Wat ga jij doen deze herfst? Leuke projecten voor de herfst zijn bijvoorbeeld het starten met een cursus of een upgrade aan je interieur geven.

Interieur projecten voor de herfst

Hoewel we nog volop kunnen genieten van prachtige nazomerdagen, is het natuurlijk al wel officieel herfst. De tijd dat het vroeger donker wordt en dat we vaker binnen zitten, is weer aangebroken. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij begint het met de wisseling van seizoenen vaak toch weer te kriebelen wanneer het gaat om mijn interieur. Ik woon deze maand alweer een jaar in mijn nieuwe appartement en in de periode dat ik dat vorig jaar helemaal liet verbouwen, heb ik eigenlijk maar weinig nieuwe meubels of accessoires gekocht. Ik nam namelijk veel uit mijn oude huis mee. Ik merk de laatste toch dat ik toe ben aan een frisse wind in huis en ik ben dan ook heerlijk aan het rommelen in huis. Leuke projecten voor de herfst zijn wat mij betreft dan ook altijd interieur gerelateerde projecten. Verander bijvoorbeeld een accentkleur in je interieur, verf of behang je muren, knap een kamer op of maak van dat eeuwige rommelkamertje nu eindelijk een inloopkast, logeerkamer of werkplek.

Boek een kraam op de rommelmarkt

Wanneer je dan toch lekker in huis bezig bent, ga eindelijk ook eens opruimen. Niet echt een fan van opruimen of ben je snel overweldigd en weet je daardoor niet goed waar je moet beginnen? Begin dan vooral klein. Een enkel laatje of een klein kastje opruimen kan al inspiratie bieden voor het opruimen van een ruimte, grote kast en uiteindelijk van je hele huis. Tijdens het opruimen zul je gegarandeerd spullen tegen komen die weg kunnen. Ik hanteer altijd twee regels tijdens het opruimen en aan de hand daarvan beslis ik of ik bepaalde dingen wel of niet wil houden. Als ik iets langer dan een jaar niet gebruikt heb of als ik van bepaalde dingen niet eens meer wist dat ik ze überhaupt had, dan kunnen ze wat mij betreft weg. Je kunt oude spullen natuurlijk naar de kringloopwinkel brengen, maar het is ook leuk om in het najaar eens een kraam op een rommelmarkt te boeken. Doe dat vooral samen met iemand, want samen is het natuurlijk altijd gezelliger dan alleen. De opbrengst van de verkoop kun je natuurlijk weer steken in al jouw leuke projecten voor de herfst!

Bundel je vakantie-foto’s in een album

Zelf vakantie-foto’s in een boek plakken is natuurlijk inmiddels wel behoorlijk oldskool, maar je kunt tegenwoordig online prachtige boeken laten drukken met jouw favoriete foto’s. Het uitzoeken van je foto’s en daar mooie boeken van maken zijn super leuke projecten voor de herfst. Niet alleen kun je door het bekijken van de foto’s nog heerlijk nagenieten van je vakantie, ook is zo’n boek een mooie, blijvende herinnering.

Boek een vakantiehuisje via Natuurhuisje.nl

In feite is elk moment van het jaar geschikt om een nachtje ergens te logeren, maar vooral de herfst is natuurlijk altijd wel een heel mooi seizoen om er een nachtje tussenuit te gaan. Onlangs ontdekte ik de website Natuurhuisje.nl waar je, de naam zegt het al, een huisje midden in de natuur kunt boeken. Je kunt filteren op huisjes die bijvoorbeeld aan het water liggen, maar dus ook specifiek op huisjes die in de bossen liggen, en juist de bossen zijn in de herfst natuurlijk prachtig.

Start met een opleiding

Een ander uitdagend project om mee te starten in de herfst, is het beginnen met een nieuwe cursus of opleiding. Zo’n opleiding hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je direct met een ontslagbrief hoeft te gaan wapperen op je werk, het kan wellicht ook iets zijn wat je al tijden wilt doen, en wat je wellicht (om te beginnen) naast je gewone baan kunt doen. Het kan natuurlijk ook een cursus, workshop of opleiding zijn om iets te leren wat je eigenlijk al tijden wilt of waar je wellicht al veel mee bezig bent, maar waar je nog veel meer over wilt leren. Denk aan het leren van een taal, een fotografie-cursus, salsa-dansen, interieurstyling, een opleiding schoonheidsspecialiste, een pedicure cursus of een workshop pottenbakken.

Ga daten (als je single bent)

Daten, dat heb ik het afgelopen jaar volop gedaan en ik kan er inmiddels (bijna) een boek over schrijven. Niet elke ervaring was even positief, maar heel slechte ervaringen heb ik (gelukkig!) ook zeker niet gehad. Na de scheiding ben ik een jaar single geweest, maar ik ben nu eenmaal niet iemand die zichzelf als ‘happy single’ profileert. Ik was zeker niet ongelukkig, maar ik merk dat ik het toch heel erg heerlijk vind om alle fijne (en minder fijne) dingen met een speciaal iemand te delen. Ik ben niet echt een uitgaanstype, dus ik ben online gaan daten en ik kan het van harte aanbevelen. Het is enorm leuk en spannend en er zijn echt genoeg leuke mannen te vinden, ook wanneer je 35+ bent (knipoog!). Er zijn natuurlijk volop clichés dat er ‘online alleen maar mannen te vinden zijn die op één ding uit zijn’, maar mijn ervaring was echt heel anders, zeker wanneer je op zoek gaat op een serieuze datingsite en echt een beetje werk maakt van je profieltekst. Ik heb echt heel wat avonden met Sketch op schoot hardop zitten lachen om zeer gevatte en geestige (en stiekem ook af en toe een beetje dubbelzinnige) reacties, en een aantal mails (of liever gezegd epistels) waren zelfs hártverwarmend. Eerst ga je mailen of chatten, dan bellen en uitéindelijk natuurlijk op een echte date! Want wat is er nu leuker in de herfst dan je koude handen om een warme kop warme chocolademelk te vouwen met een héél leuke, ‘nieuwe’ man tegenover je?

Bereid je voor op Sinterklaas en kerst

Ik hóór het je denken. Meid, het is september! Maar geloof me, het is nooit te laat om je alvast voor te bereiden op Sint en Kerst. Ik werk al heel wat jaren in de detailhandel, en je wilt niet weten hoeveel mensen in de week voor Kerst als een opgefokte hyena door de winkel rennen en gestrest zijn omdat ze niet kunnen vinden wat ze zoeken, omdat het overal uitverkocht is. Door je nu alvast voor te bereiden kun je niet alleen de kosten spreiden, het scheelt ook gewoon heel veel last-minute stress. Een leuk idee is bijvoorbeeld het zelf samenstellen van een adventskalender met kleine cadeautjes. Maak ook vooral een begin met het schrijven van je Sinterklaas-gedicht.

WELKE PROJECTEN VOOR DE HERFST HEB JIJ OP DE PLANNING STAAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.