Iemand ‘hoeft niets’ of ‘weet niets’. Maar jij gaat natuurlijk niet écht met lege handen aankomen. Ik geef je inspiratie voor cadeaus voor mensen die alles al hebben.

Geef iets lekkers cadeau

Cadeautjes kopen, inpakken en geven is natuurlijk altijd ontzettend leuk. Cadeautjes uitzoeken is echter soms wat lastiger, zeker bij bepaalde mensen. Je vader bijvoorbeeld, want ‘die heeft alles al’, je lief die ‘niets hoeft’ of je beste vriendin die ‘niets weet’. En wat te denken van mensen die je eigenlijk niet zo goed kent? Nou kun je natuurlijk niet met lege handen aankomen op een verjaardag, een huwelijksfeest, een jubileum wanneer mensen 25 jaar getrouwd zijn of op een housewarming, want moet jij eens opletten hoe jammer mensen dat stiekem vinden. Ik geef je inspiratie voor cadeaus voor mensen die alles al hebben, toe te passen voor alle gelegenheden en het hele jaar door. Ik merk vaak dat mensen hun hoofd breken over super originele cadeaus of heel veel geld uitgeven, maar lieve cadeaus hoeven eigenlijk niet altijd super origineel te zijn of heel veel geld te kosten. Het lijkt mij het meest belangrijk dat de persoon die het krijgt er blij mee is. Daarom is het altijd leuk om iets lekkers cadeau te geven. Eten en drinken doen en moeten we tenslotte allemaal. Maak bijvoorbeeld een pakket met wijntjes, biertjes of verschillende soorten thee of hot chocolate spoons. Vind je dat een beetje karig? Dan kun je er bijvoorbeeld mooie glazen en / of bekers aan toevoegen. Of wat dacht je van een pakket met heerlijke olijfoliën of stel zelf een pakket samen om een taart of koekjes te bakken, met toebehoren en al, voor de echte keukenprinsen- en prinsessen. Bij Dille & Kamille bijvoorbeeld heb je enorm veel bakvormpjes en keuken- en bakspulletjes, die er ook nog eens allemaal heel leuk uitzien. Houdt de persoon in kwestie niet van koken of bakken, maar jij wel? Dan is het misschien leuk om zelf iets lekkers te bakken.

Iets groens voor in huis

Welke interieurstijl iemand ook heeft, iets groens voor in huis is altijd een leuk cadeau voor mensen die alles al hebben. Dat kunnen bloemen zijn, maar een plant is natuurlijk een cadeau waar mensen (veel) langer plezier van hebben. Eén van de meest makkelijk te onderhouden kamerplanten is wat mij betreft de monstera, dus dit is ook een veilige keus voor mensen die niet echt groene vingers hebben. Vergeet ook vooral de tuin niet! Een super leuk cadeau voor een housewarming kan natuurlijk ook een boompje of plant voor in de tuin of het balkon zijn.

Geef je hulp cadeau of ga er samen op uit

Heeft iemand echt heel expliciet aangegeven geen cadeau te willen? Dan is het belangrijk dat je dat respecteert. Wil je toch iets doen of betekenen voor die persoon, geef dan je hulp of één van jouw talenten cadeau. Misschien kun je helpen met klussen, tuinieren, opruimen of organiseren? Leuke cadeaus voor mensen die alles al hebben zijn natuurlijk ook de uitjes. Neem iemand mee uit lunchen, ga een high tea, high chocolate of high wine doen of organiseer er eentje bij je thuis. Geef iemand een workshop cadeau, of een ezelwandeling. Dit is écht een leuk cadeau voor een dierenliefhebber. Tijdens mijn ezelwandeling jaren geleden (nog voordat ik Sketch had) leerde ik waar de uitdrukking ‘ zo koppig als een ezel’ vandaan kwam, maar leerde ik ook hoe ontzettend heerlijk het is om met dieren te knuffelen als je er zelf geen hebt. Ga op bezoek bij een alcapa boerderij, een pluktuin of bezoek in de herfst een pompoenboerderij. Je kunt iemand ook een massage, manicure, pedicure of schoonheidsbehandeling cadeau geven.

Geef een symbolisch cadeau

Toen ik jaren geleden in afwachting was van mijn grote zenuwoperatie, was dat een heel stressvolle tijd. Ik zal nooit vergeten dat ik toen een doosje met ‘hoop’ kreeg van mijn zus. Het was een doosje in de vorm van een hart met daarin een handgeschreven kaart met daarop het woord ‘hoop’. Uiteindelijk werd ik geopereerd in 2016. Nu zijn we dus inmiddels zeven jaar verder en ik heb het doosje hoop nog steeds. Iemand een symbolisch cadeau geven is altijd een prachtig idee. Sowieso is een kaartje sturen met de post of een kaartje aan iemand geven altijd leuk, maar je kunt dus altijd een symbolisch cadeau toevoegen aan zo’n kaartje, bijvoorbeeld je oom en tante die 40 jaar getrouwd zijn en echt geen ‘standaard’ cadeaus meer hoeven, iemand wiens relatie juist net uit is, een verloving of een zwangerschap heeft aangekondigd, of misschien een nieuwe baan heeft of een nieuwe uitdaging in welke vorm dan ook aangaat. Bedenk wat je die mensen het allerliefst zou toewensen? Dat kan van alles zijn, zoals ‘liefde’, ‘vriendschap’, ‘geborgenheid’, ‘veiligheid’, ‘gezondheid’, ‘blijdschap’, ‘creativiteit’ ‘inspiratie’, ‘vreugde’ of een ‘nieuw begin’.

Wat je cadeau voor iemand die alles al heeft is, pak het mooi in!

Vanwege mijn werk heb ik in de afgelopen jaren honderden, zo niet duizenden cadeautjes ingepakt en je kan cadeautjes inpakken natuurlijk zo bont maken als je wilt. Ik heb dan ook al diverse leuke blogs gepubliceerd over het leuk en origineel inpakken van je cadeautjes. Er is één gouden tip die ik weer graag met je deel, en dat is dat je nooit te veel cadeaupapier moet gebruiken. Ik denk namelijk dat te veel cadeaupapier de reden is dat ingepakte cadeautjes er niet altijd even netjes uitzien. Het spreekt voor zich dat je ook weer niet te weinig papier moet gebruiken, want een cadeau voor de helft inpakken ziet er natuurlijk helemáál niet uit. Leg je cadeau op het papier, altijd met de onregelmatige kant onderop (wanneer je cadeau niet aan alle kanten strak is), en knip dan het grootste deel van het papier weg. Op deze manier kun je namelijk heel strak inpakken, omdat je nergens naartoe hoeft met al dat papier wat te veel is. Je kunt je cadeau verder mooi versieren met lint. Een dubbel lint is altijd mooi. Geen lint in huis? Met gewoon touw kun je ook leuke dingen doen. Aan het lint of touw kun je ook weer iets bevestigen. Dat kan een verpakt snoepje of chocolaatje zijn, een takje eucalyptus, of een droogbloem. In de kerst periode zijn kleine kerstballetjes, takjes hulst of candy canes altijd erg leuk om aan je cadeautje vast te maken.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.