Wil je je keuken gezellig maken? Daarvoor hoef je echt niet direct te verbouwen. Ik geef je 6 leuke tips die je zowel in grote als kleine keukens kunt toepassen.

Je keuken gezellig maken met voorraadpotten

Wil je graag je keuken gezellig maken, maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen? De basis voor een gezellige keuken is wat mij betreft een schone, opgeruimde en overzichtelijke keuken. Ik geef je tips hoe je dat op eenvoudige en relatief goedkope manieren kunt doen, zonder je hele keuken te hoeven verbouwen. Voorraadpotten zijn om meerdere manieren een goed idee. Vaak blijven verpakkingen van etenswaren niet ‘mooi’ tijdens het gebruik, maar vooral ook niet praktisch. Denk aan een zak pasta. Eenmaal geopend en niet goed afgesloten heb je grote kans dat de inhoud een keer door je hele keukenla verspreid wordt. Dat is dus sowieso al een goede reden om etenswaren zoals pasta en rijst in een voorraadpot te bewaren. Bovendien zal de kwaliteit van je product langer goed blijven in een voorraadpot. En het staat natuurlijk gezellig. Ik heb zelf veel KORKEN voorraadpotten van Ikea. Die zijn gemaakt van glas en verkrijgbaar in verschillende formaten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor dichte voorraadpotten. Je zult zien dat een rij voorraadpotten veel gezelliger staat dan een aantal aangebroken, halflege pakken of zakken van het een of ander. Je kruiden kun je trouwens ook overgieten in kruidenpotjes.

Je keuken gezellig maken met een dienblad en textiel

Heb je veel losse spullen op je aanrechtblad staan, zoals koffiekopjes, koffiecups, kruiden en kookbenodigdheden? Overweeg eens om deze te groeperen op een dienblad. Hierdoor staat alles netjes bij elkaar, ben je nooit meer iets kwijt en het staat gezellig. Ik heb zelf meerdere dienbladen op het aanrechtblad staan. Zo heb ik bijvoorbeeld een marmer dienblad naast mijn koffiemachine en waterkoker waarop ik glazen, bekers, koffie en thee bewaar. Een dienblad is natuurlijk ook leuk met ander servies, maar bijvoorbeeld ook voor kruiden en flessen olijfolie. Heb je veel kookbenodigdheden zoals pollepels, spatels, gardes en stampers? Die kun je bijvoorbeeld in een hoge pot of vaas zetten. Keukentextiel heb je niet alleen echt nodig, maar hiermee kun je ook je keuken gezellig maken. Zelf koop ik mijn keukentextiel altijd graag bij HEMA. Hun thee-en handdoeken zijn van heel goede kwaliteit, ze blijven mooi in de was en het keukentextiel is ook hartstikke betaalbaar. Nog op zoek naar een leuke manier om je keukentextiel op te hangen en wil je niet de standaard haakjes? Overweeg eens de Ikea HULTORP stang met haken. Deze is trouwens ook leuk voor andere keukenbenodigheden zoals spatels en scharen. Je kunt er ook bekers aan hangen en zelfs kleine voorraadpotjes die je open laat hangen.

Je keuken gezellig maken op een praktische manier

Ook met wandplanken kun je je keuken gezellig maken. Hiermee creëer je niet alleen extra opbergruimte maar zo’n leuk gevulde wandplank geeft direct ook heel veel sfeer in je keuken. Kies ervoor om spulletjes op de wandplanken te zetten die je vaak gebruikt, of zoek juist je allermooiste spulletjes uit. Andere leuke en wellicht wat minder voor de hand liggende dingen om op zo’n wandplank te zetten zijn plantjes, vaasjes met (droog)bloemen of schilderijtjes. Heb je echt geen plek voor wandplanken? Het is sowieso leuk om gezellige hoekjes in je keuken te maken, dus wellicht kan het ergens anders? Misschien heb je hiervoor nog plek op de vensterbank, bovenop een kast, de afzuigkap, de koelkast of bijvoorbeeld op een trolley. Hoewel ik vaak voor mooi boven praktisch ga, heb ik nog een leuke stylingtip voor je. Deze tip is zeker niet alleen in je keuken toe te passen, maar eigenlijk voor je hele interieur. Zorg er voor dat de spullen die je echt regelmatig gebruikt en / of de spullen die, bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek elders, altijd in het zicht staan, leuk zijn om naar te kijken. Een aantal praktische spullen uit je keuken waar je gegarandeerd mooie exemplaren van kunt vinden zijn bijvoorbeeld je prullenbakken, waterkoker, snijplanken, gieter, vergieten, keukentextiel en servies. Kies ze bijvoorbeeld uit op kleur, zodat het allemaal ook mooi bij elkaar past. Je zult zien dat dit echt een super leuke en makkelijke manier is om je keuken gezellig te maken.

VIND JIJ DAT JE EEN GEZELLIGE KEUKEN HEBT?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.