Thuiswerken, of je dat nu standaard doet of af en toe, dit zijn 5 fijne tips voor thuiswerkers. Over efficiënt werken, afleiding en goed voor jezelf zorgen.

De wereld rond vanachter je eigen computer

Als beautyblogger werk ik natuurlijk enkele dagen vanuit huis, en André, die testcoördinator is, mag elke maandag vanuit huis werken. Twee totaal verschillende banen, maar dus allebei mogelijk vanuit huis. Heb jij wel eens overwogen om (deels) vanuit huis te werken? Ik heb dan een leuke tip voor je, in het bijzonder voor de tweetaligen én de talenwonders onder jullie. Bij Fairlingo werken vertalers die verschillende talen spreken vanuit huis aan vertalingen. Mocht een klant op zoek zijn naar bijvoorbeeld een Italiaans secuur vertaalbureau, maar ook wanneer een bedrijf teksten vanuit het Duits, Koreaans of zelfs Fins vertaald wil hebben, vinden ze hier de juiste persoon voor de juiste opdracht. Fairlingo heeft professionele vertalers in dienst die alle mogelijke soorten tekst kunnen vertalen. Denk bijvoorbeeld aan blogs, handleidingen, webshops en contracten. Fairlingo werkt met verschillende niveaus; het ‘specialistische’ niveau is bijvoorbeeld geschikt voor business to business teksten en het ‘complexe’ niveau is van toepassing wanneer er zeer gedetailleerde vertalingen moeten worden gedaan van teksten met bijvoorbeeld veel specialistische termen. Ben jij een beginnende of ervaren vertaler of ben je tweetalig opgevoed en zie jij het zitten om vanuit huis geld te verdienen met vertalen, neem dan zeker eens een kijkje op Fairlingo.

Tips om productief te blijven tijdens thuiswerken

Thuiswerken klinkt leuk, en stiekem ís het natuurlijk ook best leuk. En handig. Maar soms is het moeilijk om geïnspireerd en gemotiveerd te blijven, voel je je misschien eenzaam en uiteraard ‘snappen’ sommige mensen het hele fenomeen ’thuiswerken’ helaas ook niet. Deze mensen zien vooral voor zich hoe jij in je pyjama achter je laptop hangt, wat tekstjes schrijft in mijn geval, of in het geval van Fairlingo, wat zinnetjes vertaalt, maar dit is joúw manier om je geld te verdienen. Voor jou is het dus nét zo belangrijk als wanneer je zou werken voor een baas. Om productief te blijven is het slim om een planning voor jezelf te maken. Dit kun je doen aan het begin van een week of aan het begin van de dag. Op deze manier weet je wat je allemaal moet doen. Zet ook gewoon een wekker, net zoals je zou doen wanneer je voor een baas werkt. Neem een douche en kleed je aan, niet alleen ben je op die manier echt productiever, je gaat zo ook makkelijker tussendoor de deur uit. Even lekker een frisse neus halen. Laat je gezin weten dat je thuis aan het werk bent. Aan het wérk dus, ook al ben je gewoon thuis. Ook jij kan dus de behoefte hebben om even niet gestoord te worden.

Een opgeruimde werkplek en zo min mogelijk afleiding

Zelf heb ik een eigen werkplek in huis. Een kamer waar ik alle ruimte heb om foto’s te maken, en bovendien voldoende opbergruimte voor alle producten die binnen komen. Maar ook al heb jij wellicht geen eigen kamer of wellicht zelfs geen eigen bureau, zorg er in ieder geval voor dat de plek waar je aan het werk bent, is opgeruimd. Op deze manier kun je de spullen die je nodig hebt makkelijk vinden en hoef je jezelf niet eerst door massa’s papieren of andere rotzooi heen te werken voordat je daadwerkelijk iets productiefs kunt gaan doen. Een goede gewoonte is ook om je bureau of je werkplek even op te ruimen wanneer je klaar bent met werken. Zo begin je de volgende dag al direct goed. Wáár je ook bent, in feite zijn er overal factoren die je af kunnen leiden. Het maakt niet uit of je nu voor een baas werkt of thuis. Het is wél een feit dat je over het algemeen wat meer aan de factoren kunt doen bij je thuis. Doe bijvoorbeeld eerst wat huishoudelijke klussen of plan er een dagdeel voor in. Schakel de notificaties op je telefoon uit en behandel mail bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip. De laatste, maar zeker niet de minst belangrijke tip in dit lijstje met tips voor thuiswerkers is goed voor jezelf zorgen. Neem pauzes, niemand zegt dat je non-stop moet doorwerken. Vergeet ook niet om tussendoor goed te eten. Douw niet zomaar een boterham met oude kaas naar binnen die je nauwelijks proeft omdat je met tien andere dingen tegelijkertijd bezig bent. Ga ergens anders zitten om te eten en geniet daar ook even van.

WELKE VAN DEZE TIPS VOOR THUISWERKERS PAS JIJ AL TOE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

5 Comments

  1. Handige tips! Op zijn tijd even pauze nemen vind ik nog wel de belangrijkste tip.. Vaak krijg je dingen dan ook veel sneller af haha!

  2. Goede tips! Vooral om de tijd te nemen om te lunchen en er echt van te genieten. Dat schiet er nogal eens bij in. Thuiswerken doe ik ook graag, gelukkig kan ik dat ook bij mijn werkgever en leuk dat jouw vriend ook in de IT werkt 😉

  3. De tip “zorg voor jezelf” is een die ik altijd heel bewust moet inplannen. Vaak at ik achter mijn laptop snel snel iets, dus voortaan dwing ik mijzelf om in de huiskamer wat te gaan eten.
    En thuis werken is inderdaad ook werken, vaak sluit je je laptop niet om 16.00 uur af, ik in ieder geval niet. 🙂

  4. Fijne tips! Vooral een opgeruimde werkplek kan bij mij echt het verschil maken. Troepjes zorgen al gauw voor chaos in mijn hoofd.

  5. Handige tips allemaal! Ik moet ook echt soms wat productiever worden als ik een dagje thuis aan het werken ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.