Is jouw idee van een tof interieur heel veel kleur en spullen overal en denkt jouw man daar héél anders over? Verschillende woonstijlen combineren kan evengoed, lees dit maar eens.

Verschillende woonstijlen combineren, kies één eyecatcher die je allebei mooi vind!

Of je nu een side-table of een shelfie gaat stylen, of een heel nieuw interieur gaat opbouwen, het kan helpen om met één grote eyecatcher te beginnen en daar omheen te werken. Je kan ook voor twéé grote eyecatchers gaan (één van jou, één van hem), want het gaat hier natuurlijk om interieurstijlen combinéren. Start bijvoorbeeld met jouw romantische chaise longue én het strakke tv-meubel van je man. Als je deze twee stijlen als uitgangspunt houdt, en er niet te veel van afwijkt, dan moet dat verschillende woonstijlen combineren jullie helemaal lukken.

Het beste van twee werelden

Bepaalde materialen, vormen, kleuren of sferen vind je in verschillende interieurstijlen terug. Neem bijvoorbeeld hout. Dit zie je ontzettend veel in landelijke interieurs, maar het kan ook uitstekend terugkomen in een stoer interieur, denk aan bijvoorbeeld steigerhout. Op die manier kun je dus óók verschillende woonstijlen combineren.

Werk met een kleurenpalet

Heb je háár weer met haar kleurenpalet! Maar echt, dit is zo’n fijne houvast! Om te voorkomen dat jullie interieur een allegaartje wordt, kun je het beste een bepaald kleurenpalet kiezen. Ik hou zelf bijvoorbeeld erg van blauw. Van welke kleur houdt je man? Kies twee kleuren en als je durft kies je daar nog een derde accentkleur bij, liefst een die jullie allebei mooi vinden natuurlijk. Probeer ook vooral te variëren in de nuances van de kleuren. Door verschillende materialen te gebruiken, heb je vaak ook al verschillenden tinten.

Verschillende woonstijlen combineren? Winkel dan ook in verschillende winkels!

Koop nooit alles tegelijk als je verschillende woonstijlen in je interieur wilt combineren, maar ook zéker niet alles in één winkel. Neem Ikea. Er is natuurlijk helemaal niks mis met Ikea. Integendeel. Maar ik zou persoonlijk niet echt heel blij worden van een ontzéttend Ikea huis. Want laten we eerlijk zijn, héél spannend gaat het dan niet worden. Er zijn meer dan genoeg plekjes, zowel online als offline, waar je een mix van allemaal verschillende stijlen tegenkomt. Ga je bijvoorbeeld voor de huisdecoratie van Sweetlivingshop, dan kun je al lekker aan de slag met het mixen en matchen. Hier vind je bijvoorbeeld mooie accessoires die perfect passen in een botanische woonstijl, maar ook genoeg landelijke, romantische en kleurrijke items.

Creëer eenheid tussen jullie spullen

In feite komen alle eerdere tips neer op het creëren van eenheid in jullie interieur. Houdt hierbij altijd het volgende in je achterhoofd; het lukraak neerzetten van een item wat jij spuuglelijk vindt (maar hij heel mooi!) en dan maar hopen op het beste, werkt niet. Je zal je er aan blijven irriteren. Maar maak je dat ‘spuuglelijke item’ onderdeel van de rest van het interieur, dan is de kans groot dat je er wel blij van wordt. Hoe? Door dus kleuren te combineren, door specifieke details van dat ene item te vinden die je wel mooi vind, en die dan weer terug laten komen in de rest van je meubels en accessoires.

HOE ZIT HET BIJ JULLIE? LIGGEN JULLIE WOONSTIJLEN VER UITEEN OF ZIJN JULLIE HET ALTIJD GAUW OVER INTERIEUR BESLISSINGEN EENS?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

8 Comments

 1. Heel handige tips zijn dit! Vooral die om allebei afzonderlijk of samen één eye-catcher te kiezen. Ik kan me zo voorstellen dat het nog best wel een uitdaging zou zijn, mochten mijn vriend en ik gaan samenwonen. Gelukkig vindt hij roze niet lelijk – dat is al een eerste stap 😉

  1. Christiana says:

   Wat zeggen ze ook al weer, echte mannen kunnen roze hebben? Gelukkig is Andre ook nooit zo moeilijk. Hij heeft altijd het volste vertrouwen in mij;-) We overleggen trouwens wel altijd. Ik zou nooit iets groots voor in ons huis kopen zonder dat eerst te overleggen, daar zou ik me dan niet goed bij voelen.

 2. Wij hebben grotendeels dezelfde smaak. Beiden houden van kleurtjes en lampen. Al denk ik dat als ik alleen zou wonen ik uitbundiger zijn in mijn interieur. Maar eigenlijk vind Jeroen alles wel leuk wat ik leuk vind, behalve als ik bv. alles roze zou maken. Wat ik hem niet zou willen aandoen, haha!

  1. Christiana says:

   Ik denk dat dat ook logisch is;-) Als je alleen woont, hoef je simpelweg geen rekening te houden met een ander. Maar goed, gelukkig is dat niet zo, samen is wel een stuk gezelliger natuurlijk!

 3. Leuke tips! Onze woonstijlen lagen heel erg uit elkaar (hij een ‘harde’ mannelijke stijl met veel donkere kleuren; ik juist erg ‘zacht’ met veel roze en lichte houten meubelen), dus toen we samen gingen wonen werd het deels een mengeling van onze woonstijlen, maar heel veel meubels hebben we juist nieuw gekocht zodat ze samen van ons zouden zijn. En in het begin was het dus erg zoeken naar wat we beiden mooi vonden. Maar dat lukte en we hebben een mooie nieuwe stijl ontwikkeld, onze stijl.

  1. Christiana says:

   Dat is inderdaad ook gewoon heel slim, om als je gaat samenwonen de grote dingen ook echt samen nieuw uit te gaan zoeken. Dat is in ieder geval een stuk makkelijker dan spullen uit twee (totaal verschillende) interieurs samen proberen te voegen. Vaak kom je er dan wel goed uit;-)

 4. Leuke ideetjes! Ik heb gelijk zin om aan de slag te gaan! Sweetlivingshop ken ik trouwens ook. Leuke winkel met mooie rotan spulletjes 😀

 5. Fijne tips. Wij hebben best dezelfde smaak, dus dat scheelt wel. We hebben allebei eye catchers uitgezocht en deze in de woonkamer gezet, is toch een mooie combinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.