Ik kocht en ontdekte heel wat nieuwe dingen in het jaar 2022. Kun jij raden wat er op de eerste plek in mijn lijstje met mijn beste aankopen van 2022 staat?

9. Susan Lanci instapharnas voor Sketch

Op het lijstje met mijn beste aankopen van 2022 hoort absoluut dit instapharnasje van Susan Lanci. Nog voordat ik Sketch had, werd me al geadviseerd om geen halsbandje voor haar te kopen, maar een instapharnasje. Dit omdat pomeriaantjes heel fragiele hondjes zijn met dunne nekjes. Een instapharnasje is om die reden veiliger. Ik begon met Sketch met een maatje XS en ik noemde haar dan ook heel vaak ‘mijn maatje XS’, naast de andere achtentachtig bijnamen die ik voor haar had uiteraard. Ik merkte echter beging dit jaar dat dit harnasje toch wel wat strak begon te zitten en het werd dus ook wat lastiger om hem dicht te krijgen, zeker vanwege haar haartjes. Ik koos dus een nieuw instapharnasje uit en dit keer een maatje groter. Susan Lanci is niet bepaald een budgetmerk, maar de kwaliteit is echt fantastisch. Dit is het model: Step In Double Nouveau Bow Black & White Houndstooth & Black. Wanneer ik in de toekomst weer een nieuw instapharnasje voor Sketch wil, ga ik zeker opnieuw voor een variant van Susan Lanci.

Mango Sirenita double-breasted jas

8. Mango Sirenita double-breasted jas

Vorig jaar kocht ik voor de winter een rode jas. Ik heb die jas nog steeds en ik draag hem ook nog steeds met veel plezier. Dat is best bijzonder, want ik heb geen enkel rood kledingstuk in mijn garderobe. Toen de herfst dit jaar op zijn einde liep, liep ik tegen deze groene jas bij de Mango aan. Ik moest die dag werken en ik ging voor mijn werk eigenlijk alleen even snel langs bij Mango om nieuwe handschoenen te kopen. Ik paste de jas toch maar even en ik was er direct helemaal weg van. Geloof het of niet, maar op het moment dat ik in die jas stond in de winkel, belde mijn vader. Die was op dat moment in mijn huis terwijl de keukenmonteur (voor de vijfde, of was het inmiddels de zesde keer?) bezig was aan mijn keuken. Ik kreeg te horen dat mijn wasmachine kapot was en ik dus een nieuwe wasmachine aan moest schaffen. Dat was de zoveelste (financiële) tegenvaller met mijn nieuwe keuken. Teleurgesteld hing ik de jas weer terug. Ik moest verstandig zijn. De jas bleef echter in mijn hoofd zitten en twee maanden later kocht ik hem alsnog. En oh, wat ben ik er blij mee!

fred de la bretoniere espadrilles

7. Fred de La Bretoniere espadrilles

Als pantoffeltjes liepen ze, deze Fred de la Bretoniere espadrilles en ik heb ze dan ook de hele zomer bijna non-stop gedragen. Het leuke was dat ze echt overal bijpasten. Ik vond ze verder dus ook zó lekker lopen dat ik ze aan het eind van de zomer ook nog in het bruin gekocht heb. Deze ga ik er volgend jaar zomer zeker weer bij pakken!

Bath and body works geurkaars Spiced apple toddy

6. Bath & bodyworks geurkaars Spiced apple toddy

Afgelopen jaar heb ik de geurkaarsen van Bath & body works echt helemaal ontdekt. Ik begon met de geur Cinnamon spiced vanilla en sindsdien ben ik hooked. Mijn favoriet van het merk is zonder twijfel de geur Spiced apple toddy. Deze geur wordt omschreven als fruitig, gourmand en kruidig en bestaat uit appel, specerijen, kaneel, pruim en cranberry. Het is dus een combinatie van rood fruit en specerijen, heerlijk winters. Op dagen dat ik thuis ben, heb ik hem echt de hele dag branden en ik heb hem inmiddels al diverse keren opnieuw besteld.

