Ook op koude en zelfs natte dagen hoef je je niet te vervelen. Ik geef je 7 keer inspiratie voor activiteiten voor de herfst.

Boek een fotoshoot of ga zelf foto’s maken

Hoewel veel mensen denken dat je de mooiste foto’s kunt maken wanneer de zon volop schijnt, is dat in werkelijkheid niet altijd het geval. Zonlicht kan namelijk juist funest zijn voor mooi licht op foto’s en bovendien ongewenste schaduwen op foto’s werpen. Om die reden is foto’s maken in de herfst dan ook zo leuk! Het licht is minder hard, maar het is nog niet zo donker als wanneer het hartje winter is. Wil je er lekker op uit in de herfst, dan is een fotoshoot in het bos bijvoorbeeld een heel leuk idee. Je kunt een professionele shoot boeken bij een fotograaf, maar je kunt natuurlijk ook zelf foto’s gaan maken. Sta je zelf niet zo graag op de foto, dan is er in het bos ook genoeg om te fotograferen. De kleuren zijn nu namelijk vaak op hun mooist. Een ander leuk idee is je hond meenemen naar het bos voor mooie foto’s. Foto mogelijkheden genoeg!

Ga bakken

Sinds ik in mijn nieuwe huis woon, heb ik een prachtige nieuwe blauwe keuken. Ik ben echter totaal geen keukenprinses. Ik ben totaal geen jaloers type, maar ik kan soms wel eens een klein beetje jaloers zijn op mensen die echt lekker kunnen koken en daar ook echt plezier in hebben. Ik probeer altijd wel gezond te eten, dus ik kook natuurlijk wel, alleen niet zo uitgebreid dus. Wat ik wel echt graag meer wil gaan doen is bakken, en de herfst vind ik daar het ideale seizoen voor. Bij je lekkere baksels hoort natuurlijk ook warme chocolademelk.

activiteiten voor de herfst inspiratie

Hou een grote najaarsschoonmaak

Eigenlijk is het raar dat vooral de zogenaamde voorjaarsschoonmaak altijd zo’n bekend fenomeen is. Nú is het namelijk juist de tijd dat je veel meer in je huis bent. Reden genoeg dus, om een grote najaarsschoonmaak te houden. Je kunt klein beginnen door een enkele kast aan te pakken, of zelfs een enkel laatje, maar wie weet inspireert het je om grootser te gaan denken en hele ruimtes in je huis of zelfs je hele huis aan te pakken. Ik vind echt niets leukers dan lekker thuis ‘rommelen’ op dagen dat ik vrij ben.

Creatieve activiteiten voor de herfst in je huis

Heb je de grote najaarsschoonmaak al gehad of ben je zo netjes en georganiseerd dat die grondige schoonmaak- of opruimactie helemaal niet nodig is? Dan kun je ook aan de slag met het opnieuw inrichten van een ruimte in je huis. Zelf doe ik altijd de meeste inspiratie op via woontijdschriften en Instagram. Ideeën hoef je natuurlijk niet één op één te kopiëren. Ik probeer ideeën zelf altijd zoveel mogelijk te vertalen naar mijn eigen huis en vooral ook naar mijn eigen stijl en budget. Zo kun je bijvoorbeeld inspiratie opdoen voor bepaalde combinaties van kleuren of de manier waarop je je je meubels of bepaalde accessoires neerzet. Zelf vind ik het ook altijd leuk om nieuwe merken en winkels te ontdekken via woontijdschriften. Ook wanneer je niet een (groot) budget hebt om je huis of een ruimte helemaal opnieuw in te richten, kun je zeker het één en ander doen om veranderingen aan te brengen. Eén van de makkelijkste manieren is om dingen te verplaatsen naar andere ruimtes. Soms staan meubels of accessoires al zo lang op dezelfde plek dat je ze niet eens meer ziet. Door ze ergens anders in huis neer te zetten of een andere functie te geven, kun je er vaak helemaal opnieuw van genieten. Plantjes stekken of verpotten is ook altijd leuk om mee bezig te zijn.

