Ik ging op bezoek bij de vernieuwde Lianne Tio Luxury Rotterdam, een waar fashion, juwelen en parfum paradijs. Het succesverhaal begon echter al in 1999.

Internationale allure bij Lianne Tio luxury Rotterdam

Het inspirerende succes verhaal van Lianne Tio begon in 1999. Toen opende zij de deuren van haar Lianne Tio boutique in Weena-Zuid. Met deze bijzondere winkel was zij het allereerste en ook het énige verkooppunt van het Franse niche-merk Annick Goutal. Maar na bijna twintig jaar was het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Afgelopen zomer werd de parfumhemel van Lianne Tio omgetoverd tot een waar fashion / juwelen en parfum paradijs. Inderdaad; alles dus (en zelfs een beetje meer…) waar wij vrouwen van houden.Lianne Lio luxury is een zaak die internationale allure uitstraalt, tót ín détáil. Er is zeer goed over het bijzondere concept nagedacht, want voor Nederlandse begrippen is dit echt nieuw. Vraag jezelf namelijk eens af op welke plekken je nog meer én niche parfums, én luxe accessoires én juwelen kunt kopen? En met juwelen bedoel ik dus ook serieuze juwelen. Bijzonder leuk is dat de boutique, die niet minder dan 300 vierkante meters telt, opgedeeld is in drie delen, of eigenlijk vier wanneer je de entree meetelt. Hierboven zie je natuurlijk het deel met de parfums en geurkaarsen. Dan is er nog een deel met fashion en accessoires en een deel met juwelen. Lianne Tio luxury is de plek voor echte niche-parfums. Denk aan Clive Christian, Grossmith, MDCI, Puredistance, Annick Goutal, Roja parfums en Montale. Ik zei het al: niche. Van een prijskaartje vanaf 100 euro moet je dus niet vreemd opkijken. Maar dan heb je dus ook wel wat. Elke dag opnieuw staat er een team van professionele en super enthousiaste experts klaar die je met passie alles kunnen vertellen wat je wilt weten over de parfums, accessoires en juwelen. En óf ze er wat over weten te vertellen!

Parfums met pure, natuurlijke ingrediënten

De parfums bij Lianne Tio Luxury worden gemaakt met alleen de mooiste natuurlijke ingrediënten. Veel daarvan zijn uitermate kostbaar en bijzonder. Ik heb bijvoorbeeld heel gefascineerd een verhaal aangehoord over het zogenaamde ambergris, afkomstig uit het darmstelsel van de potvis, of, om het wat minder netjes te zeggen; dit is het braaksel van de potvis. Ik hóór je nu dus denken: ‘Leuk, maar wat heeft dat met dit parfumverhaal te maken?’ Ambergris wordt namelijk op een speciale manier verwerkt tot geurextracten en hiermee is het het allerduurste ingrediënt dat gebruikt wordt in de Franse parfumindustrie. Waarom het zo duur is? Tja, je kunt je voorstellen dat hier niet makkelijk aan te komen is. Roja is dus bijvoorbeeld een merk dat gebruikt maakt van ambergris.

lianne tio luxury rotterdam

Montale Paris en Marina Fossati bij Lianne Tio Luxury Rotterdam

Een ander mooi merk dat exclusief bij Lianne Tio luxury verkocht wordt, is Montale Paris. Lianne Tio luxury is de winkel in Nederland die de allergrootste collectie van dit bijzondere merk voert. Het merk heeft namelijk in totaal 125 parfums en hier staan er maar liefst 95. Bijzonder aan deze parfums is dat ze gecreëerd worden op olie-basis. Je weet misschien wel dat producten op oliebasis altijd een langere levensduur hebben dan producten op waterbasis. Bacteriën zijn dol op water, dat heb ik al eens uitgelegd. Naast dit bijzondere feitje zijn alle flacons dan ook nog eens gemaakt van aluminium. Dit betekent dat de flacons niet transparant en dus niet licht-doorlatend zijn. Licht kan een kwalijke invloed hebben op de kwaliteit van je parfum. Tijdens mijn bezoek heb ik me natuurlijk uitgebreid laten adviseren en aan heel erg veel parfums geroken. Het viel me erg op dat veel geuren unisex zijn, van alle merken overigens, niet alleen de parfums van Montale. Maar dit schijnt dus echt een beetje een niche-dingetje te zijn. Parfumeurs en ‘neuzen’ vinden namelijk dat je een geur niet in een hokje moet plaatsen. Het is totaal onbelangrijk of een geur ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is, wat veel belangrijker is, is dat de geur bij je past en iets bijzonders met je doet. Marina Fossati is een grote naam in de fashionwereld. Zij is ontwerpster voor onder andere merken als Chanel, Dolce & Gabbana, Prada en Miu Miu en haar exclusieve eigen collectie is te koop bij Lianne Tio Luxury . Hiermee zijn zij ook weer het enige verkooppunt in Nederland. Veel van de sieraden die je in de winkel ziet zijn ontwerpen van Marina Fossati.

