Voor mijn keuken koos ik de Ikea REGOLIT lamp, een echte budgetlamp die er echter zeker niet ‘goedkoop’ uitziet.

Het debacle met de Ikea keuken

Over de verbouwing van mijn keuken kan ik inmiddels bijna een roman schrijven, want zo’n beetje álles wat mis kon gaan met die verbouwing, ging vorig jaar ook daadwerkelijk mis. Het aanrechtblad was kwijt en toen het eindelijk terecht was, werd het verkeerd om naar binnen gebracht. Onderdelen werden niet direct goed geleverd en door een verkeerde inschatting van het keuken montage bedrijf zat ik opeens met duizenden euro’s aan extra kosten bovenop de aanschaf van de keuken zelf en de montage ervan. Toen het eind eindelijk in zicht was, bleek de wasmachine ook nog eens kapot. Ik had de keuken van de vorige eigenaar eruit gehaald en de inbouwmachine was het enige apparaat wat ik opnieuw kon gebruiken in de nieuwe keuken, maar dat bleek dus helaas ook al een aardig grote (financiële) tegenvaller. Aan het eind van de zomer van vorig jaar was ik er op een bepaald moment helemaal klaar mee en ik wilde niets meer aan die keuken (laten) doen. Ik zat toen echter nog met een spuuglelijk plafond.

Ikea lampionlamp REGOLIT

Het plafond in de keuken

Ik had de muren in de keuken laten stucen voor het installeren van de keuken. Helaas voor mij moest er opeens een voorzetwand geplaatst worden om de keuken überhaupt te kunnen installeren. Dat was dus die inschattingsfout waar ik het al eerder over had. Die prachtig gestuucte muur verdween toen achter een voorzetwand en die voorzetwand moest opnieuw gestuuct worden. Ik had dus ook nog eens dubbele kosten voor het stucen. Stucadoors zijn echter tegenwoordig lastig te vinden. Ze zitten een jaar volgeboekt, ze kunnen de hoofdprijs vragen voor hun werkzaamheden en de meesten doen dat dus ook. Toen ik de muur van de keuken liet stucen vroeg ik de stukadoor of hij ook het plafond kon meestucen, want dat was erg beschadigd en vooral heel lelijk afgewerkt. Hij gaf aan dat dat niet kon omdat het een verlaagd plafond was. Stucwerk op een verlaagd plafond kán blijkbaar gaan scheuren. Ik heb vrijwel drie kwart jaar tegen dat lelijke plafond aan zitten kijken, waar dus ook niet een gezellige lamp aanhing, maar nog steeds een zielig verhuispeertje. Ik baalde hier enorm van, zeker gezien het geld dat ik al in de keuken gestoken had. Ik ging dus eerder dit jaar toch opnieuw op zoek naar een stukadoor. Dat eventuele scheuren zou ik dan wel op de koop toenemen. Het werd echter opnieuw een debacle. Ik kreeg tot drie keer toe (!) te maken met mensen die een soort van halve afspraak maakten, maar vervolgens niet kwamen opdagen. De stukadoor die de klus uiteindelijk gedaan heeft, zou na zijn werkzaamheden een ‘mannetje sturen voor het schilderwerk’, maar ook dat mannetje heb ik nooit gezien. Uiteindelijk deed ik een oproep via Werkspot voor het schilderwerk en opeens was mijn plafond toen toch geverfd. De hele keuken zat daarna onder de verf en ik ben een volledige middag bezig geweest om de verfspetters van de keuken en van mijn laminaat af te boenen, maar…het plafond was eindelijk gedaan. Nu moest er dus nog een lamp komen en dat werd de Ikea REGOLIT lamp.

Witte lampionlamp Ikea REGOLIT in de keuken

Ikea REGOLIT lamp

Ik had al in mijn hoofd dat ik een witte lamp wilde. Ik plaatste eventjes geleden het (voor mij!) iconische vogeltjes behang ook in de keuken en ik vond het wit een heel mooi contrast met het zwart en donkerblauw van de keuken. Online zag ik de IKEA REGOLIT lamp en ik vond hem qua sfeer direct passen in het geheel. Wat geld uitgeven aan mijn interieur betreft kies ik meestal voor een gulden middenweg. Echte budgetdingen laat ik vaak staan, omdat ik van mening ben dat goedkope items er in veel gevallen er helaas ook echt goedkoop uitzien, op vondsten van de kringloop na natuurlijk, maar dat is sowieso weer een heel ander verhaal. Ik heb echter natuurlijk wel een bepaald budget. Het leuke is dat deze Ikea REGOLIT lamp dus slechts €3.99 kost. Voor de duidelijkheid; je hebt dan alleen de lampion en je moet de HEMMA pendel er dan nog los bij aanschaffen. Aangezien je die voor € 5 koopt, heb je dus een lamp voor nog geen tientje. Het is dus een echte budgetlamp, maar ik vind hem er zelf eigenlijk helemaal niet goedkoop uitzien. De IKEA REGOLIT lamp heeft een diameter van 45 cm. Ik vind dat zelf een mooie maat. Ik was even bang dat hij wellicht te groot zou zijn in mijn keuken vanwege het verlaagde plafond, maar je kan er prima onderdoor lopen zonder steeds je hoofd te stoten. Ik ben onwijs blij dat er nu na bijna een jaar eindelijk een lamp in de keuken hangt!

WAT VIND JIJ VAN DE IKEA REGOLIT LAMP? ZOU HIJ OOK IN JOUW HUIS PASSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Ja, hij is leuk, zal ook wel mooi diffuus licht geven! p.s wat zit je haar tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.