Dit zijn ze dan weer, de tien best gelezen blogposts van 2021.

Beware

De 10 meest gelezen blogposts van 2021

Ik blijf het altijd leuk vinden om te zien welke blogposts populair zijn, en nu het eind van het jaar nadert, is het net zoals voorgaande jaren weer tijd voor een overzicht van de 10 meest gelezen blogposts van 2021. Je kunt op de titel klikken om de betreffende post nogmaals te lezen. Ik kies er altijd voor om uit de statistieken de blogs te selecteren die ook daadwerkelijk in dit jaar gepubliceerd zijn, anders zou deze top tien er namelijk bijna altijd hetzelfde uitzien. Ik kan alvast verklappen dat de top tien heel verrassend (en grappig!) is. Dit zijn ze dan!

10: Ikea hack Hemnes nachtkastje (van eenvoudig naar super chique!)

Ik vind het super leuk dat juist dit interieur artikel in de top tien staat, omdat de make-over van de slaapkamer de make-over was waar ik zelf het meest trots op was! Hiervoor toverde ik onder andere een eenvoudig Ikea nachtkastje om tot een super chique nachtkastje, waar ik nog steeds heel blij mee ben!

the body shop white musk edt

9: The Body shop white musk EDT

White musk is al jaren een bestseller bij The Body shop. Begin dit jaar kreeg de flacon een nieuwe look en nu is deze van gerecycled materiaal gemaakt. Verder zijn 95% van de ingredienten natuurlijk en is het product 100% vegan.

eetpatroon van onze pomeriaan

8: Eetpatroon van pomeriaan Sketch

Toen ik Sketch ging adopteren, ging ik al geruime tijd van tevoren online op zoek naar informatie over pomeriaantjes. Toen al ontdekte ik dat er eigenlijk helemaal niet zo gek veel over pomeriaantjes te vinden is. De informatie die je vindt is grotendeels afkomstig van dierenartsen en hondenexperts, maar er is weinig online informatie van ‘gewone’ mensen die zelf een pomeriaan hebben en hun eigen ervaringen delen. Ik besloot na Sketch haar komst al gauw dat ik daar verandering in moest brengen en dit jaar staan er maar liefst vijf artikelen over Sketch in deze top 5! Niet zo gek dus, want pomeriaantjes zijn geliefde hondjes en het is volkomen logisch dat je alles over deze pluizige knuffelbeestjes wilt ontdekken als je van plan bent er eentje te adopteren of er eentje hebt geadopteerd.

Isabel Bernard Honoré Cloe

7: Isabel Bernard Honoré Cloe, mijn nieuwe chique ‘everyday’ tas

Ja! Ook dit vind ik een leuk artikel in de top tien van best gelezen artikelen dit jaar. Vooral omdat deze prachtige tas van Isabel Bernard uiteindelijk ook echt een favoriet fashion item van mij is geworden. De tas is super klassiek en tijdloos en ik heb hem het afgelopen jaar bijna dagelijks gebruikt!

POOTJES VAN DE POMERIAAN

6: Gezondheid van je pomeriaan

De aanleiding voor dit artikel kwam eigenlijk doordat Sketch op een bepaalde winterse dag opeens heel veel begon te spugen. Uiteindelijk schakelde ik de dierenarts in en van haar leerde ik dat je heel erg moet oppassen met strooizout in de winter. Tijdens het wandelen blijft dit namelijk aan de pootjes kleven en eenmaal thuis gaat de hond zijn pootjes dan schoonlikken. Door het zout kan je hond echter heel misselijk worden. Ik dacht dat als ik dit niet wist, er veel meer mensen moesten zijn die dat niet wisten!

WAT KOST EEN POMERIAAN

5: Wat zijn de kosten van een pomeriaan?

Een hondje adopteren, daar komt veel bij kijken! Niet alleen het adopteren kost geld, ook het onderhouden en verzorgen van een pomeriaan is natuurlijk niet gratis.

je rozen laten drogen

4: Je rozen laten drogen, 4 handige tips voor het beste resultaat!

