Voordat je het weet ben je al weer onderweg naar je werk. Dus wil jij het vakantie gevoel langer vasthouden? Ik heb 6 echt bruikbare tips voor je.

Het vakantie gevoel langer vast houden door slim te plannen

Een enkeling is wellicht al geweest, maar de meesten van jullie zullen het waarschijnlijk nog tegoed hebben; vakantie. In feite maakt het niet uit waar je naartoe gaat, of hoe lang je gaat; die vakantie-vibes voelen natuurlijk geweldig en dat gevoel wil je uiteraard zo lang mogelijk vast houden. En dat kán ook. Ik geef je mijn zes tips om het vakantiegevoel langer vast te houden. Als het éven kan, probéér vakantie enigszins slim te plannen. Zorg er voor dat je bijvoorbeeld nadat je terugkomt, even wat dagen hebt om rustig je spullen uit te pakken, te acclimatiseren en vooral om na te genieten. Niets vervelender dan zondagavond laat terug komen en maandag direct weer aan de slag moeten. Het is heel erg afhankelijk van wat voor werk je hebt of doet, maar veel mensen die terugkomen van vakantie hebben een heleboel achterstallig werk in te halen. Dit is gewoon niet altijd te voorkomen, maar zorg er dan in ieder geval voor dat je hier na je vakantie enigszins rustig de tijd voor hebt en dat dit inhaalwerk je niet extra gestrest maakt omdat het bovenop je normale werkzaamheden komt. Het kan ook zinvol zijn om voor je vakantie wellicht al één en ander voor te bereiden, vooruit te plannen of vooruit te werken.

Ga offline

We zijn vandaag de dag zoveel met onze telefoon bezig, dat ik me soms wel eens afvraag; hoe ging dat nu eigenlijk tien jaar geleden? Hoé dan?! Wat déden we toen de hele dag? Zonder whatsapp, Facebook en Instagram. Ik probeer de laatste tijd ook veel minder met mijn telefoon bezig te zijn. Het makkelijkste om dat te doen, als je dat natuurlijk ziet zitten, is gewoon letterlijk door je telefoon niet áltijd bij je te hebben. Ga bijvoorbeeld lekker je tuin in, heerlijk loungen op je loungeset of gewoon binnen op de bank, en laat die telefoon gewoon maar eens in je tas zitten. Als ik in de avond beneden zit, ligt mijn telefoon ook meestal gewoon boven. Héérlijk, niet constant dat gevoel hebben dat je iets ‘mist’. Vind je het lastig om je telefoon echt niet bij je te hebben? Zet dan in ieder geval je notificaties uit.

Ga lekker naar buiten

Wat voor vakantie je ook (gehad) hebt, de kans is groot dat je tijdens je vakantie heel veel buiten geweest bent. En ik weet niet hoe het bij jou zit, (veel) buiten zijn geeft mij inderdaad een vakantie-gevoel. Maar thuis kun je dat gevoel ook hebben. Maak wat vaker een wandeling, ook wanneer je alleen bent, ga lekker buiten ontbijten, lunchen of avondeten. Maak je tuin gezellig met planten of bijvoorbeeld met toffe souvenirs van je vakantiebestemming. Wat te denken van een mooie lampion, een waaier of een buitenkleed bijvoorbeeld? Keuze aan dit soort exotische snuisterijtjes te over op de meeste vakantie-bestemmingen. Als je het echt goed wilt aanpakken kun je bijvoorbeeld ook een heerlijke loungebank kopen. Hierop kun je, om zomaar even wat dingen te noemen, tijdschriften lezen, een wijntje drinken, je nagels lakken, croissantjes eten, vakantie-foto’s bekijken of alweer je nieuwe vakantie uitzoeken.

Het vakantie gevoel langer vasthouden met foto’s

Ik hou heel erg van het maken en hebben van foto’s. Wij hebben veel foto’s aan de muur, maar ik kijk ook echt zeer regelmatig oude (vakantie)foto’s terug op de computer. Eigenlijk is er wat mij betreft geen betere manier om het vakantie-gevoel langer vast te houden dan naar foto’s te kijken. Doe tot slot eens wat anders. Eén van de meest leuke dingen aan op vakantie zijn, vind ik dat je van tevoren niet weet wat de dag je gaat brengen. Zeker wanneer je op een bestemming bent waar je nog niet eerder geweest bent. Nu snap ik dat je thuis altijd precies weet waar je bent, maar je kunt natuurlijk heel makkelijk eens iets anders doen. Doorbreek de sleur, ga na het werken eens spontaan uit eten, maak na het eten een wandeling en haal een ijsje. Stap eens impulsief op de fiets en koop iets moois voor jezelf zoals een tijdschrift, een zomerse jurk of een nieuwe lipstick. Ga online op zoek naar iets lekkers om te koken of te bakken, ga plantjes halen bij het tuincentrum of verf een muur. Gewoon omdat je er blij van wordt. We moéten (al dan niet van onszelf…) met z’n allen al zoveel. Doe eens wat vaker dingen, gewoon omdat je het wílt.

HET VAKANTIE GEVOEL LANGER VASTHOUDEN, HOE DOE JIJ DAT?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

4 Comments

  1. Fijne tips! Helaas zit er voor ons weer geen vakantie in… Ik denk dat als ik op vakantie zou gaan, heel weinig ga kijken op mijn smartphone. In ieder geval niet zo intensief als nu en dan bedoel ik ook mijn laptop. Want het meest zit ik achter mijn laptop eigenlijk.
    Onze laatste vakantie was in het smartphone-loze tijdperk.. (zo lang geleden alweer?) en nu ik eraan terugdenk, wij waren zo heerlijk van alles aan het bezichtigen en ik las lekker in de tijdschriften die ik meenam. Thuis probeerde ik ook zo lang mogelijk het gevoel vast te houden, gezellig in de tuin tot laat zitten met een wijntje, lekkere hapjes erbij. Gek eigenlijk dat wij dat nu nooit meer doen. Ik mis een beetje onze veranda, ben nogal een “dakjes- mens”denk ik! :

  2. Ik plan mijn vakantie meestal zo dat ik pas op woensdag/donderdag weer ga werken. Dan kan ik even twee dagen mijn mails en alles bijwerken en dan de week erop er ook mentaal weer zijn haha. Vindt het ook niets om na de vakantie gelijk weer een volle werkweek te moeten doen.

  3. Goeie tips! Ik heb voordat ik op vakantie ga een paar dagen vrij en erna ook. Heerlijk om nog een beetje rustig aan te doen en na te genieten van de vakantie. Wij gaan nog en ik ben alvast aan het aftellen, kan niet wachten!

  4. Ga offline en ga naar buiten, dat klinkt perfect! Wat heb je weer een fijn artikel geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.