Kunnen relaxen in je badkamer, eigenlijk zou iedereen die luxe moeten hebben. En dat kan ook, deze 5 tips kun je direct gaan toepassen.

Relaxen in je badkamer, wat heb je hier écht nodig?

De badkamer is voor veel mensen een plek om tot rust te komen. Douchen of lekker in bad gaan kan namelijk heerlijk ontspannend werken. Toch is relaxen in de badkamer niet voor iedereen weggelegd. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Je bent misschien helemaal niet blij met hoe je badkamer eruit ziet, je krijgt je badkamer maar niet netjes of je kunt al je spullen er gewoon niet kwijt. Een complete badkamer verbouwing zit er ook lang niet altijd in. Daar moet natuurlijk wel budget voor zijn, en bovendien kun je in de badkamer in een huurhuis sowieso zelf eigenlijk al niet veel of zelfs niets veranderen. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om meer te kunnen relaxen in je badkamer. En je kunt er vandaag nog mee beginnen. Kijk eens kritisch naar wat er allemaal in je badkamer staat. Wat heb je hier écht nodig? Wat gebruik je elke dag? Een mooi voorbeeld van spullen die vaak in een badkamer staan, maar die er wellicht niet persé hoeven staan zijn schoonmaakmiddelen. Een toiletreiniger is handig omdat dat inderdaad iets is wat je toch meestal meerdere keren per week gebruikt. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld spiritus om de ramenwand te doen? Of schimmelreiniger, voegenreiniger of tegelreiniger? Dat kan makkelijk elders staan, bijvoorbeeld in je gootsteenkastje zodat je er niet elke keer tegen aan zit te kijken. Hetzelfde geldt voor back-ups (voorraad) van cosmetica. Er hoeft echt niet standaard een voordeelverpakking tandpasta in de badkamer te liggen, want je gebruikt toch geen meerdere tubes tegelijkertijd.

Niet alles hoeft in het zicht te staan

Heb je nu lekker opgeruimd en een aantal overbodige spullen uit je badkamer gehaald? Dan kun je nog een extra stap zetten. Want niet alles wat je in de badkamer bewaart, hoeft ook daadwerkelijk in het zicht te staan! In plaats van een spuuglelijke toiletrolhouder kun je reserve rollen ook opbergen in je badkamermeubel. Dat kun je ook doen met schoonmaakmiddelen die je hier wel wilt bewaren. Past je grote fles glassex niet in je meubel? Dit soort niet-agressieve schoonmaakmiddelen kun je ook overschenken in een plantenspuit. Dat staat gezelliger en zo’n plantenspuit past vaak wel in je meubel. Speelgoed van de kindjes? Daar hoef je natuurlijk niet elke dag tijdens het douchen tussen te staan. Echt relaxen in de badkamer is er niet bij met het risico dat je met je blote voeten op een stukje duplo gaat staan. Kijk hiervoor eens naar leuke opbergmanden. Je doet er dan verstandig aan om voor varianten te gaan die enigszins waterbestendig zijn.

Zoek mooie varianten van alledaagse spullen uit

We bewaren allemaal spullen in onze badkamer die er niet altijd even mooi uitzien, maar die we wel echt dagelijks gebruiken en nodig hebben. Ik ben van mening dat alledaagse spullen er echter ook mooi uit kunnen zien. Een tandenborstelbeker, een zeeppompje, een tissuehouder, handdoeken, zelfs een prullenbakje. Mijn favoriete winkels voor dit soort accessoires zijn toch wel H&M HOME en Zara home. Wat meer betaalbare varianten kun je ook prima vinden bij bijvoorbeeld Action en Ikea. Reken ook af met plastic verpakkingen of plastic dat bijvoorbeeld om producten heen zit. Berg je toiletrollen en tampons op in een leuk mandje, in plaats van in het plastic of in het doosje.

Relaxen in je badkamer met een fijne geur

Ook geur doet altijd veel met je humeur. Relaxen in je badkamer zal voor veel mensen makkelijker gaan als het er lekker ruikt. De beste tip is en blijft altijd je badkamer goed ventileren, zeker na het douchen en ook zeker wanneer je wasmachine er staat. Niet alle badkamers hebben een raam, dus zet tijdens of na het douchen lekker de deur open. Zorg ervoor dat je geen natte was in de wasmand doet. Dit kan behoorlijk onprettig gaan ruiken. Om te voorkomen dat er overal nat wasgoed hangt, heb ik een extra tip. Kijk eens kritisch naar de momenten dat je je wasmachine laat draaien. Als iedereen bij jou in de ochtend doucht, kies er dan voor om daarna een was te draaien. Dan kun je die natte handdoeken direct mee wassen. Ga je je badkamer uitgebreid schoonmaken? Zet daarna je wasmachine aan, zodat je niet met allerlei natte dweiltjes en doekjes zit. Laat het deurtje van de wasmachine open staan na het wassen, hiermee voorkom je stank in de wasmachine. Maak het afvoerputje regelmatig schoon, ook daarmee voorkom je onnodige stank. Een fijne geur in je badkamer toevoegen doe je eenvoudig met geurstokjes. Daar heb je op ieder moment van de dag plezier van. Als je graag in bad ligt, kun je ook een geurkaars branden. Een roomspray kun je op ieder moment van de dag gebruiken.

