Eiwitten, noten en vezels kun je gewoon blijven eten wanneer je wilt afvallen. Vergeet ook vooral niet om voldoende water te drinken.

Eiwitten

In theorié is afvallen eenvoudig; wanneer je kilo’s kwijt wilt, betekent dit dat je meer calorieën moet verbranden dan dat er binnenkomen. Daarbij is het belangrijk om voor ogen te houden dat er een goede balans moet zijn tussen (voldoende) bewegen en gezond(er) eten. Je kunt namelijk als een bezetene gaan sporten, maar als je daarnaast niet óók op je voeding let, zul je waarschijnlijk niet de veranderingen gaan zien die je graag wílt zien. En omdat gezond eten zo belangrijk is, vandaag vijf dingen die je gewoon kunt eten als je wilt afvallen.Eiwitrijke voeding is een slim idee om een aantal redenen. Eiwitten zijn belangrijkste bouwstoffen voor je spieren. Zo helpen ze je spieren bijvoorbeeld te herstellen na het sporten. Ook geven eiwitten een verzadigd gevoel, dit betekent dat je dus langer het gevoel hebt dat je ‘vol’ zit, of in ieder geval genoeg gegeten hebt. Ook voorkom je met het eten van eiwitten dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt. Voorbeelden van eiwitrijke voeding zijn vis, eieren, kip, kwark, yoghurt en eieren.

Vezels en noten

Naast eiwitrijke voeding is ook vezelrijke voeding erg belangrijk. Voedsel zoals brood, pasta en rijst is bijvoorbeeld vezelrijk, maar bevat daarnaast ook weer veel koolhydraten. Vezelrijk voedsel zoals noten, zaden en groenten kun je gewoon lekker eten. Waarom is het zo belangrijk om vezelrijke voeding te eten? Met vezelrijk voedsel is je spijsvertering langer bezig dan met voedsel waar minder vezels in zitten. Na het eten van vezelrijke voeding zul je dus ook weer merken dat je minder snel honger hebt. Als tussendoortje zijn bepaalde noten lekker en gezond om te eten.  Pistachenoten zijn één de meest gezonde nootsoorten die er zijn! Ze bevatten in verhouding tot andere noten weinig calorieën en bovendien veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines, eiwitten, vezels en mineralen. Kies het liefst voor rauwe, onbewerkte noten zoals Bas Boer Noten’s pistachenoten.

Maaltijden met natuurlijke ingrediënten en water

Gebruik dus zelf groenten, kruiden en specerijen om je maaltijden klaar te maken en laat kant-en-klare pakjes uit de supermarkt zo veel mogelijk staan. Deze bevatten namelijk onder andere veel zout. Zout houdt vocht in je lichaam vast. Voldoende water drinken is tot slot heel belangrijk, ook tijdens het afvallen. Niet zelden wordt honger namelijk verward met dorst. En als het wel dorst is wat je hebt, les deze dan dus met water. Vruchtensappen en frisdranken zitten vaak boordevol suiker. Vind je (voldoende) water drinken lastig? Groene thee werkt ook goed tegen dorst. Laat dan wel de suiker staan. Veel mensen zijn tijdens een afval-proces geneigd om zin mogelijk te eten. Dit is echter best ‘gevaarlijk’. Hoe je het ook wendt of keert; je lichaam heeft gewoon simpelweg calorieën nódig om te kunnen blijven functioneren, letterlijk om in leven te blijven dus. Jezelf uithongeren is dus niet alleen ongezond, de kans dat je (lichaam) dit volhoudt, is verder ook erg klein. Verder hoef je jezelf echt niet álles te ontzeggen. Als jij gelukkig wordt van een lekker taartje of een stuk chocolade op zijn tijd, gún jezelf dit dan ook af en toe. Maar overdrijf het niet. Balans is gewoon helemaal het toverwoord.

HEB JIJ WEL EENS EEN DIEET GEVOLGD?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

2 Comments

 1. Ik ben toevallig bezig met het Weight Watchers “dieet”. Bizar dat je door punten (geen calorieën) te tellen kan afvallen maar het werkt wel.
  Ik drink over de dag veel water en stom genoeg ’s avonds ook teveel water of thee… Dan moet ik er steevast ’s nachts een paar keer uit, haha!
  Ik ben de laatste tijd veel aangekomen en ik denk dat mijn medicijnen ook de boosdoeners zijn. Niet omdat ik meer ben gaan eten.
  Ik hoop echt dat ik die vervelende kilo’s kwijt raak en dat ze ook eens wegblijven, anders kan ik straks een nieuwe garderobe aanschaffen in een nog grotere maat. Geen zin in.. 😉

 2. Ha… bij noten zet ik ff de kanttekening dat niet alle noten tellen. Ongezout!
  En dan niet pinda’s maar cashewnoten, walnoten en amandelen.
  Eigenlijk kun je altijd wel afvallen door ‘gewoon te eten’ echter eet zo veel mogelijk goede producten en geen kant-en-klaar troep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.