Je huis tijdloos inrichten, daar gaat niet alleen om het investeren van geld, maar vooral ook om het investeren van tijd.

Beware

Je huis tijdloos inrichten

Nu alle verbouwingen in mijn nieuwe huis bijna klaar zijn, merk ik dat ik enorm veel heb gehad aan de ervaringen die ik in de afgelopen jaren tijdens het verbouwen en inrichten van mijn oude huis heb opgedaan. Zo heb ik de afgelopen jaren echt mijn eigen interieurstijl ontdekt en verder ontwikkeld, ook weet ik beter hoe ik dingen in huis aan moet pakken. Keuzes voor mijn nieuwe interieur heb ik dan over het algemeen ook vrij snel gemaakt in de afgelopen tijd. Ik merk dat ik het heel makkelijk vind om de meubels en accessoires uit mijn oude huis opnieuw te gebruiken en ik weet precies hoe dat komt. Ik weet gewoon beter wat ik wil omdat ik mijn interieurstijl echt ontdekt heb. Merk jij dat je snel uitgekeken bent op nieuwe dingen in je interieur? Weet je niet goed wat in je interieur past en twijfel je vaak heel erg over nieuwe aankopen? Je huis tijdloos inrichten doe je zo!

Je huis tijdloos inrichten heeft tijd nodig

Vaak weet je pas wat je huis of je interieur nodig heeft als je er een tijdje woont. Natuurlijk kun je heel veel dingen van tevoren bedenken, maar het is een feit dat je pas echt voelt wat je huis nodig heeft wanneer je er woont. Je weet op een bepaald moment bijvoorbeeld waar je graag tijd doorbrengt of waar je juist meer tijd wilt doorbrengen. Je ontdekt waar je het beste en het mooiste licht hebt, of waar je juist wel wat extra licht kunt gebruiken. Je leert waar je je aan irriteert, wat anders kan, waar je meer ruimte of opbergruimte nodig hebt. Overhaast spullen kopen voor je interieur leidt vaak tot miskopen. Bovendien kun je vaak toch niet alles wat je graag wilt of zoekt direct vinden. Natuurlijk kun je een rondje Ikea doen en je hele interieur vervolgens met Ikea meubels en accessoires inrichten, maar je kunt je afvragen of je interieur dan wel zo tijdloos en origineel wordt zoals je graag zou willen.

Shoppen in de sale, of toch niet?

Shoppen in de sale lijkt op de één of andere manier altijd heel aantrekkelijk, want we houden nu eenmaal allemaal van korting. Toch merk ik de laatste jaren dat ik veel minder vaak shop tijdens de sale periode. Mijn motto is namelijk; een item dat in de sale is, is niet voor niets in de sale. Vaak gaat het om trendgevoelige items, zeker wanneer het fashion en woonaccessoires betreft. Ik weet gewoon dat ik dan sneller uitgekeken ben op zo’n item. Je huis tijdloos inrichten doe je dus wellicht niet tijdens de sale periode.

Koop niet alle items in één winkel

Deze tip om je huis tijdloos in te richten, ligt natuurlijk een beetje in het verlengde van de tip om goed de tijd te nemen voor de inrichting en (af)styling van je huis. Een tijdloos interieur shop je niet in één winkel bij elkaar. Natuurlijk zijn er zeker wel merken en webshops met behoorlijk tijdloze items. Cavetown bijvoorbeeld is een webshop met veelal industriële meubels, en dat is natuurlijk een woonstijl die behoorlijk tijdloos is. Wat je woonstijl ook is, stijlen en merken combineren is enorm leuk om te doen en juist de mix maakt een interieur heel persoonlijk.

Je huis tijdloos inrichten door te investeren in dingen die je echt mooi vind

Ik ben behoorlijk veeleisend als het om mijn interieur gaat. Ik weet precies wat ik mooi vind, wat ik wil en vooral ook heel goed wat ik niet wil. Als er iets is wat ik geleerd heb in de afgelopen jaren is dat ik geen genoegen moet nemen met iets waar ik eigenlijk niet achter sta. Ik ben er dan namelijk toch niet heel blij mee en uiteindelijk wil ik zoiets dan weer vervangen. Mijn vierde tip is dan ook om te investeren in dingen voor je huis waar je echt dol op bent. Dat kan om grote meubels zijn zoals een bank, een dressoir, een fauteuil of een eettafel, maar ook om tijdloze woonaccessoires zoals een vaas, een lamp of een schilderij. Vergeet niet dat investeren niet alleen te maken heeft met geld. Je kunt ook de tijd nemen om naar tijdloze meubels en accessoires te zoeken en op die manier tijd investeren in het inrichten van je woning. Vaak is het zo dat je wanneer je echt op zoek gaat naar dingen, je ze niet vindt. Vaak moet je er gewoon tegenaan lopen. Je kunt dus beter wat langer doorsparen voor dingen die je echt mooi vindt en / of wat langer wachten tot je meubels en accessoires vindt die je echt mooi vindt. Zo voorkom je miskopen en is de kans ook groot dat je over een paar jaar nog steeds dolblij bent met die items.

Een tijdloos interieur is persoonlijk

Je kunt je huis persoonlijk maken door letterlijk persoonlijke dingen in je interieur te brengen. Maar je kunt je huis ook persoonlijk maken door keuzes te maken die echt bij jou, je gezin en je levensstijl passen. Laten we als voorbeeld een bank nemen. Stel dat je een strakke, witte bank in huis haalt, omdat zoiets op dat moment in de mode is. Dan moet zo’n bank wel bij jou passen! Als je continue bang bent dat er vlekken op komen of wanneer die bank eigenlijk helemaal niet zo comfortabel zit, is zo’n meubel in feite voor jou niet tijdloos. Je zal je er alleen maar aan storen, en in je huis moet je juist omringd worden met comfort en gezelligheid. Kies dus voor meubels en accessoires die je mooi, maar zeker ook praktisch vind. Ga daarnaast voor persoonlijke items zoals zelfgemaakte / DIY-items, erfstukken, foto’s en souvenirs. Dat zijn stuk voor stuk tijdloze dingen waar je over jaren nog steeds plezier van zult hebben.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.