Eindelijk is het af; de grote trap make-over met het bomen behang van Cole & son en Desso & Ex tapijt. En zó gaaf ziet dat er dan samen uit.

Beware

De trap make-over

De trap make-over was één van de laatste grote projecten die ik in huis liet doen en dit project heeft nogal wat stof doen opwaaien. Vorig jaar liet ik al het houtwerk verven en het trapgat behangen door de klusjesman die praktisch ons hele huis verbouwd heeft. Het enige wat hij echter niet kon, of in ieder geval nog nooit gedaan had, was trappen stofferen. Om die reden ging ik via Werkspot op zoek naar een trapstoffeerder. En dát heb ik geweten. Na de zomer in 2020 kwam hij langs om de trappen te doen…maar helaas liet hij het geheel aardig geruïneerd achter. Niet alleen zat de bekleding er enorm slordig op, ook zaten er overal in het houtwerk beschadigingen van het Stanley mes. Bovendien zaten er ook nog eens overal lijmvlekken, tot op het behang aan toe. Helaas kon ik met hem niet tot een oplossing komen en heb ik uiteindelijk via onze rechtsbijstandsverzekering een schadeclaim ingediend. Al met al was ik ruim een jaar verder toen de trappen opnieuw gestoffeerd konden worden. Ik koos voor een Desso & Ex tapijt, om precies te zijn model nummer 9512-628. En oh, wat is het een plaatje geworden!

desso & ex tapijt 9512-628

Desso & Ex tapijt en Cole & son forest behang

Laat ik maar beginnen met het behang. Want hoe gaaf is dat! Ik moet eerlijk toegeven dat ik hiermee aardig wat geluk heb gehad. Ik zag het een hele tijd geleden een keer ergens voorbij komen, maar ik sloeg steil achterover van de prijs van meer dan vierhonderd euro per rol! In geen vierhonderd jaar natuurlijk. Tot ik het behang in een webshop ontdekte voor een fractie van de prijs. Ik dacht al dat het een fout van de webshop was, en dat bleek achteraf ook, want vlak nadat ik het behang besteld had, werd de prijs al aangepast. Enorm klantvriendelijk, want deze webshop heeft het behang mij wel voor die veel lagere (maar dus foutieve) prijs geleverd. Eind goed, al goed. Dat behang! Het is nu net alsof je door het bos naar boven loopt. Omdat het behang het trapgat wel vrij donker maakt, wilde ik een wat lichtere kleur op de trap. Ik kende dit Desso & ex tapijt al in het roze en in het groen. De kleur roze past niet in mijn huis, en groen vond ik voor op de trap niet tijdloos genoeg. Grijs moest het worden dus! En ik had er niet blijer mee kunnen zijn. De print van het Desso & ex tapijt is wellicht niet de eerste die in je opkomt in combinatie met het behang, maar ik vind de combinatie juist bijzonder leuk.

cole and son forest behang trapgat

WAT VIND JIJ VAN HET EIND RESULTAAT? HEB JIJ IETS SPECIAALS MET JE TRAPGAT GEDAAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

5 Comments

  1. Prachtig! Heel mooi gedaan en vooral het idee dat je door een bos loopt, vind ik heel mooi bedacht. En wat een geluk met het behang!

  2. Wat super gaaf zeg, echt prachtig geworden!

  3. Oh eindelijk heb je dit af kunnen ronden! Dat heeft inderdaad zo lang geduurd en zoveel energie gekost! Het resultaat is echt prachtig. En nee: wij hebben een neutraal trapgat. 😉

  4. Wat fijn dat je dit hoofdpijn dossier eindelijk eens kon afsluiten én hoe! Je trap is prachtig geworden. Ik vind het ook heel mooi staan bij het behang. Wij hebben zelf een heel saai trapgat, ik vind het zelfs lelijk.. maar durf nu geen klusjesman meer in de arm te nemen na jouw verhalen. Ik wil wel eens kijken bij Upstairs. Is wel prijzig, maar het ziet er wel gelikt uit wanneer zij het doen.

  5. Dat behang is prachtig, maar wat een geld… mazzel dat je net keek toen het goedkoper was. Door het groen in het behang lijkt het grijs van de trap ook ietwat groenig, mooi effect. Ons trapgat is eigenlijk heel saai, wel een leuke plek om wat te experimenteren met behang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.