Het merk zelf omschrijft de Hayari Rose chic als een heavenly fresh cut bouquet, en dat is ook precies zoals dit luxe parfum ruikt.

Beware

Hayari

Het modehuis Hayari werd in 2009 in Parijs opgericht door de ontwerper Nabil Hayari en zakenman Hugues Alard. Hun Parijse boutique is gevestigd aan de Rue de Marignan, en dat is direct ook het atelier waar designer Hayari trouwjurken op maat maakt, allemaal even elegant en exclusief. Ook heeft het huis een prêt-à-couture collectie. Naast trouwjurken verkoopt het merk juwelen, schoenen, handtassen én parfums. Parfums en trouwjurken zijn natuurlijk geen ongewone combinatie. Ik kan me het moment dat ik in Frankrijk bovenaan een statige trap stond te trappelen op mijn Jimmy Choos om mijn aanstaande voor het eerst in zijn trouwpak te zien nog herinneren alsof het gisteren was. Mijn trouwparfum heb ik nog steeds en élke keer wanneer ik de geur ruik, ben ik weer terug bovenaan die trap, in een wolk van bloemen en wit kant. Geur doet iets met je, en zodra je bepaalde geuren ruikt, wekt dat herinneringen bij je op. Onlangs maakte ik voor het eerst kennis met een parfum van Hayari, Rose chic. Een prachtig parfum om prachtige herinneringen mee te maken.

Hayari Rose chic EDP review

Hayari Rose chic EDP

(Verkrijgbaar via HBB24 | 100 ml. voor € 156)

De luxe van Hayari begint allemaal al bij de flacon, kijk wat een bééldje. Eén van de dingen die de flacon wat mij betreft zo luxe maakt, is het feit dat de flacon vrij zwaar is. Dit is waarschijnlijk de meest zware flacon die ik zelf ooit in handen gehad heb. Ondanks dat ligt hij toch fijn in de hand, en dat is natuurlijk wel zo prettig met het opsprayen van de geur. ‘Full of whims and dreams, this green floral and fresh rose scent will have you smelling like a heavenly fresh cut bouquet’, zegt Hayari zelf over de geur. Ik koos de geur uit zonder hem ooit geroken te hebben, maar deze omschrijving is inderdaad heel treffend. Ik werd dus niet teleurgesteld.

Hayari parfums Paris Rose chic

De geur

Hayari Rose chic opent subtiel citrusachtig met mandarijn, bucchu en freesia’s. Ik zeg bewust subtiel, want de geur van mandarijntjes kan ook heel aanwezig en wat ‘prikkelend’ zijn, maar dat is Rose chic in geen geval. Het hart wordt gevormd door absolue van ‘Rose de mai’, magnolia’s en lelietjes-van-dalen. De basisnoten zijn sandelhout, witte muskus en amber. Het mooie van de geur is dat de bloemennoten in het hart perfect in balans zijn. Rose chic is nergens te opdringerig, te klassiek of te zoet. Ja, het is een heel klassieke en tijdloze geur met rozen, maar het is geen klassieke rozengeur in die zin dat hij ‘ouderwets’ aandoet, zoals sommige rozenparfums nog wel eens kunnen ruiken. Het parfum opent dus fruitig, maar wanneer je de geur eenmaal wat langer op je huid hebt, wordt hij zachter. Uiteindelijk is de geur bloemig, zoet en wat poederig. Ook ‘fris’ is een woord dat wat mij betreft heel goed bij Hayari Rose chic past, maar dan opnieuw op een subtiele manier. Denk dus niet aan citroentjesfris, maar inderdaad het frisse en bovenal pure wat je ruikt wanneer je op een ochtend door een tuin vol bloemen loopt. De neus uit de geurenhoofdstad van de wereld Grasse die Rose chic ontworpen heeft, is Sidonie Lancesseur. Zij heeft speciaal voor absolue van Rose de mai gekozen vanwege het exclusieve karakter.

Hayari Rose chic parfum

Wat vind ik van de Hayari Rose chic EDP?

Het was mijn eerste kennismaking met de parfums van Hayari en hoewel ik dit parfum koos zonder hem ooit in het echt geroken te hebben, werd ik absoluut niet teleurgesteld. Met bloemige parfums, en dan rozen in het bijzonder, kan het bij mij meestal al niet fout gaan, maar Hayari heeft Rose chic als een ‘heavenly fresh cut bouquet’ ook gewoon perfect omschreven. Ondanks het feit dat het natuurlijk om een exclusieve, zeer luxueuze niche parfum gaat, is hij toch perfect draagbaar. Ik weet ook zeker dat het zachte en bloemige karakter van de geur veel mensen zal aanspreken. De houdbaarheid op de huid is extreem goed. Wanneer ik Hayari Rose chic in de ochtend opspray, ruik ik hem uren later op de huid nog (goed!), en bij mij is dat echt uitzonderlijk, aangezien veel parfums op mijn huid helaas heel snel vervliegen. Een absolute aanrader wanneer je een fris, bloemig en delicaat parfum zoekt.

BEN JIJ AL BEKEND MET DE PARFUMS VAN HAYARI? SPREEKT ROSE CHIC JOU AAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product. 

5 Comments

 1. Wat een bijzonder geur lijkt me dit. Ik kende het merk nog niet trouwens. Ook de flacon ziet er prachtig uit. Zelf zou ik, gezien de prijs, deze geur zeker eerst van tevoren willen ruiken 😊.

  1. Christiana says:

   Snap ik helemaal! Ik vond het ook wel spannend;-)

 2. Ik ken het merk en dus de parfum niet, maar je maakt me wel nieuwsgierig. De flacon is ook echt prachtig!

  1. Christiana says:

   Wat een beeldje hè;-)

 3. Alleen de flacon vind ik al prachtig, ben erg benieuwd naar de geur x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.