Nieuwe eetkamerstoelen kopen begint met meten, want je wilt natuurlijk wel dat je stoelen onder de eettafel passen. Dán zit het goed.

Nieuwe eetkamerstoelen kopen begint met meten

Nieuwe eetkamerstoelen kopen. Dat is best een ding. Het is een behoorlijke investering en je doet er iets tamelijk belangrijks op, namelijk eten. In een tijd waarin iedereen bezig lijkt te zijn met calorieën tellen vergeten we voor het gemak wel eens dat we toch ook echt gewoon eten nódig hebben. En tijdens dat eten kun je dus maar beter lekker zitten. Vier tips dus voor het uitzoeken en kopen van nieuwe eetkamerstoelen. Hoewel meten over het algemeen heel belangrijk is bij de aanschaf van nieuwe meubels, moet je met het kopen van eetkamer stoelen wel met heel veel dingen rekening houden. De stoelen moeten namelijk rondom maar ook onder je tafel passen, en dan ook nog eens met jou erop. Stel je voor dat je stoel te hoog is en dat je met je bovenbenen klem komt te zitten, niet alleen zit dat enorm oncomfortabel, je zal je hier ook elke dag opnieuw aan irriteren. En je wilt wellicht ook met je benen over elkaar op de stoel kunnen zitten. Persoonlijk denk ik dus dat als je voor een heel nieuwe eetkamer set gaat kijken, het het handigst is om eerst voor een eettafel te kijken.

De functie van je eetkamerstoelen

Het is dus niet alleen belangrijk om naar de (afmetingen van) de eetkamerstoelen zélf te kijken, maar ook naar de ruimte waarin ze komen. Heb je bijvoorbeeld een kleed onder de eettafel liggen, dan betekent dat dat je hier niet eenvoudig met stoelen op kunt schuiven. Houdt verder ook rekening met waar de poten van je tafel zitten. Tot slot, eetkamerstoelen met leuningen ogen vaak super chique, maar nemen erg veel ruimte in beslag en passen verder ook zeker niet onder elke tafel. Bedenk van tevoren ook goed wat je allemaal met je eetkamerstoelen wilt doen. Je wilt er natuurlijk op eten, maar veel mensen gebruiken hun eettafel bijvoorbeeld ook om aan te werken. Dit betekent vaak dat de hoogte goed moet zijn om er (op je laptop) aan te werken. En hou je van lang (na)tafelen? Dan moeten de stoelen na een paar uur nog steeds lekker zitten.

Het materiaal van je eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen heb je in alle vormen, kleuren en materialen. Het is natuurlijk belangrijk om te kijken welk materiaal goed in jouw interieur past, maar wellicht belangrijker nog, het materiaal van je nieuwe eetkamerstoel moet ook goed bij je leven(stijl) passen. Met stof beklede stoelen ogen ook weer chique, maar als je kinderen hebt of misschien zelf een beetje onhandig bent, is dit wellicht niet heel praktisch, omdat stof natuurlijk bijzonder vlekgevoelig is. Er bestaan dan natuurlijk stoelen met afneembare hoezen, maar vraag jezelf dan af in hoeverre je etensvlekken helemaal uit de stof gewassen krijgt en hoeveel ‘zin’ je hebt om je eetkamerstoelen keer op keer opnieuw schoon te moeten maken. Tot slot wil je waarschijnlijk ook dat je eetkamerstoelen goed passen bij de rest van je interieur, of afhankelijk van waar je eettafel staat, dat ze in ieder geval mooi passen bij je eettafel. Heb je bijvoorbeeld een zware, houten tafel, dan mogen daar ook best een paar flinke eetkamerstoelen bij staan. Op die manier voorkom je namelijk dat de stoelen zullen wegvallen in het geheel. Probeer om die reden ook niet om de kleur van je stoelen perfect te laten matchen met je tafel. Omdat een eettafel van een ander materiaal is gemaakt dan stoelen, oogt de kleur sowieso vaak al anders. Eetkamerstoelen en een eettafel hoef je zeker niet persé in dezelfde kleur te hebben om toch een mooie eenheid te creëren.

BEN JIJ TEVREDEN MET JE EETKAMER STOELEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.