Dagelijks voldoende water drinken is erg belangrijk voor je, maar vaak lukt het niet. Breng daar vanaf vandaag verandering in met deze tips!

Dagelijks voldoende water drinken

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Waarom is dat nu zo belangrijk, dagelijks voldoende water drinken? Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water, en tegelijkertijd verliezen we dagelijks ook heel wat vocht, door naar het toilet te gaan en natuurlijk doordat je zweet, zeker nu. Dat vocht moet continue aangevuld worden, zodat je niet uitgedroogd raakt. Verder regelt vocht je lichaamstemperatuur, zodat je niet oververhit raakt (je gaat dus zweten), maar water transporteert ook voedingsstoffen in je lichaam en afvalstoffen naar buiten toe. Een fijne bijkomstigheid van water drinken is dat je sneller een ‘vol’ gevoel hebt, en op die manier minder zin zult hebben om (te veel) te eten.

Dagelijks voldoende water drinken, zorg ervoor dat je altijd water bij de hand hebt

Eigenlijk de meest simpele en voor de hand liggende truc om voldoende water te drinken. Zorg ervoor dat je onderweg een drinkfles bij je hebt en in huis kun je er voor kiezen om water ook ‘zichtbaar’ te hebben staan. Zo pak je het gewoon makkelijker, dat is een feit.

Maak water drinken lekker(der)

Letterlijk lekker dus, dat kan makkelijk door er citroenen of limoenen aan toe te voegen, maar ook door vers fruit. Ideaal als je water alleen te saai vindt en je het daardoor moeilijk vind om er voldoende van te drinken.

Maak van je watervoorraad iets moois

Ik heb zowel beneden in de keuken als boven op mijn bureau een mooie sapkan staan, die ik altijd gevuld heb met water. Wanneer je die sapkannen op een leuk dienblad zet, en er limoenen, citroenen en kleurrijke rietjes aan toevoegt, krijg je een super stylish geheel.

Eet voedingsmiddelen met veel water

Voorbeelden hiervan zijn komkommer (ook super lekker op brood, vind ik zelf), watermeloen, spinazie, selderij, wortel en grapefruit. Al deze groenten en fruit kun je makkelijk bereiden in een slowjuicer. Dan blijft het vocht ook daadwerkelijk behouden.

Wees je ervan bewust hoeveel water je drinkt

Houdt het eens een dagje bij door het op te schrijven. Of zet in de ochtend een fles of kan klaar en neem jezelf voor die aan het einde van de dag leeg te hebben. Het is net als met financiën; overzicht hebben is heel belangrijk wanneer je je bewust wilt worden van bepaalde zaken of gewoontes die je graag aan wilt pakken.

Dagelijks voldoende water drinken, verspreid water drinken over de dag

Niemand vind het lekker om twee liter achter elkaar op te drinken. Kies dus bepaalde momenten dat je water drinkt en verdeel die momenten over de dag. Op die manier kan het je ook helpen om er een gewoonte van te maken.

DAGELIJKS VOLDOENDE WATER DRINKEN, LUKT JOU DAT ALTIJD?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. 

2 Comments

  1. Ik drink echt veel en veel te weinig !

  2. Ik heb lange tijd ook veel te weinig water gedronken. Toen ik meer ging drinken merkte ik dat mijn huid er echt een stuk op vooruit ging. Bij mij heeft het vooral geholpen dat op mijn vakantiebaan ongeveer zes keer per dag de theekan langs komt. Zo heb ik geleerd meer te drinken en nu is het vanzelfsprekend. Maar als ik deze tips had geweten, was het vast veel makkelijker geworden om meer water te leren drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.