Binnenkort 1 jaar getrouwd, maar ‘doen jullie niet aan cadeaus?’ Nou, dáár doen we niet aan hoor! Gewoon een beetje creatief denken om jullie bijzondere dag te vieren.

Ga er samen op uit

Vorige maand was onze Franse bruiloft alweer een jaar geleden! Dat wilden we natuurlijk op een bijzondere manier vieren. We zijn dus samen naar Rome gegaan en hebben daar gelogeerd in een schítterend hotel. Ik heb de hele week van onze bruiloft in mijn hoofd weer opnieuw beleefd; de reis ernaartoe, de bijzondere hotels waar we geslapen hebben, de dag zelf, maar ook de dagen erna dat we nog even naar Parijs gingen. Het is ontzettend leuk om juist die dag, of in de week dat je één jaar getrouwd bent, samen iets leuks te gaan doen, zodat je heerlijk kunt napraten over de dag. Alhoewel ik dat het afgelopen jaar trouwens bijna dagelijks gedaan heb trouwens, maar dat is weer een heel ander verhaal.

1 jaar getrouwd? Een sieraad valt altijd in de smaak

Vind je het echt leuk om een cadeau te geven, dan is een sieraad natuurlijk altijd een mooi idee wanneer je één jaar getrouwd bent. Toen André mij in Parijs ten huwelijk vroeg, kreeg ik van hem een verlovingsring van Swarovski. Daar zou een swarovski armband natuurlijk erg goed bij passen. Oorbellen zou ik ook wel heel erg leuk vinden om te krijgen. Voor hem is een horloge een leuk idee. Houdt je man nu niet van sieraden, je maakt hem vast ook blij met een mooi overhemd, manchetknopen of een toffe zonnebril.

lianne tio rotterdam

Een foto of iets moois voor in huis

Tijdens jullie bruiloft zijn er waarschijnlijk een hoop mooie foto’s gemaakt. Maar hoeveel mensen doen nu echt iets met deze foto’s? Jullie één-jarig jubileum is een super goed moment om iets moois met jullie trouwfoto’s te doen. Een album laten maken door een trouwfotograaf is vaak nogal begrotelijk, maar je kan tegenwoordig in allerlei winkels super eenvoudig zelf een album maken. Je kan natuurlijk ook jullie favoriete foto afdrukken en in een mooie lijst doen. Zelf hebben wij ook een mooie foto op canvas laten afdrukken, daar ben ik ook nog steeds heel blij mee. Ik kan me best voorstellen dat er mannen zijn die het niet zoveel uitmaakt wat er in huis komt, maar heb jij nu een man die er wel enigszins mee bezig is, dan is iets moois voor in huis ook een leuk idee om aan elkaar te geven wanneer je één jaar getrouwd bent. Een klok bijvoorbeeld, die jullie allebei heel gaaf vinden, een mooie set wijnglazen als jullie graag wijntjes drinken samen of een schilderij waar je echt samen voor hebt gespaard. Toen André en ik net in dit huis woonden, heb ik hem een naamplaatje voor bij onze voordeur gegeven met Valentijnsdag. Een heel symbolisch cadeau, en zoiets is ook leuk als je het nog niet hebt!

1 jaar getrouwd? Zoek een praktisch cadeau voor jullie samen uit

En tot slot is een praktisch cadeau ook altijd een goed idee. Want wie zegt dat praktisch niet ook leuk kan zijn? Vinden jullie het bijvoorbeeld heel gezellig om samen te koken, dan mogen jullie jezelf op jullie trouwdag best verwennen met een nieuwe pannenset, of een keukenmachine bijvoorbeeld. Zoiets koop je normaal gesproken wellicht niet zo snel, en dit is dan echt een mooie gelegenheid. Sporten jullie graag samen, geef elkaar een paar toffe sportschoenen cadeau. Hebben jullie allebei groene vingers, plant een boompje in de tuin ter gelegenheid van jullie één-jarig huwelijk.

WAT VIND JIJ EEN LEUK CADEAU OM AAN JE MAN TE GEVEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

2 Comments

  1. Wat een onwijs leuk idee van dat boompje! Als je daar altijd blijft wonen en je ziet na zoveel jaar hoe die boom is gegroeid, een heel mooi idee. (en lekker eco)
    Tegenwoordig vind ik het leuk om iets voor de keuken te geven omdat hij dol is op koken. Nou ja, mannen kokkerellen en vrouwen koken zeggen ze wel eens. Stiekem ben ik op internet (wel tweedehands) aan het kijken voor zo een 5 pits gasfornuis met een degelijke oven. Ik denk dat hij daar zeker blij mee zou zijn. En hij heeft een zwak voor horloges en toffe schoenen. Dus ideeën genoeg voor hem!

  2. Nog gefeliciteerd met jullie jubileum! Wat bijzonder dat jullie samen naar Rome zijn geweest. Heerlijk inderdaad om daar de herinneringen aan de bruiloft samen opnieuw op te halen. En sowieso is Rome een mooie stad 🙂 Leuke cadeau-ideeën trouwens! Ik vind het naambordje wel een heel mooi en symbolisch idee. En foto’s zijn inderdaad ook altijd een leuke manier om iets persoonlijks te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.