Over kleuren, groen en een fijne geur op het toilet. Je toilet gezellig maken kun jij ook met deze tips.

Werk met een kleurenpalet en planten

Hoewel je misschien niet heel lang in het toilet aanwezig bent, kom je er natuurlijk wel meerdere keren per dag, elke dag opnieuw. Het is dan toch fijn als het toilet ook daadwerkelijk een gezellige ruimte is? Vind je het lastig om je toilet gezellig te krijgen, overweeg dan eens een kleurenpalet. Je kiest bijvoorbeeld twee kleuren als basis en daar voeg je dan een accentkleur aan toe. Op deze manier maak je het voor jezelf veel makkelijker om accessoires voor deze ruimte uit te zoeken. Zolang je je namelijk enigszins aan je kleurenpalet houdt, zul je de plank niet zo gauw misslaan. In plaats van, of gecombineerd met je kleurenpalet, kun je ook voor een thema gaan op je toilet, bijvoorbeeld boho of jungle. Ik ben natuurlijk een echte crazy plant lady en ik heb dan ook zelfs planten op het toilet planten staan. Houdt er wel rekening mee dat je toilet niet voor alle planten een fijne omgeving is, voornamelijk omdat er in veel toiletruimtes geen raam aanwezig is, bij ons dus ook niet. Wil je graag iets groens in je toilet, dan zijn luchtplantjes, vetplanten en cactussen in ieder geval vast wat leuke ideeën. Ook droogbloemen doen het goed in een toilet. Zelf ben ik geen voorstander van nep, maar je zou ook nog nepbloemen of nepplanten kunnen overwegen. Tot slot kun je ook groen toevoegen in de vorm van takken, ik heb nu zelf een vaas met eucalyptus staan. Extra voordeel van eucalyptus is dat het direct heerlijk fris ruikt. In zo’n vaas met eucalyptus kun je trouwens ook prima droogbloemen plaatsen. Heb je een staand toilet en verder geen ruimte voor iets groens? Dan kun je ook hangende plantjes ophangen.

toilet gezellig maken

Gebruik je wand en ‘verstop’ de minder mooie spullen

Als je geen hangend toilet hebt, is de ruimte voor accessoires in je toilet vaak wat beperkt. In dat geval kun je natuurlijk wel de wand gebruiken. Voor de hand liggende ideeën zijn bijvoorbeeld een wandplank, of eventueel meerdere boven elkaar. Als je voor een zogenaamde zwevende plank kiest, waarbij het ophangsysteem verwerkt zit in de plank, kost je dit ook bovendien minder ruimte. Een hangend wandkastje is een ander leuk idee voor aan de wand in je toilet. Wanneer je een open wandkastje kiest, kun je deze stylen met bijvoorbeeld iets groens, geurstokjes en mandjes om de wat minder ‘mooie’ dingen in te verstoppen. Op het toilet heb je natuurlijk ook spullen die je wel nodig hebt, maar die je misschien liever niet in het zicht hebt liggen zoals maandverband, tampons, vochtig toiletpapier, hygiënische doekjes en toiletreiniger. De kleine spulletjes kun je bijvoorbeeld in een leuke (deksel)pot bewaren. De grotere spullen, zeker de toiletreinigers, zijn leuk in een mand op de grond, al dan niet eentje met een deksel.

toilet gezellig maken

Een spiegel en een fijne geur in je toilet

Een spiegel in je toilet kan heel handig zijn, ook voor je gasten. En niet alleen dat, als je een leuk exemplaar uitzoekt, kan een spiegel ook bijdragen aan de gezellige sfeer in je toilet. Let er wel even op waar je hem neerhangt. Je wilt waarschijnlijk niet naar jezelf kijken terwijl je op het toilet zit en wanneer je een spiegel op een plek hangt waarin hij iets reflecteert wat minder mooi is, zit je daar dus twee keer tegen aan te kijken. Tot slot is een lekkere geur in je toilet ook wel fijn. Dat kan op verschillende manieren, zoals met een roomspray, geurstokjes of een geurkaars. Ik vind dat alle manieren op hun eigen manier wel zo hun voor- en nadelen hebben. Een kaars ruikt bijvoorbeeld vaak heel intens, alleen vind ik het zelf niet zo’n veilig idee om een kaars te laten branden in een ruimte waar ik zelf niet (steeds bij) ben. Je zou zoiets bijvoorbeeld wel kunnen doen op een avond dat je visite hebt. Het voordeel van een interieurspray is dat je het lekker kunt laten ruiken op ieder gewenst moment. Net zoals het geval is met een geurkaars, heb je hier niet continue plezier van. Zelf heb ik altijd geurstokjes op het toilet staan. Dit is wat mij betreft de meest veilige manier om je toilet lekker te laten ruiken, en je hebt er continue plezier van.