Voeg iets groens toe

Je ziet dat er meerdere dingen zijn die je kunt doen om je badkamer een meer relaxte plek te maken en dat die dingen in feite relatief eenvoudig zijn. De laatste tip die ik je wil geven is om iets groens toe te voegen. Er zijn tal van manieren om groen aan je interieur toe te voegen. Het is altijd afhankelijk van je smaak, hoe groen je vingers zijn, je budget en de ruimte die je tot je beschikking hebt. Ik heb zelf niet heel veel plek (over) in de badkamer, maar ik heb wel altijd een vaasje met verse eucalyptus uit onze eigen tuin staan. Ik vind dat echt heel gezellig staan. Als je weinig ruimte op de oppervlaktes hebt, kun je een wat grotere plant op de grond overwegen, of zet een plant op een klein (planten)tafeltje. Ook is de badkamer heel geschikt voor hangplanten. Een vaasje met een enkel bloemetje kan ook al een fijn sfeertje geven.

WELKE TIPS PAS JIJ AL TOE OM VAN JE BADKAMER EEN FIJNE(RE) PLEK TE MAKEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

11 Comments

 1. Prachtige badkamer! Ik bewaar zo weinig mogelijk in de badkamer en dat komt ook omdat Amy de onderste lade tot haar beschikking heeft:-) Verder stofzuig ik wel iedere dag omdat Amy’s kattenbak in een hoekje staat en ze er een sport van maakt zoveel mogelijk korrels uit de bak te vegen…..Het is ook gemakkelijker schoonmaken als er weinig spullens staan. O.T. Maak jij je (glazen) douchewand met spiritus schoon en helpt dat om die kalkvlekken weg te krijgen? Ik gebruik nu schoonmaakazijn in een sprayfles maar lekker ruiken is anders.

  1. Christiana says:

   Ik vind onze badkamer (zeker voor mijn doen:-)) ook vrij minimalistisch ingericht. Want inderdaad, hoe meer spullen er staan, des te meer werk is het om alles steeds weg te halen voor het schoonmaken. Grappig dat je dat vraagt! Ik maak de douchewand inderdaad schoon met spiritus maar heel tevreden ben ik daar de laatste tijd eigenlijk niet meer over. Ik blijf namelijk sommige vlekken gewoon zien. Misschien ga ik ook eens schoonmaakazijn proberen (en dan het raam zo ver mogelijk open zetten!)

   1. Wij hebben ook van die glazen balkonhekjes/ramen en die doe ik ook altijd met schoonmaakazijn. Werkt prima tegen kalk terwijl ik dit alleen in het voorjaar/zomer doe. Er is overigens ook schoonmaakazijn met citroen (AH) en met eucalyptus en lavendel (Action) dat is iets minder heftig maar de geur vervliegt snel.

 2. Hele mooie badkamer! Ik zorg altijd dat het opgeruimd is en fris ruikt. Dan kan ik me altijd goed ontspannen.

  1. Christiana says:

   Ik vind een lekkere geur ook heel belangrijk in de badkamer. Ik spray er ook regelmatig in het rond met een interieurspray.

 3. Dit zijn fijne tips! Ik zou eens moeten beginnen met het oude bad speelgoed van mijn dochter op te ruimen. Maar ik kan het (nog) niet over mijn hart verkrijgen om het weg te doen. Ga me daar binnenkort toch maar toe zetten want het staat daar maar te verstoffen. Kan er beter een mooie plant neerzetten. Jouw tip over het wassen van de schoonmaakdoekjes direct na het schoonmaken (ruimt lekker op en je grijpt de volgende keer ook niet mis) heb ik vorige week direct toegepast en wil ik erin houden 👍🏻.

  1. Christiana says:

   Ah kijk, dat vind ik nu dus echt heel leuk om te horen Deb, dat je een tip van mij direct hebt toegepast;-) Deze is dan inderdaad ook heel handig, al zeg ik het zelf! Ah, kan me voorstellen dat dat lastig is, het is toch een soort ‘fase’ die je dan achter je laat door die spulletjes op te ruimen. En ach, je hoeft het eigenlijk ook niet direct heel rigoureus allemaal weg te doen, misschien kun je het nog ergens anders bewaren?

 4. Een opgeruimde badkamer draagt inderdaad al echt bij aan een relaxed gevoel in de avond. Verder houd ik ook van mooie alternatieven voor standaard spullen. Ik ben bijvoorbeeld helemaal blij met mijn mooie tandenborstelbeker (je kunt er maar blij mee zijn, haha). Verder is mijn badkamer vooral heel mini, haha.

  1. Christiana says:

   Ik ben precies zo Romy, ik probeer ook altijd mooie varianten van alledaagse spullen uit te zoeken;-) Het zijn die kleine dingen hè!

 5. Ik heb zelf een palm in de vensterbank staan voor wat groen, veel (dichte!) kastruimte en bijvoorbeeld een mooi zeeppompje in het zicht. Ik zoek alleen nog een leuke, bijpassende marmerlook glas/mok, maar daar heb ik nog geen leuke van kunnen vinden.

  1. Christiana says:

   Ik kijk voor dat soort accessoires altijd graag bij H&M Home, Zara home en Westwingnow;-) Misschien heb je er iets aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.