I can hear the decadence calling

Het interieur van Lianne Tio luxury is echt een dróóm om te fotograferen. Elk detail klopt. Alles is zo ontzettend mooi hier binnen. Steeds als ik hier binnen ben, moet ik denken aan die ontzettende grijns van Sex and the city’s Samantha, wanneer Carrie hen allemaal uitnodigt voor een tripje naar Abu Dhabi: ‘I can hear the decadence calling’. Nou, precies dát gevoel heb je hier dus ook. Het team van Lianne Tio luxury is altijd op zoek naar iets bijzonders, iets unieks. Zij zien jou graag de winkel uitgaan met een item waar niet iedereen mee rondloopt, maar belangrijker nog; iets dat echt bij jou en jouw persoonlijkheid past. Van alle stukken is dan ook maar een beperkte voorraad verkrijgbaar, en dat maakt het winkelen hier extra leuk en speciaal. Authenticiteit, het ‘bijzondere’ en exclusiviteit; dat zijn de woorden waarmee de collectie luxe producten het beste omschreven kunnen worden. De stijlen in de boutique lopen heel erg uiteen, van klassiek tot heel modern. En dat geldt dus zowel voor de fashion-accessoires als de juwelen. Ook op het gebied van parfum kun je hier je hart ophalen, want of je nu van floral, oriëntaals, houtachtig of aromatisch houdt; Lianne Tio Luxury heeft het allemaal.

Understated luxury

Je komt hier niet zomaar even een parfum kopen, of een paar handschoenen. Een aanschaf doen hier is een unieke ervaring waar je tijd voor jezelf neemt en waar de mensen ook echt tijd voor jou nemen. Het begrip ‘luxe’ wordt heel vaak geassocieerd met ‘duur’. Toch is iets duurs niet per definitie luxe, en iets luxe hoeft zeker niet altijd persé iets duurs te zijn. Bij Lianne Tio luxury vinden ze dat luxe zoveel meer inhoudt dat alleen maar een duur product. In onze ‘snelle wereld’ is tijd nemen voor jezelf bijvoorbeeld al een ware luxe. En je kunt je er vast wel wat bij voorstellen dat hier echt de tijd voor je genomen wordt. Je kan altijd binnen wandelen, maar je kan hier dus ook winkelen op afspraak. Er wordt dan echt tijd voor je vrijgemaakt, dat is toch heel bijzonder?

lianne tio luxury rotterdam

Marina Rafael en Jörg Heinz

Ander moois zijn de bijzondere ontwerpen van Marina Rafael. Zij is familie van Swarovski en het is dan ook niet verwonderlijk dat haar tassen bezaaid zijn met Swarovski kristallen. Lianne Tio Luxury verkoopt ook handschoenen van Paula Rowan. Zij wordt momenteel helemaal gehyped in de Amerikaanse Vogue vanwege haar collecties. Deze beauty’s worden gemaakt in een fabriek in Italië waar óók de leerproducten voor Hermès gemaakt worden. Inspiratie opdoen kun je hier volop. In grote lijnen is de boutique dus opgedeeld in een deel voor de juwelen, een deel voor de parfums en een deel voor de fashion accessoires, maar ook zijn er door de hele winkel inspirerende ‘hoekjes’ gemaakt om inspiratie op te doen. Soms gaat dat om een set van één bepaald merk, maar vaker nog worden stukken van verschillende ontwerpers met elkaar gecombineerd, om je zo dus fijne inspiratie te geven voor (een deel van) je eigen outfit. Aan deze bijzondere bar kun je natuurlijk heel decadent een drankje doen, maar nog decadenter is het om hier advies krijgen over de bijzondere juwelen. Stijl-adviseur Frans heeft mij allerlei moois laten zien van merken zoals Jörg Heinz. Het merk bestaat sinds 1968 en behoort sindsdien tot één de meest innovatieve fabrikanten van heel Europa. Kenmerkend voor het merk zijn de siersloten, die allemaal verwisselbaar zijn en te combineren met verschillende colliers. Op deze manier kunnen de colliers eenvoudig aangepast worden naar een andere stijl. Hetzelfde kan ook gedaan worden met de oorbellen.

lianne tio luxury rotterdam

Winkelen bij Lianne Tio Luxury Rotterdam is een unieke ervaring

Wát een verwennerij. Wát een ontzettend unieke en inspirerende ervaring, een middag bij Lianne Tio luxury. Ik ging in ieder geval ontzettend enthousiast de deur weer uit. Een bezoek aan Lianne Tio aan Weena-Zuid 142 – 144 te Rotterdam is absoluut de moeite waard. Ben je niet in de gelegenheid om er naar toe te gaan, ze hebben ook een webshop.

GA JIJ OOK EEN KEER EEN BEZOEK BRENGEN AAN LIANNE TIO LUXURY ROTTERDAM?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  1. Wat een winkel…Ik bedoel een ervaring inderdaad! Interessant verhaal over ambergris, ik had het volgens mij wel eens gehoord maar helemaal vergeten. Bizar idee eigenlijk, hoewel ik soms versteld sta van bepaalde ingrediënten in cosmetica. Ik bedoel, wie komt op een idee om bijvoorbeeld papaverzaad of een Zwitsers plantje te onderzoeken?
    Ja, ik heb zeker een wens voor onder de kerstboom en het is een niche geurtje. Nu vrees ik dat ik het zelf maar ga kopen, want mijn hints komen nooit echt door hier. Maar die geur is zo lekker! Ik kreeg gisteren twee maal een complimentje erover, dus dat zit wel goed!

  2. Wat een pracht van een winkel! Denk dat ik niet zou weten waar ik moet kijken! Vooral die handschoenen vind ik erg mooi. Van de meeste merken heb ik nog nooit gehoord! Interessant verhaal over ambergris, bijzonder dat dit het duurste ingrediënt is dat in parfums wordt gebruikt (maar niet teveel over nadenken, wat het dan precies is hihi, ambergris klinkt tenminste nog een beetje chique).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.