Leuke activiteiten voor de herfst met je collega’s

Ik kan me goed voorstellen dat sómmigen van jullie er niet aan moeten dénken om hun collega’s ook nog buiten werktijden te zien, maar als je geluk hebt, is vrije tijd doorbrengen met je collega’s juist heel erg leuk. Het is echter niet altijd makkelijk om leuke activiteiten voor de herfst te bedenken met je collega’s. Over het algemeen zijn vrienden je vrienden omdat je vaak dezelfde activiteiten leuk vind en dus ook allerlei dingen samen onderneemt. Met je collega’s is het vaak toch een beetje anders, die kies je immers niet zelf uit. Daarnaast kunnen er tussen collega’s onderling behoorlijke verschillen in leeftijd zijn en bovendien is de kans groot dat jullie niet dezelfde interesses hebben. Lijkt het je toch heel leuk om eens een activiteit voor je collega’s te organiseren, dan is een bedrijfsuitje in Haarlem op een boot wellicht een leuk idee, er even van uitgaande dat je geen zeezieke collega’s hebt. Waarom is zo’n uitje eigenlijk altijd een leuk idee? Tijdens zo’n boottocht ga je namelijk lekker…eten! Eten moeten we allemaal en de meesten van ons vinden eten natuurlijk hartstikke lekker en gezellig. Varen tijdens het eten is bovendien net even wat origineler dan gewoon op een stoel in een restaurant zitten. Kies bijvoorbeeld voor een arrangement op een pizzaboot of op een borrelboot.

leuke dingen om te doen in de herfst

Organiseer een high tea of high chocolate bij je thuis

In het kader van eten, zijn in feite alle activiteiten voor de herfst die te maken hebben met eten een goed idee! Je kunt er op uit gaan voor een high tea, maar een high tea kun je ook heel makkelijk zelf organiseren, zelfs wanneer je net zoals ik niet zo van het koken en / of bakken bent. Zowel bij de bakkerij als in de supermarkt kun je namelijk kant en klaar de meest lieve, leuke en lekkere gebakjes krijgen. Vul je high tea aan met broodjes, croissant, scones met jam of room en vers fruit. Ook het december snoepgoed kan prima op je tafel komen te staan. In plaats van thee kun je natuurlijk ook voor warme chocolademelk gaan. Super leuk om je tafel hiervoor mooi te dekken. Om je tafel aan te kleden kun je bijvoorbeeld eucalyptus of droogbloemen gebruiken. Bloemen die je volop in het herfstseizoen kunt kopen en heel mooi zullen staan op je herfsttafel zijn chrysanten, rozenbottels en de lampionplant. Kaarsjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Breng je je (voor)tuin of balkon in herfstsfeer

Andere leuke activiteiten voor de herfst zijn het in stijl aankleden van je tuin, balkon en je voortuin. Hang bijvoorbeeld een mooie herfstkrans op je voordeur. Wanneer je een beetje creatief bent, kun je deze vrij makkelijk zelf maken. Als basis kun je hiervoor een oase ring kopen. In het tuincentrum vind je meer dan voldoende accessoires en ook inspiratie waarmee je je herfstkrans kunt versieren. Ook pompoenen en windlichten zijn natuurlijk heel leuk ter decoratie voor de herfst. Vergeet ook vooral de lampjes niet. Juist nu het al weer zo vroeg donker wordt, is het leuk om verlichting in je tuin te hebben zodat je wanneer je de gordijnen nog open hebt niet vanuit je woonkamer tegen een ‘zwart gat’ zit aan te kijken. Heb je de luxe van een overkapping in de tuin? Dan kun je daar vaak nog best lekker zitten in de herfst. Zorg voor lekkere dekentjes, kaarsjes of zelfs een vuurkorf.

leuke dingen om te doen in de herfst

WELKE ACTIVITEITEN VOOR DE HERFST VIND JIJ LEUK OM TE DOEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Wat een leuke tips! Behalve die schoonmaak dan, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.