Ga je een nieuwe bank uitzoeken? Een bank is vaak een grote investering en dan is het ook nog eens vaak letterlijke het grootste meubelstuk in je woonkamer, 4 tips.

Het formaat en de kleur van je nieuwe bank

Waarschijnlijk is je bank het meest gebruikte meubelstuk in je woonkamer. Tel daarbij op dat het over het algemeen genomen létterlijk het grootste meubelstuk in de ruimte is en vaak ook een behoorlijke investering. Een bank kopen is best een onderneming, dus wanneer je gaat voor een nieuw exemplaar, wil je natuurlijk wél een goede keus maken. Ik geef je vier tips die je kunnen helpen bij de aanschaf van een nieuwe bank. Allereerst, meten is weten. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de afmetingen van de ruimte. Hoeveel plek ís er eigenlijk voor de bank? Showrooms in winkels zijn vaak ruim opgezet en dat is niet voor niets natuurlijk, want vaak komen meubels nu eenmaal heel mooi uit in een wat grotere ruimte. Maar wanneer je voor je eigen woonkamer een (te) grote bank kiest, kun je de plank wel eens hartstikke mis slaan. Andersom trouwens ook; heb je veel ruimte tot je beschikking, dan mag die ook best goed opgevuld worden! Je wilt absoluut geen te kleine bank in een heel grote woonkamer. Meet de maten van tevoren goed op en neem je rolmaat ook gerust mee naar de winkel. De kleur van een bank bepalen kan best lastig zijn. Want banken heb je tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog. Ben je gevoelig voor trends, kijk dan toch uit met het aanschaffen van een gekleurde bank. Want vind je die volgend jaar nog nét zo leuk? Het veiligste is natuurlijk om te gaan voor een neutrale kleur die je goed kunt combineren met andere kleuren. Meer kleur in je interieur breng je natuurlijk op een eenvoudige en goedkopere manier aan met bijvoorbeeld plaids, kussens, accessoires, planten en bloemen. Zo kun je kleuren in je interieur aanpassen naar de seizoenen en naar je stemming.

Bepaal bij een nieuwe bank uitzoeken de locatie én ‘functie’

Het is van tevoren een goed plan om na te denken over de locatie van de bank. Zéker wanneer je start met het (opnieuw) inrichten van een woonkamer. Zet je de bank midden in de kamer of wordt hij tegen een muur of een raam met vensterbank aangeschoven? In dat laatste geval is het namelijk verstandig om rekening te houden met de hoogte van de bank. Een te hoge bank staat vaak niet zo mooi tegen een raam aan. Bedenk ook welke meubels er bij of in de buurt van de bank komen te staan. Je salontafel, fauteuil(s), bijzettafel(s)? Vaak is het handig om met één groot (meubel)stuk te beginnen, je bank dus, en vanaf dat punt verder te werken. Je bank mag best het pronkstuk van je woonkamer zijn en je wilt natuurlijk niet het gevoel hebben dat de rest van je meubilair er maar een beetje ‘bij gepropt’ staat. Denk er tot slot goed over na wat je allemaal op die bank wilt gaan doen. Ik gebruik mijn bank vooral om op te loungen, maar wanneer je bijvoorbeeld graag al werkend aan je laptop op de bank wilt zitten, moet je misschien niet gaan voor een héél diepe zit en zachte kussens. En, past iedereen erop? Heb je een groot gezin of krijg je veel bezoek? Ga je een nieuwe bank uitzoeken, dan is het natuurlijk erg belangrijk dat je een bank mooi vindt, maar hij moet daarnaast ook echt functioneel zijn en antwoorden aan jouw woonwensen.

WAT VOOR BANK HEB JIJ? BEN JE DAAR TEVREDEN MEE?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.