BEN JIJ TEVREDEN MET JE TOILET? ZIJN ER DINGEN DIE JE GRAAG NOG ZOU VERANDEREN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

11 Comments

 1. Fijne tips en wat ziet jullie toilet er prachtig uit. Het toilet beneden willen wij ook gaan veranderen als we klaar zijn met andere klussen in huis.

  1. Christiana says:

   Wat super leuk, maar eerst een nieuwe keuken volgens mij;-)

 2. Het is gewoon een feestje om bij jou naar het toilet te gaan haha, iedereen zit er waarschijnlijk dubbel zo lang op 😉

  1. Christiana says:

   Gezellig zo he met die flamingo’s! Andre had laatst een etentje met zijn werk en toen appte hij een foto van het restaurant waar ze waren; daar zat precies hetzelfde behang op de muur! Ik appte terug dat hij zich er waarschijnlijk wel heel erg thuis zou voelen;-)

 3. Haha, dat van die spiegel vind ik grappig! Ik heb een spiegel in het toilet en die hangt lekker hoog, dus je kan er alleen in kijken als je staat. Grappig dat ik daar nu eens over na ga denken.

  1. Christiana says:

   Ik heb al meerdere keren in hotels gehad dat die een grote spiegel zo gemonteerd hadden dat die precies tegenover het toilet hing. Heel raar eigenlijk;-)

 4. Alweer heel handige tips, dank je wel. Volgens mij kan jij zo aan de slag als interieurarchitecte!

  Prachtig, dat behangpapier. Een plezier om bij jullie naar het toilet te gaan 🙂
  Leuk ook met die plantjes. Hier in huis staan ook zowat overal planten maar niet in de wc. Hoewel we een klein raampje hebben in de deur durf ik het toch niet goed aan.

  Gek hé, dat er zo op die plaats spiegels opgehangen worden. In een restaurantje waar we vroeger wel eens gingen, was dat ook zo. Misschien om ervoor te zorgen dat mensen niet te lang bleven zitten 😉

  Wij hebben twee wc’s, een beneden voor de gasten en een boven die alleen wij gebruiken. Bij die boven is ook een kastje (lopen leidingen achter) daar kan ik gelukkig alle vrouwelijke hygiënespullen discreet in kwijt. Toch fijner 🙂
  Voor de rollen papier hebben we beneden dan inderdaad een mooi mandje staan.

  1. Christiana says:

   Wat een lieve comment Geke, dankjewel, dat waardeer ik! Ik vind het ook zo leuk om bezig te zijn met interieur. Wie weet kan ik er ooit eens wat meer mee gaan doen. Ik las laatst in een tijdschrift dat iemand over behang zei; ‘Het is net een toverstafje, je creëert er zo een heel andere sfeer mee’. Daarom vind ik behang dus ook zo leuk. Ik zag toevallig gisteren nog een heel gaaf behang online, maar ik kwam tot de conclusie dat ik nergens in huis meer plek heb, daar moesten we allebei toch stiekem wel om lachen! Handig inderdaad, zo’n kastje in het toilet, ik vind het ook fijn als je al dat soort spulletjes ergens netjes kunt opbergen.

 5. Oeh, ik word altijd heel benauwd van geurkaarsen en -stokjes, maar het is wel slim voor op het toilet! Misschien ga ik toch eens geurstokjes kopen. Een spiegel in het toilet is echt een leuk idee. Niet voor op de deur inderdaad (haha, ongemakkelijk), maar wel bijvoorbeeld boven het wasbakje. En wat is dat behang leuk!

  1. Christiana says:

   Een spiegel boven het wasbakje is inderdaad heel handig. Wij hebben er nu dus nog geen in het toilet hangen, ik wil er ook eens naar op zoek. Ik hoor dat wel vaker over geurstokjes, niet iedereen kan er goed tegen. Ik denk dat het ook afhankelijk is van welke geur je kiest, en welk merk. Ik vind geurstokjes van bepaalde merken ook niet aangenaam ruiken, maar bijvoorbeeld heel ‘synthetisch’. Wat je altijd nog zou kunnen proberen is om er een paar stokjes minder in te zetten, dan is de geur sowieso minder intens.

 6. Ik ben sinds een paar weken onwijs tevreden hoe mijn toilet eruit ziet haha. Ik heb de perfecte accessoires gevonden, waardoor mijn toilet een kleurenpalette heeft van wit, beige en zwart. Ik heb trouwens ook altijd geurstokjes op het toilet staan, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.