& other stories fluffy sleeve midi dress Daisy

5. & Other stories Flutter sleeve midi dress Daisy

Op bovenstaande foto zie je dus opnieuw de espadrilles van Fred de La Bretoniere, maar ook mijn favoriete jurk van het afgelopen jaar. Het gaat om de Flutter sleeve midi dress met Daisy print van & Other stories. Als het om jurken gaat, kijk ik eigenlijk altijd als eerste bij & Other stories. Met mijn appelfiguur kies ik eigenlijk altijd voor A-lijn jurken met een strik in de taille of voor wikkeljurken en bij & Other stories hebben ze hier volop keus in. Ik was zo blij met dit model dat ik hem ook nog kocht in twee andere prints.

Other stories Flowy Puff Sleeve Midi Dress

4. Other stories Flowy Puff Sleeve Midi Dress

Mijn andere favoriete jurk van het afgelopen jaar was de Flowy Puff Sleeve Midi Dress, ook van & Other stories. Zoals ik net al zei kies ik het liefst A-lijn jurken met mijn appelfiguur, maar ik vond dit model en de print zo leuk dat ik hem toch online bestelde. De jurk heeft niet zozeer een decolleté, maar is wel vrij bloot rond de schouders en hals. Hierdoor twijfelde ik in het begin even en in de zomer heb ik de jurk uiteindelijk niet veel gedragen. Toen het wat kouder werd en ik in mijn kast op zoek ging naar wat meer geschikte outfits bedacht ik me opeens dat ik deze jurk eigenlijk ook prima kon dragen met een vestje of een trui erover en zo draag ik hem nu dus heel graag en vaak. Ik vind het een super tijdloze jurk en ik weet zeker dat ik hem er ook volgend jaar weer vaak bij ga pakken.

Dior doubel dot parel oorbellen

3. Dior double dot parel oorbellen

Al jaren draag ik heel graag parels en deze double dot oorbellen stonden dan ook echt al tijden bovenaan op mijn wishlist. Na de scheiding besloot ik ze voor mijzelf te kopen en in het afgelopen jaar heb ik ze vrijwel dagelijks gedragen. Ze passen echt overal prachtig bij en ik krijg er maar geen genoeg van.

2. Karwei bank Pepper

De Karwei bank Pepper was echt een super impulsieve aankoop voor in mijn nieuwe huis. Ik koos er na de scheiding bewust voor om de blauwe bank niet mee te nemen. Sowieso was ik al van plan om met een rustiger kleurenpalet te gaan werken in mijn nieuwe huis (waar ik dan ook terecht zou gaan komen…), maar de blauwe bank was natuurlijk ook echt gigantisch groot. Toen al wist dat ik concessies moest gaan doen wat mijn nieuwe appartement betreft en ik achtte de kans erg klein dat ik plek zou hebben voor zó’n grote bank. Ik heb geen seconde spijt gehad van die keus en toen ik deze bank bij Karwei zag staan, was ik er direct helemaal weg van. Ik bestelde hem dan ook die zelfde middag nog. De Pepper serie bestaat uit losse onderdelen, later kocht ik nog het hoekdeel erbij, die je dus hier links op de foto ziet. Ik ben wel echt enorm blij dat ik dat gedaan heb, want juist dat zalige hoekje maakt dat de bank zo lekker en comfortabel zit.

1. Mijn eigen huis

Op de eerste plaats staat uiteraard, hoe kan het ook anders, mijn eigen huis! Nu het eind van het jaar nadert, merk ik dat ik veel terug kijk op het afgelopen jaar. En ik kan met recht zeggen, ik kijk er met een goed, positief, voldaan en vooral trots gevoel op terug. Op 15 januari ging ik verhuizen om tijdelijk met Sketch bij mijn vader te gaan wonen. Op 31 januari werd ons huis overgedragen aan de nieuwe bewoners. Op Valentijnsdag van dit jaar kreeg ik het meest bijzondere Valentijnsdag cadeau ooit en dat was een telefoontje van de verkopend makelaar dat het bod op het appartement dat ik bezichtigd had geaccepteerd was. Een week later zat ik bij de Hypotheker om de hypotheek aan te vragen en precies drie weken later was die rond. Dat waren trouwens wel de drie meest zenuwslopende weken van het jaar. Op 18 mei kreeg ik de sleutel en uiteindelijk verhuisde ik in september, na een flinke verbouwing die niet helemaal zonder slag of stoot ging. Ik voel mij sterker en zelfstandiger dan ooit en ik ben enorm blij en trots op mijn eigen fijne plekje. Ik leerde dat elke einde een nieuw begin is.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.