Waterdrop maakt water drinken makkelijker, aantrekkelijker en duurzamer, maar hoe dan? En is dat nu eigenlijk wel lekker?

Waarom is water drinken zo goed voor je?

Water drinken is belangrijk. Het is om meerdere redenen goed voor je gezondheid. Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water, en tegelijkertijd verliezen we dagelijks ook heel wat vocht, door naar het toilet te gaan en natuurlijk doordat je zweet. Dat vocht moet continue aangevuld worden, zodat je niet uitgedroogd raakt. Verder regelt vocht je lichaamstemperatuur, zodat je niet oververhit raakt (je gaat dus zweten), maar water transporteert ook voedingsstoffen in je lichaam en afvalstoffen naar buiten toe. Een fijne bijkomstigheid van water drinken is dat je sneller een ‘vol’ gevoel hebt, en op die manier minder zin zult hebben om (te veel) te eten. Honger wordt nogal eens verward met dorst, en ook daarom is het juist zo belangrijk om voldoende water te drinken wanneer je bijvoorbeeld een paar kilo wilt afvallen. Niet iedereen vind het echter makkelijk om voldoende water te drinken op een dag. Mensen vergeten het letterlijk, of, en dat is vaak de voornaamste reden, mensen vinden water ontzettend saai en drinken het daarom (veel) te weinig. Waterdrop heeft daar iets op bedacht. Het brein achter waterdrop, Martin, vroeg zich af waarom er geen drankje was waarvoor niet nóg een plastic flesje gebruikt hoeft te worden of eentje dat echt lekker smaakt en klein genoeg is om in elke flessenhals te passen? Zo kwam hij dus met het idee voor Waterdrop, een microblokje waarin de beste fruit- en plantenextracten als het ware samengeperst zijn.

waterdrop review

Hoe werkt Waterdrop?

Zoals je op de foto kunt zien gaat het om een heel klein blokje. Zo’n blokje is goed voor 400 tot 600 ml. koud drinkwater. Je kunt uiteraard gewoon kraanwater gebruiken voor Waterdrop. De blokjes zijn individueel verpakt. Je kunt je natuurlijk afvragen hoe duurzaam dat is, aangezien er dus om elk blokje plastic zit. Aan de andere kant is het natuurlijk wel een stuk duurzamer en goedkoper dan continue flesjes frisdrank kopen. Het idee achter het gegeven dat de blokjes individueel verpakt zijn, is dat je ze dus makkelijk mee kunt nemen. Het individueel verpakken was bovendien nodig omdat de blokjes vrij zijn van conserveringsmiddelen. Elke waterdrop wordt dus zorgvuldig verzegeld met een flinterdun laagje om de natuurlijke fruit- en plantenextracten binnenin te beschermen. Ben je fan van Waterdrop? Bewaar dan je lege cupjes om ze uiteindelijk naar de dichtstbijzijnde waterdrop club te brengen en in te ruilen voor Clubpunten. Wanneer je het blokje in je water laat vallen, gaat het blokje bruisen. Je hoeft er verder niets voor te doen, zodra het blokje is opgelost, is je drankje klaar om gedronken te worden. Goed om te weten is dat waterdrop natuurlijke fruit- en plantenextracten bevat, vrij is van calorieën, suiker en kunstmatige conserveringsmiddelen. Ze zijn verder ook geschikt voor veganisten. Waterdrop heeft verschillende smaakjes in het assortiment, zoals Granaatappel & Gojibes, Perzik, Braam & Bosbes en Appel, Limoen, Blauwe bessen en Kokosnoot & ananas. Hoe smaakt Waterdrop nu eigenlijk? Jaren geleden ben ik twintig kilo afgevallen na medicijngebruik en in die periode heb ik mijzelf echt aangeleerd om dagelijks voldoende water te drinken. Toen al stopte ik vrijwel volledig met het drinken van frisdrank. Inmiddels ben ik niet meer op zo’n streng dieet als toen, maar ik wil natuurlijk wel graag mijn huidige gewicht behouden. Ik moet zeggen dat ik dus nog steeds echt vrijwel nooit frisdrank drink. Warme chocolademelk is echt mijn guilty pleasure en als ik op een terrasje zit, bestel ik dat dus zo nu en dan. Verder drink ik echt de hele dag alleen maar water en thee zonder suiker. Alcohol en koffie drink ik dus ook nooit. Dit zit zo in mijn systeem dat ik niet meer beter weet. Ik mis frisdranken ook helemaal niet, en met water drinken heb ik absoluut geen probleem. Waterdrop is in feite water met een smaakje, niets meer en niets minder dan dat. Ik vond het leuk om het eens geprobeerd te hebben, maar voor mij persoonlijk voegt zo’n smaakje om eerlijk te zijn niet echt iets toe. Ik snap echter het initiatief erachter zeker, juist omdat er zo ontzettend veel mensen zijn die water op zichzelf ontzettend saai vinden. Juist voor die mensen is waterdrop natuurlijk een uitkomst.

ervaring met waterdrop

Waterdrop Thermo steel bottle

Waterdrop heeft echter meer ‘bruisends’ in de collectie, en dat zijn ontzettend mooie waterflessen. Zo hebben ze flessen van glas en flessen van roestvrij stijl in ontzettend veel verschillende kleuren. De flessen zijn verkrijgbaar in diverse maten, namelijk 400 ml., 600 ml,, 1 liter, 1.4 liter en 1.9 liter. Ook aan de kindjes is gedacht, de waterflessen voor kinderen hebben bijvoorbeeld een zogenaamde pull-up cap wat het drinken makkelijker maakt. Ik koos zelf de waterdrop Thermo steel bottle van 600 ml in het wit. Ik moest eigenlijk stiekem een beetje lachen toen ik de foto’s voor het eerst zag, want eigenlijk is deze waterfles best wel heel erg groot. Het rare was dus serieus dat dit me pas opviel toen ik mezelf er mee op de foto zag. De waterfles is gemaakt van dubbelwandig roestvrij staal en deze houdt je drankje tot 24 uur gekoeld of juist 12 uur warm. Ja, hier ben ik heel blij mee. Het enige nadeel is wel dat je de Thermo steel bottle niet in de vaatwasser mag doen, hij is namelijk niet vaatwasmachinebestendig. Aan de andere kant heeft de waterfles een grote opening, dus dat gegeven maakt het schoonmaken ervan toch weer een stuk eenvoudiger.

IN DE GEHELE MAAND FEBRUARI ONTVANG JE 10% KORTING OP JE WATERDROP BESTELLING MET DE CODE 10WD

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.