Wat mag er mee in de handbagage in het vliegtuig? Lees dit even, dan voorkom je dat je de helft van de inhoud van je tas op het vliegveld achter moet laten.

Handbagage in het vliegtuig

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ze zeggen wel eens dat op vakantie gaan in de top tien staat van meest stressvolle gebeurtenissen. En stiekem snap ik dit ook wel. Want héb je alles bij je, is het huis wel veilig, is je paspoort nog wel geldig en is het niet stiekem onderweg terug naar huis gewandeld? Ben je de oplader voor je telefoon niet vergeten, en heb je wel een reisverzekering afgesloten? Je gaat in ieder geval met een iets geruster hart op reis, wanneer je van tevoren even goed checkt of je handbagage volgens de regels is ingepakt.

Vloeistoffen, beautyproducten en medicatie

Deze mogen mee, in verpakkingen van maximaal 100 ml. per stuk en het totaal mag niet meer zijn dan 1 liter. Deze verpakkingen moeten samen in een hersluitbare transparante zak gestopt worden. Onder vloeistoffen wordt verstaan; Water en andere dranken, crèmes, lotions, parfums, oliën, spuitbussen, gels, schuim, zoals scheerschuim, deodorant, tandpasta en mascara. Medicijnen mag je meenemen in je handbagage zonder de 100 ml. beperking, maar het is wel van belang dat je kunt aantonen dat deze noodzakelijk zijn. Hiervoor kun je bij je dokter een zogenaamde doktersverklaring halen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Babyvoeding en tax free aankopen

Ook babyvoeding mag onbeperkt mee, zonder de 100 ml. beperking, wanneer je reist met een baby tot 1,5 jaar oud. Onder babyvoeding wordt verstaan gesteriliseerd water, babymelk en potjes. Je taxfree aankopen mogen als handbagage mee het vliegtuig in. Zorg ervoor dat je de bon van deze aankopen bij de hand hebt. De toegestane afmetingen en het gewicht van je handbagage is afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. Dit kun je meestal makkelijk nakijken op je ticket. Elektronica (föhn, stijltang, Ipad, laptop etc.) mag gewoon mee in je handbagage, maar houdt er rekening mee dat dit tijdens de controle uit je bagage gehaald moet worden en apart gescand wordt. Dit kost extra tijd en is dus iets om even rekening mee te houden. Zorg ervoor dat dit bovenop ligt of stop het toch in je ruimbagage als je die mogelijkheid hebt.

WAT NEEM JIJ IN IEDER GEVAL ALTIJD MEE IN JE HANDBAGAGE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.