Wil je van je buikje af? Dan zijn er echt een aantal dingen waar je nu direct mee moet stoppen en een aantal dingen die je moet gaan doen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Begin vandaag nog met bewegen als je van je buikje af wilt

Afvallen is hard werken en die zogenaamde diëten waar je over leest die beweren ‘Met dit dieet vliégen die kilo’s eraf’ zijn gewoon ontzettende bullshit. Het enige wat jij namelijk rond zult zien vliegen tijdens je dieet is zweet. Heel veel zweet. Toen ik begon met afvallen wist ik twee dingen. Ik zou dat namelijk allemaal heel bekwaam gaan aanpakken door een goede balans te vinden tussen A) meer beweging en B) minder en ‘beter’ eten. De woorden ‘balans’ en ‘Christiana’ zijn nu niet bepaald termen die je normaal gesproken naast elkaar of ook maar in de buurt van elkaar, laat staan in één zin tegenkomt, maar hé. Ik wist dat ik het kon! En ik heb het dus ook gedaan.

Wees matig met zout en suikers

Het half jaar dat die kilo’s er af gingen (en die vlogen er dus niet af) ben ik wel heel streng geweest. Met resultaat dus. Maar wat heb ik nou geleerd? Dat je door te sporten maar tot zo ver komt. En dat je door op een bepaalde manier te gaan eten ook maar tot zo ver komt. Het afvallen begon in mijn gezicht, daarna werden mijn armen dunner, ik kreeg mijn taille weer terug en ook mijn bovenbenen zag ik slinken. Maar dat buikje, dat bleef. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen voor een plattere buik. En uiteraard zijn er ook een aantal dingen die je moet laten. Stop met het eten van overmatig veel zout. Ook minder suikers nemen gaat je helpen als je van je buikje af wilt. Frisdranken bijvoorbeeld zitten vol suikers en daar krijg je echt een opgeblazen buik van. Zorg er ook voor dat je niet te veel eet voordat je gaat slapen.

Dít zijn de dingen die je moet doén als je van je buikje af wilt

Probeer eens een detox als je van je buikje af wilt. Niet meteen afhaken nu, want dat hoeft zeker niet te betekenen dat je alleen maar sapjes mag. Er is namelijk een verschil tussen een sapjeskuur en een detox. Met een detox reinig je je lichaam. Je blijft dus gewoon verantwoord en gezond eten, maar neemt daarbij bepaalde supplementen die je helpen met die reiniging. Ga ook voor kleinere maaltijden, kleinere hapjes en wees je ook bewust van wat je eet. Doe tijdens het eten dus niet ook nog eens allemaal andere dingen. Drink voldoende water. Dorst kan namelijk makkelijk verward worden met honger. Combineer verder krachttraining en cardio. Met cardio ben je natuurlijk ontzettend heel bezig voor je conditie, maar met krachttraining staat wel echt het verbranden van vet centraal. Met krachttraining stimuleer je namelijk de vorming van de hormonen testosteron en groeihormoon en dit zijn twee hormonen die de vetverbranding in je lijf aanzienlijk stimuleren. Vertel tenslotte aan je omgeving dat je hard werkt aan een nieuwe levensstijl, moral support is heel belangrijk.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Leuk shirt heb je aan op de foto!

    Knap dat je 20 kilo’s bent afgevallen in relatief korte tijd en op gewicht blijft. Ik had een tijd terug ook een ijzeren discipline maar er is niks meer van over. Ik zou vanavond bootcamp doen, maar het regent (en flink ook) dus ik ga niet, hopelijk vind ik de kracht om donderdag een karate training te doen van 2 uur, die is gewoon binnen dus ik heb geen excuus dat het regent. Ik probeer inderdaad meer water te drinken. Heb van die flesjes met koolzuurhoudend water gekocht (koolzuur kan geen kwaad toch?) anders vind ik water niet te zuipen. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar je inspireert me dus dat doe je goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.