Cadeautjes inpakken zonder inpakpapier? Zó kom je echt origineel voor de dag. En ik geef ook nog éxtra versier-tips, voor je cadeautjes dus.

Alternatieven om cadeautjes in te pakken zonder inpakpapier

Cadeautjes inpakken zonder inpakpapier, dat kan écht! Dat is natuurlijk handig om te weten wanneer je geen inpakpapier in huis hebt, maar het zijn ook leuke ideetjes om eens echt origineel uit de hoek te komen. Leuke alternatieven voor inpakpapier zijn bijvoorbeeld restanten behang en oude kranten of tijdschriften. De wat luxere mode tijdschriften hebben vaak heel mooie foto-rapportages die heel gaaf zijn om een cadeautje heen. Als je zorgt dat je aan beide kanten een mooie afbeelding hebt, is het ook leuk om aan één kant het cadeaupapier een randje om te vouwen. Dat geeft een extra mooi effect. Nog een leuk alternatief voor inpakpapier is stof. Stof kun je natuurlijk niet makkelijk dichtplakken met plakband. Wat je dan kunt doen is het cadeautje op de lap stof zetten. Pak de lap vast en maak hiermee een soort ’toef’ bovenop het cadeau. Die toef kun je dan vervolgens dicht strikken met lint. Ook pagina’s uit oude boeken zijn leuk om cadeautjes in te verpakken. Op de rommelmarkt en in de kringloopwinkel vind je vaak heel mooie boeken voor een habbekrats. Hiermee kun je natuurlijk ook weer allemaal stijlen creëren. Een cadeautje verpakken in bijvoorbeeld pagina’s van een super oud boek geeft een beetje een vintage of een brocante effect, terwijl pagina’s van een strip juist weer heel kleurrijk zijn! Ook leuk; zoek oude boeken met bladmuziek, leuk voor een muziek-liefhebber.

Cadeautjes inpakken met lint

Heb je je cadeautje ingepakt, dan ben je natuurlijk nog niet klaar. Je kunt je cadeautje nog verder versieren. Lint staat altijd mooi. Ik vind het altijd leuk om de strik in het midden te maken, maar je kunt ook op bijvoorbeeld de linkerhoek van je cadeautje beginnen en de strik rechts bovenop laten komen. Zelf bewaar ik altijd lintjes van cadeautjes, die kun je dan zelf weer gebruiken bij cadeautjes die je weggeeft. Je kunt ook twee linten gebruiken. Het is leuk om dan het dunne lint op het dikke(re) lint te leggen. Een alternatief voor lint is touw. Gewoon het eenvoudige touw wat je bij de bouwmarkt koopt. Ga je kerstcadeautjes inpakken? Dan is een kerstslinger om je cadeautje heen ook heel tof!

kerstcadeautjes inpakken

Cadeautjes inpakken met cellofaan en eventueel iets extra’s

Ook cadeautjes inpakken met cellofaan is leuk! Alleen cellofaan is een optie, maar én cellofaan én inpakpapier is helemáál luxe. Je legt dan een stuk inpakpapier op een stuk cellofaan en gaat dan inpakken zoals je gewend bent. Je zult zien dat dit een heel luxe effect geeft. Wil je extra uitpakken? Strooi dan wat confetti of glitters op het cellofaan, leg daar vervolgens het cadeaupapier op en ga dán inpakken zoals je gewend bent. Het is leuk om dan voor glitters of confetti in opvallende kleurtjes te kiezen of in ieder geval een kleur die niet te veel lijkt op de kleur van het inpakpapier, zodat ze echt opvallen. En oké, de ontvanger van je cadeautje zal daarna waarschijnlijk wel even moeten stofzuigen. Het inpakpapier of het alternatief daarvoor en de strikken heb je nu. Maar er zijn meer leuke manieren om je cadeautjes nog leuker te maken. Steek of rijg bijvoorbeeld iets leuks achter of aan het lint. Door dit te doen voordat je de strik maakt, blijft het ook goed zitten. Rond de kerstperiode kun je bijvoorbeeld candycanes, kleine kerstballetjes of takjes hulst of eucalyptus gebruiken. In de herfst zijn eikeltjes leuk. Om deze vast te maken kun je bijvoorbeeld visdraad gebruiken. Ook kun je je cadeautje versieren met een snoepje of een bonbonnetje. Het meest handig is dan om voor een snoepje of chocolaatje in een verpakking te gaan. En wat dacht je van een mooie gedroogde bloem. Die kun je tegenwoordig echt overal krijgen, maar bloemen die je ook zelf heel makkelijk kunt drogen zijn bijvoorbeeld eucalyptus, lavendel, rozen en hortensia’s.

WELKE VAN DEZE IDEEËN VIND JIJ LEUK OM EENS TE PROBEREN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

11 Comments

 1. Ik vind het idee om stof te gebruiken of pagina’s uit een modetijdschrift erg leuk en origineel. Dit ga ik onthouden 🙂

 2. Wat een leuke ideeën. Ik gebruik soms ook echt oude tijdschriften om dingen in te pakken (we vonden een hele stapel uit 1965-1970) bij mijn schoonmoeder. Misschien kan ik er nog een leuke aan toevoegen: Gedroogde herfstbladeren op van dat bruine pakpapier, daar een blad of bladeren op en dan cellofaan. Of zonder cellofaan en het blad dan vastzetten met wat lijm uit zo’n spuitbus. Nog een tip: mooi pakpapier bewaren en als het gekreukeld is kun je dit met een lauwe strijkbout (uiteraard zonder stoom) oplossen.

  1. Christiana says:

   Oh die tip van die bladeren is ook erg leuk inderdaad, die ga ik onthouden;-)

 3. Leuk! Ik denk alleen dat ik weinig krantjes meer in huis heb die groot genoeg zijn. De combinatie van cellofaan en cadeaupapier lijkt me wel een heel tof effect geven inderdaad.

  1. Christiana says:

   Dat is echt leuk om eens te proberen, het geeft een heel chique effect.

 4. Het lijkt me erg leuk om gedroogde bloemen toe te voegen. De laatste tijd sturen persbureaus ook steeds vaker pakketjes met droogbloemen en het ziet er zo gezellig uit. Dat wil ik zeker nog eens proberen!

  1. Christiana says:

   Leuk is dat inderdaad, dat bepaalde PR-bureaus heel veel moeite steken in de pers-pakketjes. Vooral The Body shop doet dat vaak heel mooi. Ik ontving ook een keer een pakketje met glitters erin, dat was ook heel leuk en origineel en weken daarna vond ik ze nog in huis;-)

 5. Leuke ideeën! Ik vind inpakken in cellofaan altijd leuk, en strikken werken ook goed.

 6. Wat een toffe tips! Vooral die met cellofaan en gewoon pagina’s uit een blad is weer eens wat anders, ik ga je tips onthouden!

 7. Leuke tips! Ja het is weer kadootjes tijd straks 🎁🎁🎁!! Ik vind jouw tips met cellofaan erg leuk.. en die lijken me ook niet zo ingewikkeld 😂.

  1. Christiana says:

   Dat is ook niet ingewikkeld. Je moet het gewoon maar eens proberen;-) En als je de combinatie van cadeaupapier en cellofaan wilt doen, dan is het vooral belangrijk dat je niet een te groot stuk cellofaan pakt, hetzelfde geldt natuurlijk voor het inpakpapier. Dan kun je vaak heel strak inpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.