Wil jij dit jaar ook je eigen kerstkaarten ontwerpen? Ik deed dat via albelli.nl en ik laat graag zien hoe leuk ze geworden zijn.

Beware

Je eigen kerstkaarten ontwerpen

Hoewel het nu in november wellicht nog iets te vroeg is om je kerstboom te zetten, is het natuurlijk al wel leuk om na te denken over welke kerstcadeautjes je onder die kerstboom gaat liggen, of daar hoopt te vinden over een paar weekjes. Of misschien ben je al bezig met je kerstoutfit, de versiering, de tafelschikking of het diner? Ik ben in ieder geval ook al een klein beetje voorbereid, want ik heb namelijk mijn kerstkaarten al binnen! Ik ben niet zo heel erg kerstig, maar zo nu en dan een kaartje sturen is natuurlijk wel altijd heel leuk en met kerst hoort het er eigenlijk ook wel een beetje bij. Maar dan ga ik natuurlijk niet voor de kant en klare kerstkaarten, maar voor iets heel persoonlijks. Dit jaar ging ik mijn kerstkaarten ontwerpen bij albelli, en dat is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens heel makkelijk.

zelf kerstkaarten ontwerpen

Kerstkaarten ontwerpen via albelli.nl

De plek om je eigen kerstkaarten te ontwerpen is albelli. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in fotoboeken, wanddecoratie, kaarten, fotoafdrukken, mokken en kalenders. Ik hoefde uiteraard niet lang na te denken over de foto die ik op mijn eigen ontwerp wilde plaatsen; het zou er natuurlijk eentje worden van mijn eigen kerstengel Sketch. Bij albelli kun je kaarten ontwerpen voor alle gelegenheden die je maar bedenken kunt; trouwkaarten, uitnodigingen, communiekaarten, ik mis je kaarten en geboortekaarten bijvoorbeeld. Maar dit keer ging het natuurlijk allemaal om kerstkaarten. In de rubriek kerstkaarten vind je meer dan driehonderd templates. Ga je zelf je kerstkaarten ontwerpen, dan is het even afhankelijk van de foto die je wilt gebruiken welke template je kunt kiezen. Zo zijn er namelijk zowel staande, liggende als vierkante templates. Ik vond het nog best een beetje lastig kiezen welk ontwerp ik nu het leukst vond, maar uiteindelijk ben ik gegaan voor een vrij basic ontwerp met gouden sterretjes. Wil je iets opvallenders, dan heeft albelli dat ook. Denk aan ontwerpen met kerstballen, kerstmannen, kerstversieringen maar bijvoorbeeld ook champagneglazen of confetti. Je eigen kerstkaarten ontwerpen gaat ook heel makkelijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit zo heel erg goed ben in dat soort dingen, maar als ik het kan, zegt het al genoeg. Je kunt zelf je lettertype, de tekstgrootte en zelfs de kleur bepalen en je kunt ook nog schuiven met de tekst. Verder kun je eventueel kaders op je kaart toevoegen. Je kunt je kerstboodschap dus zo kort of uitgebreid maken als je maar wilt. Dan kun je nog kiezen uit een enkele kaart of een dubbele fotokaart en tot slot zijn er diverse soorten papier waarop je je kaarten kunt laten drukken; standaard papier, hoogglans papier of extra mat papier. De kaarten op mat papier zijn direct ook het dikst en daarmee hebben ze ook echt een mooie, luxe afwerking.

kerstkaarten via Albelli

Mijn kerstkaarten

En dit zijn dan mijn kerstkaarten voor dit jaar. Ik ben gegaan voor de optie ‘gouden spikkels’. Ik had eerst een paar andere ontwerpen uitgeprobeerd, maar uiteindelijk vond ik deze kleur juist zo mooi passen bij Sketch haar vacht. Je kunt de kerstkaarten bestellen in een set vanaf tien stuks en dan ontvang je er tien witte enveloppen bij. De prijzen zijn onder andere afhankelijk van welk papier je kiest en natuurlijk of je voor enkele of dubbele kaarten gaat, maar starten al vanaf € 4,99 voor een set van tien. Ga je bij albelli kerstkaarten ontwerpen, dan heb je ze binnen enkele dagen al in huis. Mijn pakketje paste ook gewoon door de brievenbus en dat is wel zo handig, want dan hoef je er niet voor thuis te blijven of je pakketje later bij je buren of alsnog op het postkantoor op te halen. Ik ben in ieder geval helemaal blij met mijn kerstkaarten!

kerstkaarten ontwerpen via albelli

STUUR JIJ KERSTKAARTEN EN WAT VIND JE VAN MIJN KERSTKAARTEN VOOR DIT JAAR?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

7 Comments

  1. Hele leuke kerstkaarten en origineel door je eigen ontwerp! Leuk gedaan.

  2. Super leuk je kerstkaarten met Sketch erop!!

  3. Ik vind ze super leuk geworden! Ik stuur elk jaar ook een aantal kerstkaarten. Sommige mensen sturen app-jes of virtuele kaarten, maar ik vind een echte kaart die je kunt neerzetten toch het allerleukste.

  4. Ahh wat lief! Ik moet nog even kijken wat het voor kerstkaarten gaan worden, ben dit jaar wat “laat” met alles 🙂

  5. Ah. wat snoezig! Ja, natuurlijk moet Sketch erop, zo leuk! Ik wil een paar kaarten zelf maken met een aquarel tekening en verder weet ik het eigenlijk nog niet. Ik zou als ik zo een foto kaart zou maken natuurlijk Marie en Piet erop zetten al denk ik dat het heel lastig wordt om ze beide bij elkaar te zetten voor een foto.
    Maar super leuk hoor, zo een kaartje is ook echt een bewaar kaartje, niet een die je zo na de Kerst weg gooit!

  6. Wat een leuke kaart!

  7. Ohhhh die laatste foto met Sketch… Ik smelt! Zo lief! Ik heb over het algemeen simpele kerstkaarten die ik ga versturen en voor een paar mensen een mooie, gepersonaliseerde variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.