Je huis veilig achterlaten tijdens een reis of vakantie, zodat je met een gerust gevoel op pad kunt? Ik geef je een aantal bruikbare tips.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Je huis veilig achter laten door iemand te laten zorgen voor je post en plantjes

Hoewel ik het super leuk vind om op vakantie te gaan en het volgende week alweer zo ver is, vind ik het toch altijd een héél klein beetje lastig om mijn huis achter te laten. Gelukkig heb ik in de loop der tijd bepaalde dingen geleerd die de veiligheid tijdens onze afwezigheid een klein stukje meer garantie geven. Laat iemand tijdens je afwezigheid af en toe langsgaan. Bij ons zijn dat vrienden die in de buurt wonen en die een reservesleutel hebben. Fijn, want zij kunnen niet alleen de post oprapen en de plantjes water geven, maar via de app ook laten weten dat alles thuis in orde is. Haal waardevolle spullen uit het zicht, zodat je het van buitenaf niet ziet liggen. Heb je een kluisje, maak hier gebruik van. Je kan waardevolle spullen ook tijdelijk in een kluis in de bank opbergen.

Whatsapp buurtpreventie

Wij zijn al sinds we hier in de buurt wonen lid van een zogenaamde Whatsapp buurtpreventie groep. Super handig, want zo wordt je buurt altijd een beetje extra in de gaten gehouden, gewoon door jezelf en door je buren. Je kan een app sturen als je bijvoorbeeld verdachte personen door de straat ziet lopen. We hebben zelfs een sticker van deze whatsapp buurtpreventie op de ramen. Zo weten potentiële inbrekers dat dit huis / deze omgeving toch een beetje extra in de gaten wordt gehouden.

Je huis veilig achterlaten door álle ramen en deuren te sluiten

Wellicht overbodig om te zeggen, maar sluit alle ramen en deuren volledig af, ook de kleine raampjes die normaal gesproken bijvoorbeeld op een kier staan. Laat verder geen sleutels aan de binnenkant van deuren zitten. Zo wordt het namelijk wel makkelijker om binnen te komen. De meningen zijn er over verdeeld, maar zelf sluit ik jaloezieën en gordijnen áltijd als ik op vakantie ben. Het staat misschien vreemd, de gordijnen overdag dicht, maar ik vind het persoonlijk nóg vreemder als de hele boel elke nacht ópen is. Zit je nu ook met dit dilemma en sta je op zeer goede voet met je buren, vraag eventueel of zij elke avond je gordijnen / rolluiken / jaloezieën willen sluiten. Met een timer kun je het eventueel zo regelen dat er op een bepaald tijdstip een lampje in huis aangaat, zeker het overwegen waard wanneer je in de wintermaanden weg gaat en het vroeg donker word.

Haal opstapjes weg en kies buitenverlichting met een sensor

Haal ladders, hoge containers en eventueel tuinmeubels waarmee inbrekers zichzelf makkelijk(er) toegang kunnen verschaffen tot je huis uit het zicht. In feite alles wat als ‘opstapje’ gebruikt kan worden dus. Verder is buitenverlichting met een sensor ideaal. Dit is niet alleen handig om potentiële inbrekers mee af te schrikken. Buitenverlichting met een sensor is voor jezelf ook ontzettend handig als je in de avond in het donker bij je huis aankomt.

JE HUIS VEILIG ACHTERLATEN, HOE DOE JIJ DAT?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.