Je cadeautjes netjes inpakken en tegelijkertijd ook nog een beetje origineel zijn? Ik geef je volop ideeën en inspiratie.

Cadeautjes netjes inpakken, dít is de gouden tip

Cadeautjes voor iemand uitzoeken en cadeautjes geven vinden de meeste mensen altijd wel leuk. Cadeautjes netjes inpakken echter, dat is soms een heel ander verhaal. Veel mensen hebben geen flauw idee hoe ze iets moeten inpakken, of ze hebben er simpelweg helemaal geen zin in. Terwijl een mooi ingepakt cadeautje geven aan iemand juist zo leuk is! De gouden tip voor het inpakken van een cadeau in welke vorm dan ook is dat je nooit te veel papier moet gebruiken. Wanneer je te veel papier aan alle kanten van het cadeau overhoudt, ga je dit logischerwijs natuurlijk zo veel mogelijk weg proberen te werken. Het papier gaat dan in veel gevallen kreuken of zelfs scheuren. Hier wordt je cadeautje niet mooier op. Het makkelijkst is om het cadeautje op het cadeaupapier te leggen en dan een zo klein mogelijk stuk papier af te knippen. Je moet er natuurlijk wel op letten dat je stuk cadeaupapier ook weer niet te klein is want je wilt natuurlijk wel je hele cadeau in kunnen pakken met dat stuk papier. Pak je echt zelden een cadeau in en vind je het lastig om in te schatten hoeveel papier je nodig hebt, dan kan het ook helpen om eerst het cadeaupapier om het cadeau heen te wikkelen en vast dicht te plakken aan één kant. Vervolgens kun je het cadeau zover mogelijk naar onderen schuiven zodat je één kant kunt dichtplakken. Zodra je dat gedaan hebt, is er nog één kant van je cadeautje ‘open’ en daar heb je dus nog een groot stuk papier ‘over’. Je weet nu echter hoeveel papier je nodig hebt en de rest van het papier knip je af vóórdat je het papier dicht gaat vouwen en dicht gaat plakken. Op deze manier moet het helemaal goed komen om je cadeautjes netjes in te pakken. Cadeaupapier heb je in allerlei prijsklassen. Mijn ervaring met heel goedkoop papier is dat het vaak erg dun is en dus snel scheurt. Uiteindelijk heb je dan misschien maar weinig geld voor zo’n rol betaald, maar als je steeds opnieuw cadeaupapier moet pakken omdat het scheurt, ben je uiteindelijk nog niet heel goedkoop uit. Aan de andere kant kan heel dik en stevig cadeaupapier soms ook wat lastig zijn met inpakken omdat je het wat minder makkelijk kunt vouwen. Heb je geen cadeaupapier in huis? Je kunt ook prima cadeautjes netjes inpakken met een stuk behang, een pagina uit een oud boek of een tijdschrift of zelfs een krant.

Cadeautjes met een lastige vorm inpakken

Een boek of een doosje met daarin een flesje parfum netjes inpakken moet met de bovenstaande tip nu wel lukken. Echter, cadeautjes komen in alle maten en vooral ook in allerlei vormen, en dat maakt het inpakken natuurlijk wat lastiger. Heeft je cadeautjes slechts aan één kant een afwijkende vorm? Draai je cadeautje dan om zodat de afwijkende vorm onderop ligt, dat maakt het netjes inpakken al weer makkelijker. Een rond of een cilindervormig cadeau inpakken kun je doen op twee manieren. Een super leuke en vooral snelle manier is om er een ‘snoepje’ van te maken. Je legt je ronde of cilindervormige cadeau op een stuk papier en rolt het papier eromheen. Dit plak je dan in het midden dicht. Je cadeautje is dan nog open aan beide zijkanten. Pak nu twee stukken lint of touw en bind je cadeautje aan beide kanten dicht met het lint of het touw. Voila, je cadeautje is nu keurig ingepakt en ziet er ook nog eens schattig uit zoals een snoepje. De andere manier is iets tijdrovender, maar ook hiermee krijg je een mooi resultaat. Je begint op dezelfde manier, je wikkelt het papier om je ronde cadeau heen en plakt het in het midden dicht. Vervolgens ga je ‘knipjes’ maken in het papier aan beide zijkanten van het cadeautje zodat je het als het ware allemaal reepjes in je papier krijgt. Deze reepjes vouw je vervolgens netjes om het cadeau heen en plak je dan dicht. Zie je dit nu allemaal niet zitten, dan kun je natuurlijk ook je cadeau in een cadeautasje stoppen. Het is leuk om bovenin het tasje wat vloeipapier te stoppen, eventueel kun je dit papier nog parfumeren met een spraytje parfum. Het tasje kun je dicht strikken met lint of touw. Ook in cellofaan kun je leuk cadeautjes verpakken die een lastige vorm hebben.

Cadeautjes netjes inpakken en extra speciaal maken

Ben je al een heel ervaren inpakker of wil je een echt chique ingepakt cadeau, dan zijn er allerlei leuke manieren om je cadeautje origineel in te pakken en er iets extra’s aan te voegen. Heb je dubbelzijdig inpakpapier, dan is het leuk om een randje van het papier om te vouwen op de bovenkant van je cadeau. Verder is het mooi om naast met cadeaupapier ook met cellofaan te werken. Je pakt je cadeautje dan in met zowel cadeaupapier als met cellofaan. Hiervoor knip je eerst een stuk cellofaan af en vervolgens leg je hierop het cadeaupapier. Je pakt je cadeautje dan met beide laagjes tegelijkertijd in. Als extraatje kun je bijvoorbeeld nog wat glitters of confetti tussen het cellofaan en het cadeaupapier strooien. Dit geeft echt een heel leuk effect. Een andere originele manier om je cadeautjes netjes en vooral ook origineel in te pakken is om je cadeautje te verfraaien met een gepersonaliseerde stempel of een wax stempel. In de shop van Jessy kun je kiezen uit 200 verschillende designs of zelf een gepersonaliseerde wax stempel ontwerpen. Dat is trouwens ook een heel leuk idee wanneer je je eigen webshop hebt en bestellingen voor je klanten inpakt voordat je ze in een doosje stopt. Met zo’n gepersonaliseerde wax stempel met bijvoorbeeld het logo van je shop erop ziet zo’n bestelling er natuurlijk extra mooi uit. Wanneer je cadeautje is ingepakt is het leuk om er een strik omheen te maken. Dit kun je sowieso doen met lint of touw. Aan die strik kun je vervolgens nog iets vastmaken. In de kerstperiode kun je er bijvoorbeeld een klein kerstballetje aan hangen of een candycane. In andere seizoenen kun je een droogbloem of een takje eucalyptus onder het lint schuiven, zoals ik op de foto ook laat zien. Je kunt zelfs een bonbonnetje of een ander ingepakt snoepje aan je lint of touw vastmaken. Combineer ook vooral verschillende manieren. Een cadeautje ingepakt in cadeaupapier en cellofaan ziet er extra mooi uit in een cadeautasje. Aan het cadeautasje kun je dan ook weer een strik of een droogbloemetje vast maken.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Daenelia says:

    Heel duurzaam is het om je kadootje in te pakken in (herbruikbare) stof. Ook leuk en heel makkelijk met moeilijke vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.