Is jouw idee van een tof interieur heel veel kleur en spullen overal en denkt jouw lief daar héél anders over? Verschillende woonstijlen combineren kan evengoed, lees dit maar eens.

Verschillende woonstijlen combineren begint met één eyecatcher

Of je nu een dressoir, een open kast, een kamer of een heel nieuw interieur gaat opbouwen, het kan helpen om met één grote eyecatcher te beginnen en daar omheen te werken. Je kan ook voor twéé grote eyecatchers gaan (één van jou, één van hem), want het gaat hier natuurlijk om interieurstijlen combinéren. Start bijvoorbeeld met jouw romantische chaise longue én het strakke tv-meubel van je lief. Als je deze twee stijlen als uitgangspunt houdt, en er niet te veel van afwijkt, dan moet dat verschillende woonstijlen combineren jullie helemaal lukken. Bepaalde materialen, vormen, kleuren of sferen vind je in verschillende interieurstijlen terug. Neem bijvoorbeeld hout. Dit zie je ontzettend veel in landelijke interieurs, maar het kan ook uitstekend terugkomen in een stoer interieur, denk aan bijvoorbeeld steigerhout. Op die manier kun je dus óók verschillende woonstijlen combineren.

Koop niet alles in dezelfde winkel

Koop nooit alles tegelijk als je verschillende woonstijlen in je interieur wilt combineren, maar ook zéker niet alles in één winkel. Neem Ikea. Er is natuurlijk helemaal niks mis met Ikea. Integendeel. Maar ik zou persoonlijk niet echt heel blij worden van een ontzéttend Ikea huis. Want laten we eerlijk zijn, héél spannend gaat het dan niet worden. Er zijn meer dan genoeg plekjes, zowel online als offline, waar je een mix van allemaal verschillende stijlen tegenkomt. Ga je bijvoorbeeld voor de huisdecoratie van Sweetlivingshop, dan kun je al lekker aan de slag met het combineren en matchen. Hier vind je bijvoorbeeld mooie accessoires die perfect passen in een botanische woonstijl, maar ook genoeg landelijke, romantische en kleurrijke items.

Werk met een kleurenpalet en creëer eenheid

Heb je háár weer met haar kleurenpalet. Maar echt, dit is zo’n fijne houvast. Om te voorkomen dat jullie interieur een allegaartje wordt, kun je het beste een bepaald kleurenpalet kiezen. Ik hou zelf bijvoorbeeld erg van blauw. Van welke kleur houdt je man? Kies twee kleuren en als je durft kies je daar nog een derde accentkleur bij, liefst een die jullie allebei mooi vinden natuurlijk. Probeer ook vooral te variëren in de nuances van de kleuren. Door verschillende materialen te gebruiken, heb je vaak ook al verschillenden tinten. In feite komen alle eerdere tips neer op het creëren van eenheid in jullie interieur. Houdt hierbij altijd het volgende in je achterhoofd, het lukraak neerzetten van een item wat jij spuuglelijk vindt (maar hij heel mooi!) en dan maar hopen op het beste, werkt niet. Je zal je er aan blijven irriteren. Maar maak je dat ‘spuuglelijke item’ onderdeel van de rest van het interieur, dan is de kans groot dat je er wel blij van wordt. Hoe? Door dus kleuren te combineren, door specifieke details van dat ene item te vinden die je wel mooi vind, en die dan weer terug laten komen in de rest van je meubels en accessoires.

HOE ZIT HET BIJ JULLIE? LIGGEN JULLIE WOONSTIJLEN VER UITEEN OF ZIJN JULLIE HET ALTIJD GAUW OVER INTERIEUR BESLISSINGEN EENS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.