Op zoek naar leuke cadeaus voor een housewarming? Wat dacht je van een fruitboom of een naambordje? En vergeet de huisdieren niet!

Beware

Leuke cadeaus voor een housewarming zijn een fruitboom of plant

Wanneer je op bezoek gaat bij iemand die net een nieuw huis heeft, is het vaak wel zo leuk om iets mee te nemen. Maar iets origineels verzinnen is niet altijd even makkelijk. Ik vind cadeaus geven altijd heel erg leuk, maar ik hou zelf nooit zo van ‘flauwe’ cadeaus. Toen ik op de middelbare school zat, heb ik bijna de gehele periode als zaterdaghulp bij een speelgoedwinkel gewerkt. Je wilt echt niet wéten hoe vaak ik daar mensen (voornamelijk mannen) aan de kassa had die lollig dachten te zijn en babypoppen, waterpistolen, slijm en ander onzinnige dingen lieten inpakken voor verjaardagen en housewarmingfeestjes van hun vrienden. Heb je binnenkort een housewarming en ben je op zoek naar inspiratie voor cadeaus voor een housewarming waar mensen wel daadwerkelijk iets mee kunnen, dan is dit een postje voor jou. Iets groens voor in huis is altijd een leuk cadeau. Zelf merk ik dat ik eigenlijk steeds minder vaak bloemen koop, maar liever voor een plant ga. Van een plant heb je immers toch langer plezier. Een plant geeft direct sfeer aan een interieur, en daarom mag een plant wat mij betreft dus zeker niet ontbreken op het lijstje met leuke cadeaus voor een housewarming. Heb je een housewarming in de zomer, dan is een fruitboom of een mooie tuinplant natuurlijk ook een heel leuk en origineel idee. Weet je dat de persoon die de housewarming organiseert echt geen groene vingers heeft? Dan is een boeket droogbloemen wellicht leuk. Je kunt er eventueel een mooie vaas bij uitzoeken. Een klein boeketje droogbloemen staat ook goed onder een stolp.

Een naambordje of deurmat

Veel mensen vergeten hun entree vaak een beetje, terwijl dat vaak toch de ruimte is waar je binnenkomt en dus als eerste ziet wanneer je thuiskomt. Dan is het wel zo leuk als die ruimte er gezellig uitziet. Leuke cadeaus voor een housewarming zijn dan ook bijvoorbeeld een naambordje of een deurmat. Ik was toevallig van de week aan het kijken voor een leuke deurmat en er ging echt een wereld voor me open. Er zijn dus serieus enorm veel leuke deurmatten te koop. Uiteindelijk vond ik er eentje met een tijgerprint en die is met me naar mijn nieuwe huis gegaan. Want cadeaus voor een housewarming kun je natuurlijk ook gewoon lekker voor jezelf kopen.

Cadeaus voor een housewarming voor de huisdieren

Wanneer mensen huisdieren hebben, zijn die in veel gevallen echt onderdeel van het gezin. Hoe leuk is het wanneer jij dan tijdens het kopen van cadeaus voor een housewarming ook denkt aan de honden, katten, konijnen, cavia’s, fretten en kippen die in feite ook een nieuw huis hebben! Denk aan een mandje, een dekentje voor in het mandje, iets lekkers of een speelgoedje.

Een mand of tas met lekkers of geef je hulp cadeau

Hebben de mensen aangegeven echt geen cadeau te willen, dan is het natuurlijk alleen maar goed om dat te respecteren. Ik kan me echter voorstellen dat het voor jezelf niet echt prettig voelt om helemaal met lege handen aan te komen. Ga dan voor een mand of tas met lekkers. Stel bijvoorbeeld een pakketje samen met snacks voor een film- of een spelletjesavond, een kaasplankje met luxe kazen, wijntjes en druiven of stel een bakpakket samen waarmee ze zelf bijvoorbeeld muffins, brownies en cupcakes kunnen maken. Eten en drinken moeten we tenslotte allemaal. Hoewel de meeste housewarming feestjes worden gegeven als het grote klussen voorbij is, zal er vaak toch nog best het één en ander in het nieuwe huis moeten gebeuren. Ben je handig? Dan is het tot slot heel erg leuk om je hulp cadeau te geven. Stel bijvoorbeeld voor om eens dagje te komen te komen helpen met verven of behangen. Misschien ben je goed met naald en draad en kun je gordijnen inkorten of een bankje stofferen. Zijn de tuin of het balkon nog niet helemaal op orde? Ga samen een dagje tuinieren, dan kun je direct die fruitboom planten!

HEB JIJ WEL EENS HOUSEWARMING GEORGANISEERD? WAT VOND JIJ TOEN LEUK OM TE KRIJGEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.