Op zoek naar inspiratie voor leuke uitjes in Nederland? Er is echt genoeg te doen en om te ontdekken. Ik geef je 5 leuke ideetjes.

Een stedenstrip en een bezoek aan een pluktuin zijn leuke uitjes in Nederland

Als je van winkelen, terrasjes en lekker eten houdt, zijn stedentrips natuurlijk de meest voor de hand liggende leuke uitjes in Nederland. Misschien dus niet zo origineel, maar leuk is het zeker! Ga een dagje naar een stad die je nog niet zo goed kent. Wij vinden het altijd vooral erg leuk om tijdens een stedentripje zoveel mogelijk te lopen, op die manier ontdek je toch vaak heel bijzondere plekjes. Niet zo dol op lopen, of wil je in een grotere stad wat meer kilometers maken? In veel steden heb je ook andere mogelijkheden. Wat dacht je van het huren van een fiets of een scooter leasen in Amsterdam? Nederlandse steden die ik zelf erg leuk vind zijn Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Groningen. Bloemen kopen op de markt of bij de bloemist is natuurlijk super leuk, maar nog leuker is het om ze zelf te plukken in een pluktuin. Bij veel pluktuinen heb je ook de mogelijkheid om daarna nog lekker even iets te eten en te drinken. Bepaalde bloemen kun je trouwens heel makkelijk drogen. Op die manier heb je een leuke blijvende herinnering aan je uitje. Wist je dat je ook op diverse plekken in Nederland zelf fruit kunt plukken? Meestal werkt zo’n pluktuin als volgt: je krijgt bij aankomst een doosje en deze kun je dus zelf lekker gaan vullen met zoveel fruit als je maar wilt. Daarna reken je het gewicht af dat je hebt geplukt.

Doe een ezelwandeling

Een ezelwandeling is ook enorm leuk om te doen. Ezels zijn echt super zachtaardige dieren en lopen rustig en lekker op hun eigen tempo. Vaak liggen de ezelboerderijen in heel bosrijke omgevingen, dus als je van rust en natuurschoon houdt, is een ezelwandeling heel leuk en vooral heel erg ontspannend om te doen. En tijdens een ezelwandeling zul je wellicht ook ontdekken waar de term ‘zo koppig als een ezel’ vandaan komt.

High tea, high chocolate, high wine, high friet of een picknick

Lekker samen uit eten is natuurlijk altijd leuk om te doen. Extra speciaal vind ik zelf altijd een high tea. Ben je niet zo van de thee, dan kun je ook gaan voor een high wine of zelfs een high beer! Voor de zoetekauwen is er high chocolate. En ben je gek op friet? Overweeg dan zeker een high friet, dat bestaat écht! Afhankelijk van waar je bent, krijg je tijdens zo’n high friet verschillende frietjes en diverse snacks om te proeven. Zelf hebben wij al op meerdere locaties een high tea gedaan, maar een high friet staat zeker nog op de planning om eens te doen. Een picknick is ook leuk om te doen, maar een avond picknick is misschien nog wel specialer en bijzonderder. Neem een mooi kleedje, voldoende hapjes en drankjes mee en ga voor je avond picknick bijvoorbeeld naar het strand om de zon in de zee te zien zakken. Dit is echt magisch mooi!

WELKE LEUKE UITJES IN NEDERLAND SPREKEN JOU AAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.