Op vakantie in de nazomer heeft veel voordelen! Zo ben je gegarandeerd goedkoper uit en kun je vaak volop genieten van de rust om je heen.

Je hebt iets om naar uit te kijken als je een vakantie in de nazomer boekt

Wanneer je geen rekening hoeft te houden met schoolvakanties, is het heerlijk om eens een vakantie in de nazomer te overwegen. Dat heeft namelijk heel veel voordelen! Omdat ik net een huis gekocht heb, zit er voor mij dit jaar geen vakantie meer in. Maar dat geeft niets. Of je nu wel of niet echt op vakantie gaat, vakantie hebben in de nazomer is heerlijk. Ik ben aan het eind van de zomer jarig. Ik weet nog dat ik toen ik klein was, ik altijd enorm uit keek naar mijn verjaardag, maar tegelijkertijd wist ik ook dat het betekende dat als mijn verjaardag voorbij was, de zomervakantie vlak daarna ook weer was afgelopen. Nu heb ik gelukkig een heel fijne tijd gehad op school, maar evengoed vond ik het wennen aan dat schoolritme toch altijd behoorlijk ingrijpend. Het eind van de zomer was altijd zo ‘definitief’, zeker wanneer het weer dan in begin september ook nog eens omsloeg. Nu ga ik natuurlijk al heel wat jaren niet meer naar school en kan ik dus in principe vakantie nemen wanneer ik dat wil, en wanneer het natuurlijk kan in verband met mijn werk. Eén van de heerlijke dingen aan vakantie in de nazomer vind ik dus echt dat je nog niets hebt om naar uit te kijken. Dus ook al is de zomer voorbij, dat wil niet zeggen dat je niet nog volop kunt genieten van (mooie en zonnige) nazomerdagen.

vakantie in de nazomer

Je vakantie in de nazomer is goedkoper en je zit niet midden in de drukte

Hoewel alle prijzen in het afgelopen jaar natuurlijk exorbitant gestegen zijn, kun je veel dingen zelf ook net zo duur maken als je wilt. Zo is het ook met vakantie. Tijdens de voorbereidingen van je vakantie en vooral ook tijdens je vakantie zijn er genoeg dingen waar je op kunt besparen. Naast iets hebben om naar uit te kijken is een ander zeer groot voordeel van vakantie in de nazomer dat je gegarandeerd goedkoper uit bent dan wanneer je een vakantie midden in het hoogseizoen boekt. Wanneer je je vakantie dan ook nog eens een tijdje van tevoren boekt, kun je vaak profiteren van nog meer voordeel. Hoewel vakantie vieren en op vakantie zijn eigenlijk vooral ontspannend moet zijn, ís dat het in realiteit zeker niet altijd. Ze zeggen wel eens dat op vakantie gaan voor veel mensen in de top vijf van stressvolle gebeurtenissen staan, samen met bijvoorbeeld verhuizen. Eigenlijk is dat best logisch. Juist omdat op vakantie gaan aardig wat geld kost, bovenop het feit dat veel mensen gemiddeld maar twee weken vakantie hebben en de rest van het jaar aan het werk zijn, kan er aardig wat druk op zo’n vakantie komen te liggen. Tel daarbij op dat je vaak van alles moet regelen voor je vakantie en je spullen moet inpakken. Veel mensen zijn dus al uitgeput voordat ze überhaupt op hun vakantiebestemming zijn aangekomen. Ook dáárom is het zo fijn om vakantie in de nazomer te hebben; waar je ook naartoe gaat, het zal zeker een stuk minder druk zijn dan in het hoogseizoen. Je hebt dus vaak meer rust om je heen en je hoeft ook niet overal in lange rijen te staan wachten. Meer ontspannen op vakantie gaan, kan ook door de reis ernaartoe aangenamer te maken. In plaats van het vliegtuig te nemen en het risco lopen op lange wachtrijen op het vliegveld, kun je bijvoorbeeld eens kijken om met de motor op vakantie te gaan. Of plan een sportieve fietsvakantie. Voordeel is natuurlijk dat je buiten je motorhelm of je fietspomp die natuurlijk wel behoorlijk essentieel zijn, sowieso niet al te veel kúnt meenemen en dat scheelt gewoon weer een heleboel stress. Of ga eens met de camper. Allemaal meer avontuurlijkere manieren dan met het vliegveld of nog erger, een busreis! Wat zeggen ze ook al weer? ‘Its not about the destination, It’s the journey that counts’.

Het weer is (meestal) wat gematigder

Op vakantie in de nazomer heeft vaak nóg een voordeel, en dat heeft alles te maken met het weer. Het is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van waar je naartoe gaat, maar over het algemeen geldt dat wanneer je na de zomer op vakantie gaat, het weer net wat gematigder is. Ik zal een stedentrip naar Rome van enkele jaren geleden nooit vergeten. Rome was echt prachtig, maar het was verzengend heet. Op een bepaald moment liep ik rond met een hoed, een zonnebril en een paraplu (tegen de zon dus) en nóg was het eigenlijk niet te doen. Vaak is het in de aanloop naar de herfst overal toch wat koeler. Regen is vaak erg jammer tijdens je vakantie, maar met iets minder zon en wat lagere temperaturen kun je evengoed een fantastische vakantie hebben, zeker wanneer je een stedentrip gaat doen, een avontuurlijke of sportieve vakantie of op pad gaat met je fiets, motor of camper.

BEN JIJ TIJDENS DE ZOMER OP VAKANTIE GEWEEST OF HEB JE NOG EEN VAKANTIE OP DE PLANNING STAAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Ik ben nu met vakantie, ideaal zo buiten het seizoen, financieel maar ook qua temperatuur. Heel blij dat het zo kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.