De Yankeecandle Cinnamon stick geurkaars is wat mij betreft de geurkaars der geurkaarsen. Fijn ook dat hij in diverse maten verkrijgbaar is.

Beware

Dure geurkaarsen vs. goedkope geurkaarsen

Geurkaarsen heb je in alle prijsklassen en in de afgelopen jaren heb ik eigenlijk ook geurkaarsen in vrijwel alle prijsklassen gebruikt. Ik zal de laatste zijn om te beweren dat dure producten altijd beter zijn, en die mening heb ik ook over geurkaarsen. Over het algemeen zijn er drie redenen waarom ik meestal toch ga voor wat luxere geurkaarsen. De belangrijkste reden is dat wat luxere kaarsen gewoon ook beter ruiken. Met beter bedoel ik dan niet zozeer altijd lekkerder (want of je iets ‘lekker’ vind ruiken, is natuurlijk vrij persoonlijk), maar je hebt vaak meer plezier van zo’n kaars omdat er meer geur afkomt dan van een goedkope(re) kaars, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Verder vind ik de wat duurdere kaarsen vaak ook gewoon wel echt lekkerder. Omdat er in veel gevallen meer pure ingrediënten gebruikt worden, zijn de geuren ‘echter’, niet synthetisch dus. Een echt goedkope geur ruikt in veel gevallen ook gewoon echt ‘goedkoop’, en ik koop een geurkaars natuurlijk in de eerste plaats vanwege de geur. De derde reden is natuurlijk niet de belangrijkste reden, maar vaak zitten de wat duurdere kaarsen in mooie verpakkingen, die ik na het opbranden van de kaars altijd opnieuw gebruik, voor make-up kwasten, wattenstaafjes, haarspeldjes, pennen of plantjes bijvoorbeeld. Door de jaren heen had ik vrijwel alleen maar positieve reviews gelezen over de kaarsen van Yankeecandle, en vorig jaar besloot ik er toch een paar te bestellen. Ik begon met een paar zogenaamde votives en uiteindelijk ontdekte ik de geur der geuren, namelijk Cinnamon stick. Inmiddels ben ik denk ik al aan mijn vierde (of is het het vijfde?) exemplaar van de Yankeecandle Cinnamon stick geurkaars bezig. Ik ben er echt dol, dol, dól op!

Yankeecandle Cinnamon stick geurkaars

(Verkrijgbaar via Notino | 411 gram voor € 23,90)

Het leuke van YankeeCandle is dat het merk dus kaarsen verkoopt in allerlei verschillende formaten. De kleinste formaten zijn de theelichtjes van 9,8 gram. Een slag groter zijn de votives van 49 gram. Zowel de theelichtjes als de votives kun je zelf in een windlicht of glaasje zetten. Ze passen natuurlijk ook in lege verpakkingen van geurkaarsen die je eerder al opgebrand hebt. Ik raad je wel aan om de votives niet in een al te groot glas te zetten. De votive gaat dan namelijk smelten aan de zijkanten waardoor je erg veel van het kaarsje verspilt, dit is echt heel zonde. De glazen verpakkingen van Yankeecandle heb je dan vervolgens in drie formaten, namelijk 104 gram, 411 gram en 623 gram. Ideaal, want op deze manier kun je geuren uitproberen, en wanneer je niet een al te groot budget hebt kun je dus gewoon gaan voor een wat kleinere kaars in plaats van direct het allergrootste formaat. Zelf ben ik niet zo’n fan van de glazen verpakkingen van Yankeecandle, maar in dit geval neem ik ze voor lief, omdat ik de geur dus echt fantastisch vind. De Yankeecandle Cinnamon stick geurkaars ruikt onmiskenbaar naar kaneel. De topnoot wordt dan ook gevormd door kaneel. Het hart van de geur bestaat uit kruidnagel en kardemom en de basis wordt gevormd door laurierblad en sandelhout. Cinnamon stick is wat mij betreft de ultieme cocoongeur. Hij is warm en vol zonder te zoet te zijn en bovenal is het een heel huiselijke en gezellige geur. Je ruikt de kaars eigenlijk al voordat je hem aansteekt en zodra je de kaars aansteekt, duurt het slechts een paar minuten voordat je de geur echt goed gaat ruiken Toen ik bij Yankeecandle nog een beetje zoekende was naar een lekkere geur, heb ik dus ook wat votives geprobeerd en ik moet zeggen dat ik vrijwel alle geuren behoorlijk goed rook. Ze zijn dus echt wel aanwezig. De cinnamon stick ruik ik echter echt enorm goed, maar dat heeft wat mij betreft ook grotendeels te maken met het feit dat kaneel over het algemeen gewoon een vrij aanwezige geur is. Ik ben dus fan en ik kan de kaarsen van Yankee Candle van harte aanbevelen.

HEB JIJ ERVARING MET DE GEURKAARSEN VAN YANKEECANDLE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.