘verankerd’ in de baarmoeder, zou deze niet los kunnen raken, in tegenstelling tot de gewone T-safe koperspiraal. Het zetten van de Gynefix spiraal was pijnlijk en naderhand had ik zes weken last van heftige bloedingen. Mijn menstruaties werden heviger, maar buiten dat leek alles uiteindelijk goed te gaan. Ik publiceerde dit artikel aan het begin van dit jaar, maar helaas heeft mijn lichaam ook deze spiraal inmiddels afgestoten, ondanks het feit dat hij dus wordt vastgezet. De meningen over waarom een baarmoeder een spiraal continue afstoot zijn verdeeld onder huisartsen en gynaecologen, maar wat de reden bij mij ook is, mijn lijf accepteert blijkbaar geen spiraal. Ik wil ook geen kinderen, dus het was een behoorlijk drama voor mij. In ieder geval waren jullie benieuwd naar mijn ervaringen met de Gynefyx spiraal. Wordt wellicht nog vervolgd.

dekbedovertrek strijken in enkele minuten

1. Je dekbedovertrek strijken in enkele minuten

Dat was duidelijk; niémand van jullie had het afgelopen jaar blijkbaar zin om te strijken en dat snap ik. Maar het is natuurlijk wel zo leuk wanneer je slaapkamer en dus ook je bed er een beetje netjes bijstaat. Ik gaf dus de gouden tip voor hoe je je dekbedovertrek in slechts enkele minuten kreukvrij hebt. Ik pas deze tip zelf al jaren toe. Dit waren ze dan, de tien meest gelezen blogposts van 2023. Ik hoop natuurlijk dat jullie ze met net zoveel plezier gelezen hebben als ik ze schreef!

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.