Gordijnen dicht, dekentje en een warme chocolademelk binnen handbereik en dan deze Bath & body works cinnamon spiced vanilla geurkaars erbij. Beter wordt het niet.

Bath & body works cinnamon spiced vanilla geurkaars

Geurkaarsen

Ik ben echt dol op geurkaarsen en ik heb ze dan ook altijd in huis. Ik heb inmiddels heel veel verschillende merken en soorten geurkaarsen uitgeprobeerd en uiteraard heb ik door de jaren heen zo mijn favorieten ontdekt. Dat zijn dan echt geuren die ik steeds opnieuw blijf kopen. Hoewel een wat duurdere kaars (alhoewel duur altijd een heel relatief begrip is natuurlijk) niet per definitie beter is, is mijn ervaring toch wel dat je de wat duurdere kaarsen beter ruikt. Bovendien zijn de geuren vaak ook specialer en verder ruiken ze vaak heel puur en ‘echt’. Geuren vind ik zelf altijd wel onderhevig aan seizoenen. Zo kies ik voor de herfst en winterperiode veel vaker zoete(re), warme(re) en volle(re) geuren. Eén van mijn all time favoriete geuren is en blijft toch wel Cinnamon stick van YankeeCandle. Ik heb natuurlijk een groot deel van het afgelopen jaar bij mijn vader gewoond en daar had ik ook heel vaak die kaars aanstaan. Elke keer wanneer mijn vader dan binnenkwam zei hij dat het zo enorm lekker rook. Toen de verbouwingen in mijn nieuwe huis eenmaal achter de rug waren en ik eindelijk kon verhuizen naar mijn nieuwe huis, heb ik een pakketje voor mijn vader gemaakt en daar ook die kaars in gedaan, zodat hij toch nog af en toe aan mij kon denken. Want dat is natuurlijk het speciale van geuren; die doen echt iets met je en brengen je in gedachten terug naar fijne en dierbare momenten.

Bath & body works cinnamon spiced vanilla geurkaars review

Bath & body works cinnamon spiced vanilla geurkaars

(Verkrijgbaar via Notino | 198 gram voor € 20,70)

Voor deze herfst wilde ik echter toch wel graag eens iets nieuws proberen. Van het merk Bath & body works had ik eigenlijk al heel veel enthousiaste verhalen gehoord, zelf had ik er echter nog geen ervaring mee. Het van oorsprong Amerikaanse merk is op een bepaald moment naar Nederland gekomen met een eigen webshop, maar Notino verkocht daarvoor al een heel groot deel van de collectie. Bath & body works heeft dus geurkaarsen in de collectie, maar ook geurstokjes en geurverspreiders voor in de auto. Ik ben zelf altijd behoorlijk kieskeurig met kaarsen. Ik wil natuurlijk in de eerste plaats dat een geurkaars lekker ruikt, maar ik wil ook dat zo’n geurkaars er een beetje mooi uitziet. Liefst een beetje chique eigenlijk. Net als de verpakkingen van YankeeCandle vond ik eigenlijk de verpakkingen van de Bath & body works kaarsen ook niet zo aantrekkelijk. Nu is het wel zo dat er vrij veel verschil zit tussen de verschillende verpakkingen van het merk onderling. Deze specifieke Bath & body works cinnamon spiced vanilla geurkaars heeft eigenlijk een vrij basic verpakking, en die staat eigenlijk best leuk in huis. Maar dan de geur. Die is echt géwéldig! Ik bestelde de geurkaars op de gok. Wel heb ik heel bewust gezocht naar een kaneel geur, omdat ik dat nu eenmaal echt heerlijk vind voor in de herfst en de winter. Toen ik de kaars voor het eerst rook voordat ik hem überhaupt aangestoken had, dacht ik even dat ik hem te ‘vanille-achtig’ zou vinden. Niets bleek echter minder waar. Het is een heel volle, warme en zoete geur en de geuren van vanille en kaneel zijn perfect in balans. En juist die balans maakt de Bath & body works cinnamon spiced vanilla geurkaars toch weer anders dan mijn andere favoriet van YankeeCandle. Het is echt de ultieme cocoongeur voor de herfst, maar je krijgt wel enorm veel zin in warme chocolademelk en pepernoten wanneer hij gezellig staat te branden, dus je bent alvast gewaarschuwd. Je ziet de kaars op de foto in een formaat van 198 gram. Hij bestaat ook in een groter formaat van 411 gram die in verhouding goedkoper is. Zodra deze kaars op is, ga ik hem zeker opnieuw bestellen, en dan in het grote formaat.

Bath & body works geurkaars cinnamon spiced vanilla

SPREEKT DE BATH & BODYWORKS CINNAMON SPICED VANILLA KAARS JOU OOK AAN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

1 Comment

  1. Zeker! Ik hou van deze geuren, vooral in dit jaargetijde. Ik ben een groot fan van de gingerbread kaars van Zara, maar deze wil ik ook wel proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.