Wil je graag je interieur veranderen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dít zijn vier veranderingen die direct impact maken.

Beware

Je interieur veranderen met een nieuwe accentkleur

Je kent het gevoel vast wel. Je bent eigenlijk een beetje ‘klaar’ met je huidige interieur of inrichting en je wilt eigenlijk wel graag iets nieuws, maar je hebt geen budget om echt álles aan te pakken of je hebt gewoon geen idee waar of hoe je moet beginnen. In feite hoef je natuurlijk ook niet direct alles om te gooien of de deur uit te doen. Ik geef je vier leuk ideeën om je interieur te veranderen! Als basiskleuren werk ik in mijn interieur veel met blauw en groen en als accentkleur koos ik daar een paar jaar geleden oranje bij. Ik was echter op een bepaald moment dat oranje helemaal zát. En het is dus echt waar; puur en alleen door de oranje accenten uit het interieur te halen (het ging om kussens, wat afbeeldingen in lijstjes en een lampenkap) en deze te vervangen voor wat meer aardse tinten creëerde ik direct een heel andere sfeer. Probeer het maar eens. Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken.

Ga voor een statement piece

Je interieur veranderen kan ook door een statement piece toe te voegen of een bestaande te vervangen. Statement pieces zijn de zogenaamde eyecatchters in je interieur. De dingen die opvallen en die je interieur echt van jou maken. In feite kan zo’n statement van alles zijn; het kan opvallen door zijn grootte of omvang, maar ook door de kleur of het patroon. Het kan een (gekleurde op opvallende) bank zijn, maar ook een schilderij, vloerkleed, bijzondere lampenkap, gekleurde gordijnen of zelfs een gekleurde muur. Je zult zien dat door een gekleurde muur een andere kleur te geven, of een witte muur juist voor het eerst te verven of te behangen je direct een ander interieur krijgt. Of ga voor een nieuw vloerkleed, een uitvergrote foto, een nieuwe poster of een nieuw schilderij. Ook met nieuwe raambekleding creëer je direct een heel andere sfeer in je interieur. De keus in raambekleding is eindeloos, zo kun je natuurlijk variëren met kleuren, maar ook met materialen. Wat ideeën voor raambekleding zijn bijvoorbeeld houten jaloezieën, een plissé hordeur, plissé gordijnen, shutters of een vouwgordijn. Zeker wanneer je grote raampartijen in huis hebt, kan andere of nieuwe raambekleding echt een enorm verschil maken.

Verander de indeling

Vaak zijn we heel erg geneigd om meubels tegen een muur aan te zetten, maar heb je wel eens bedacht hoe leuk het kan zijn om bepaalde meubels eens midden in een ruimte te plaatsen? Een bank bijvoorbeeld! Niet zelden wordt die tegen een muur aan geschoven, maar als je er de ruimte voor hebt, kan een bank natuurlijk ook in het midden van de kamer staan! Of haal je bank juist weg voor het raam en zet hem aan de andere kant van je salontafel. Hetzelfde geldt voor je bureau op je werkplek. Ik wilde op een gegeven moment ook iets anders en koos er voor om mijn bureau midden in de ruimte te plaatsen en dat stond te gek.

Je interieur veranderen door dingen te verplaatsen

Soms staan meubels en accessoires al zó lang op een bepaalde plek dat je ze in feite nauwelijks nog ziet. En eigenlijk is dat best zonde. Je kunt je interieur veranderen door je bestaande meubels en accessoires eens een andere plek te geven. Je kunt ze dus heen en weer schuiven in de ruimte waar ze al in staan, maar je kunt ze natuurlijk ook van boven naar beneden verplaatsen of andersom. Een andere leuke tip om je interieur te veranderen die een beetje in het verlengde ligt van het verplaatsen van spullen is om spullen en / of meubels een andere functie te geven. Een krukje dat al jaren doelloos in de gang staat, is wellicht heel leuk als nachtkastje te gebruiken. Voorraadpotten of dekselpotten uit de keuken die je eigenlijk niet echt gebruikt, kunnen dienst doen als vazen in je slaapkamer. Een gordijn dat je niet meer zo leuk vind passen in de woonkamer maar die je an sich nog wel mooi vindt, kan een sprei worden voor op je bed. Een vloerkleed dat nu onder je bed ligt, kan als wandkleed gebruikt worden in je woonkamer of op je werkplek.

JE INTERIEUR VERANDEREN, DOE JIJ DAT REGELMATIG? OF ZOU JE DAT GRAAG EENS WILLEN DOEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

4 Comments

  1. Ik verander ons interieur regelmatig door spullen te verzetten of juist weg te halen. We hebben nu een mooie industriele schuifdeur in de woonkamer naar de hal en dat oogde ook meteen zo anders!

  2. Altijd leuk om je interieur te veranderen, ik doe het ook graag. Al denk ik dat alles nu wel op de juiste plek staat. Een leuk verfje mag ook wel eens, het komt er gewoon niet van allemaal… Over 2 maanden die verbouwing van de badkamer, zal blij zijn als dat voorbij is!

  3. Qua accessoires verander ik wel wat zo nu en dan, maar daar blijft het dan ook bij. 😉

  4. Helaas heb ik weinig inspiratie op dit gebied, maar zou het wél echt willen. Misschien kan ik jou het beste een keer inhuren 😊 want anders gok ik dat ik over 5 jaar nog niet veel heb veranderd. Het is naast een kwestie van geen inspiratie op dit vlak ook een kwestie van niet durven omdat ik me de veranderingen vaak lastig kan visualiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.