Veel mensen zijn online ook op zoek naar informatie over het verzorgen van planten en bloemen. Door de jaren heen zijn mijn vingers best wel groen geworden en ik vind het ook altijd erg leuk om over mijn groene vriendinnen te schrijven. De droogbloemen trend begon zo’n twee jaar geleden en is nog steeds niet voorbij! Het artikel met tips voor het laten drogen van je rozen haalde bijna de top 3 dit jaar.

last van een knakkende kaak

3: Last van een knakkende kaak? Ik heb het ook en hier komt het door!

De artikelen rondom mijn zenuwpijn en zenuwoperatie / kaakosteotomie die ik in 2018 kreeg, zijn ieder jaar opnieuw de best gelezen artikelen. Na de operatie was ik na zes jaar eindelijk verlost van die verschrikkelijke zenuwpijn, maar jaren later diende zich een nieuw probleem aan; een knak in mijn kaak die deels wordt veroorzaakt door slijtage in het kaakgewricht. Bij mij is dat waarschijnlijk deels erfelijk, maar ook een gevolg van de kaakosteotomie.

vacht van je pomeriaan verzorgen

2: Vacht van je pomeriaan verzorgen, 4 dingen die je moet weten!

De vacht van een pomeriaan is prachtig. Mensen zijn soms nog steeds verbaasd als ze horen dat Sketch nog geen 2,5 kilo weegt! Het is namelijk vooral haar wat je ziet en eenmaal in bad blijft er nog maar weinig van haar over. Maar al dat prachtige haar heeft wel wat aandacht en onderhoud nodig.

pomeriaan alleen thuis laten

1: Je pomeriaan alleen thuis laten, 5 dingen die ik geleerd heb!

Maar liefst vijf van de meest gelezen blogposts van 2021 gaan dus over Sketch en juist dit artikel vond ik heel erg lastig om te schrijven. Hoewel Sketch eigenlijk een heel makkelijk hondje is en het alleen laten ook goed gaat, vind ik haar alleen laten nog steeds vreselijk moeilijk. Ze is gelukkig niet al te vaak alleen, maar haar achterlaten vind ik echt verschrikkelijk. Ik voel me er altijd schuldig over. Maar ik moet ook realistisch zijn. Werken hoort er nu eenmaal gewoon bij en ik kan Sketch gewoon niet meenemen naar mijn werk. De aanschaf van een hondencamera maakte het wel iets makkelijker voor me. Dankzij de camera kon ik namelijk zien dat ze gelukkig niet overstuur is of raakt wanneer ik er niet ben en vooral rustig ligt te slapen. Dat meer mensen zich zorgen maken of vragen hebben over het alleen laten van hun hondje blijkt maar weer uit het feit dat dit het best gelezen artikel van 2021 is.

WELK ARTIKEL VOND JIJ DIT JAAR HET LEUKST OM TE LEZEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. Mooi overzicht! Ik lees al je artikelen met veel plezier. Ga zo door!

  2. Mooi overzicht! Ik geniet altijd zo van je foto’s

  3. Leuk overzicht! Een mooie mix van beauty-lifestyle gerelateerde artikelen met artikelen over Sketch. Bijna kocht ik dezelfde tas van Isabel Bernard die jij hebt, weet je nog dat ik je ernaar vroeg. Uiteindelijk toch niet gedaan, maar voor een andere chique zakelijke tas gegaan waar mijn laptop ook makkelijk in past.

    Ps. Wat heb ik veel van je artikelen gemist sinds ik jouw blog niet meer vind in m’n Bloglovin’ overzicht. Zo jammer dat jouw blog er niet meer tussen staat want ik gebruik het nog heel veel voor het volgen van Blogs. Maar ben weer bijna helemaal bij.

  4. Haha Sketch is populair! Grappig, want jullie zijn een goed duo. Dat bewijst wel weer!

  5. Sketch is zeker populair en ik denk dat veel mensen nu ook een pomeriaan willen lijkt wel. Het artikel hoe je je rozen moet drogen vond ik heel handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.