Gezwicht voor een exorbitant dure geurkaars? Dan wil je er natuurlijk wel zo lang mogelijk mee doen! Met deze tips heb je langer plezier van je geurkaars.

Zo heb je langer plezier van je geurkaars

Wanneer je je kaars voor het eerst brandt, zorg er dan voor dat de bovenste laag volledig gesmolten is voordat je hem uitblaast. Hierdoor voorkom je ‘kuiltjes’  in je kaars. Is er toch een kuil in je geurkaars gebrand maar heb je nog heel veel was over langs de randen van het glas? Wikkel je kaars dan in een jasje van aluminiumfolie en steek hem opnieuw aan. Door de folie wordt de warmte als het ware beter vast gehouden en zal je kaars volledig opbranden. Het walmen van je kaars kun je eenvoudig voorkomen door een stukje van de lont af te knippen. Let wel op dat je de lont niet té kort afknipt, anders loop je risico dat de kaars niet meer goed (en dus volledig) zal willen branden. Het zwart blakeren van het glas kun je voorkomen door de kaars niet op de tocht te zetten. Houdt er echter wel altijd rekening mee dat het eventueel walmen of roken van een kaars ook te maken kan hebben met de grondstoffen waarmee de kaars gemaakt is. ‘Spettert’ je kaars? Dit kan gebeuren wanneer de lont per ongeluk nat is geworden. Doof de kaars in dit geval en brand hem pas weer zodra de lont volledig is opgedroogd. Zorg er tenslotte altijd voor dat je kaars op een hitte-bestendige, volledig horizontale en stabiele ondergrond staat. Niet alleen vanuit het oogpunt van veiligheid, je voorkomt er namelijk mee dat je kaars gaat druipen.

BRAND JIJ VAAK GEURKAARSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

4 Comments

  1. Dat zijn fijne tips! Zeker de eerste en de tweede tip! Kaarsen zakken bij mij altijd in en dan vind ik het, vooral als het een heerlijk geurende kaars is , vaak zo jammer dat ie niet alles “gepakt”heeft.

  2. Handige tips, ik brand inderdaad regelmatig geurkaarsen. Meestal van Yankee Candles, de laatste was helaas helemaal zwartgeblakerd langs het glas, zal ém de volgende keer ergens anders zetten. Blijkbaar heeft ie op die plek teveel last van tocht gehad, jammer want het is zo’n leuk plekje 😉

  3. Sonja Van de Sande says:

    Ik bewaar ze ook in een afgesloten mand! Heb dan het gevoel ze nog beter geuren!
    Bedankt voor de tweede tip!

  4. Handige tips! Ik merk dat mijn kaarsen ook halverwege een beetje lelijk worden, dus randen die blijven staan enzo. En dat zwart geblakerde heb ik soms ook wel eens, nooit geweten dat ‘ie dan op de tocht stond.. hoewel het natuurlijk wel logisch is, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.