Ben je verrast met een prachtige bos bloemen, maar heb je geen vaas in huis of geen vaas over? Zet je bloemen hiér dan in.

Gebruik een dekselpot of een voorraadpot als je geen vaas in huis hebt

Je herkent het vast wel. Je hebt net een prachtige bos bloemen cadeau gekregen en al je vazen zijn al bezet. Of misschien heb je eigenlijk zelfs helemaal geen geschikte vaas in huis. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven en leuke objecten die je wel in huis hebt en die prima dienst kunnen doen als vaas voor bloemen. Een super leuk alternatief voor een vaas is natuurlijk in de eerste plaats een vooraadpot of een dekselpot. Voorraadpotten heb je natuurlijk in alle soorten en maten en zowel transparante als ondoorzichtige varianten zijn leuk. Op momenten dat je geen bloemen in huis hebt, staat zo’n dekselpot ook heel mooi in huis. Zulke dekselpotten kom je ook vaak tegen in kringloopwinkels en op rommelmarkten.

Gebruik glazen als vaas

Ook glazen fungeren prima als vaas. Een hele bos past er natuurlijk niet in, maar het is juist leuk omje bloemen over meerdere glazen te verdelen. Niet alleen longdrinkglazen zijn leuk, ook in de wat kleinere glazen en theeglazen kun je prima bloemetjes kwijt, je moet ze dan natuurlijk alleen wat korter knippen. Kom je graag op de rommelmarkt? Daar vind je vaak de mooiste (antieke) glazen. Speur ook zeker naar glazen op voet, die zijn vaak extra chique. Een assortiment glazen van verschillende hoogtes op een dienblad ziet er vaak ook erg mooi uit. Ook ander glaswerk, zoals waxinelichthouders en waterkaraffen, kun je als vaas gebruiken.

Gebruik lege beautyverpakkingen als vaas

Geen vaas in huis? Ook lege beautyverpakkingen kun je gebruiken als vaas. Ook lege verpakkingen van geurkaarsen kun je hiervoor gebruiken. Gooi lege parfumflesjes ook niet weg, deze staan nog prachtig op je toilettafel met een enkel bloemetje erin. Het enige wat eigenlijk belangrijk is wanneer je bloemen neer wilt zetten in iets anders dan een echte bloemenvaas, is dat het object waterdicht is en niet te licht in gewicht, zodat het niet zal gaan omvallen wanneer het eenmaal gevuld is met water en bloemen. Voeg eventueel een druppeltje chloor toe om bacterie groei te voorkomen, dit is vooral verstandig met vaasjes (of alternatieven dus) die je vindt in kringloopwinkels.

KOOP JIJ GRAAG BLOEMEN VOOR IN HUIS? WELKE ALTERNATIEVEN VOOR VAAS GEBRUIK JIJ OOK WEL EENS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.