Het is natuurlijk nooit te vroeg om al te dromen van kerst. Daarom geef ik je nu alvast wat fijne inspiratie voor lieve kerstcadeaus voor haar.

Lieve kerstcadeaus voor haar zijn pantoffels of een pyjama

De eerste kerstbomen van 2022 zijn al weer een feit, heb jij ze ook al gezien? Hoewel sommige mensen zeuren dat de pepernoten en kerstballen ‘veel te vroeg in de winkels liggen’, denk ik dat veel mensen juist heel erg uitkijken naar ’that time of the year’, en hoe leuk is het dan ook om alvast met de voorbereidingen bezig te zijn? Bedenken wat je op het kerstmenu gaat zetten, welk jurk je aan gaat trekken, het zoeken van versieringen voor de boom en natuurlijk bedenken wat je ónder die boom gaat leggen of stiekem hoopt te vinden. Ik vind kerst absoluut geen gelegenheid om exorbitante, uitzinnige cadeaus zoals telefoons en laptops te kopen, hoewel dat soort ‘cadeaus’ natuurlijk wel volop aangeprezen worden rondom kerst. Kerst is wat mij betreft juist de gelegenheid om attente, lieve kerstcadeaus voor haar te kopen. Ik geef je dus met plezier wat fijne kerstinspiratie voor kerst 2022. Op de één of andere manier vind ik pantoffels en pyjama’s altijd zalige cocooncadeaus. Soms, wanneer ik niet zo lekker in mijn vel zit en wat leuks voor mijzelf wil kopen, kom ik vaak ook uit bij een pyjama. Echt shoppen voor kleding wordt dan toch vaak geen succes, want op zo’n moment ‘staat toch niets mooi’. Een pyjama of een paar heerlijke pantoffels echter, stellen nooit teleur. Nu hoop ik natuurlijk dat jij niet huilend bij je kerstboom ligt dit jaar, maar evengoed wellicht toch een mooie pyjama kan uitpakken op eerste kerstdag. Want niets is lekkerder dan een pyjama-dag, toch?

Een abonnement

Vaak gaan cadeaus niet eens zozeer om de cadeaus zelf, maar veel meer en eigenlijk vooral om de gedachte erachter, wat mij betreft in ieder geval dan. Om die reden horen abonnementen dan ook echt in het lijstje met lieve kerstcadeaus voor haar thuis. Vraag je eens af waar ze echt blij van wordt? Bloemen? Geef haar een bloemen-abonnement waarmee ze elke twee weken of maandelijks een mooie bos bloemen ontvangt. Kookt ze graag? Dan is een Hello Fresh box leuk. Leest ze graag tijdschriften? Doe dan een abonnement op een tijdschrift cadeau. Een ander idee is bijvoorbeeld een abonnement op een streamingsdienst, zodat ze ongestoord haar favoriete series kan kijken. Het is, zeker voor kerst, natuurlijk niet heel erg leuk om slechts te zeggen dat ze een abonnement cadeau krijgt. Maak het tastbaar door bijvoorbeeld alvast een tijdschrift voor haar te kopen en dat mooi in te pakken. Of geef haar dat paar pantoffels of een mooie mok waaruit ze warme chocomel kan drinken terwijl ze straks haar favoriete serie kijkt. Wanneer je een bloemen abonnement cadeau geeft is het leuk om met kerst dan vast een mooie vaas te geven. Online cadeaukaarten geven is natuurlijk vooral leuk als ze haar zinnen op een heel specifiek item gezet heeft. Deze kun je trouwens ook gewoon naar je huis laten sturen en zelf mooi inpakken. Doe er vooral ook een kaartje of briefje bij met een handgeschreven boodschap waar de cadeaukaart voor bedoeld is.

Een foto in een lijstje

Herinneringen en ook foto’s zijn mij altijd heel dierbaar en dus echt dingen om te koesteren. Ik heb zelf natuurlijk ook eindeloos veel foto’s op mijn telefoon staan (waarvan het grootste aantal uiteraard van Sketch!) maar eigenlijk is het heel leuk om zo nu en dan een paar mooie foto’s af te laten drukken. Zoek er een mooi lijstje bij uit wat goed in haar huis past en zo heb je ook al weer lieve kerstcadeaus voor haar. Niet iedereen houdt van foto’s in huis. In dat geval is het wellicht een leuk idee om een mooi (miniatuur) album af te laten drukken, van bijvoorbeeld jullie laatste (of juist jullie eerste!) vakantie samen.

Een sieraad

Een sieraad is natuurlijk áltijd een mooi cadeau voor kerst. Wanneer je haar smaak echt goed kent, is het vooral leuk om te gaan voor een echt tijdloos en klassiek cadeau. Een sieraad dat goed bij haar en haar stijl past, wat ze altijd kan dragen en goed kan combineren, waardoor het extra bijzonder is.

Pak je lieve kerstcadeaus voor haar ook vooral mooi in

Zoals ik al zei gaat het uitzoeken en geven van kerstcadeaus ook vooral om de gedachte erachter en de moeite die je ervoor doet. Pak je lieve kerstcadeaus voor haar dan ook vooral mooi in. Ik vind cadeautjes inpakken altijd heel erg leuk om te doen en ik heb in de afgelopen jaren dan ook al aardig wat geschreven over het inpakken van cadeaus. Niet iedereen vindt dit echter even leuk, en dat heeft vooral te maken met het feit dat niet iedereen hier even handig mee is. Een digitale giftcard cadeau geven is wellicht niet heel origineel, maar misschien wil ze er juist iets heel specifieks van kopen waar ze dan wel echt heel blij mee is. Print zo’n bon vooral uit en pak hem mooi in om je cadeautje persoonlijker te maken. De gouden tip voor het inpakken van kerstcadeautjes is écht om niet te veel cadeaupapier te gebruiken. Geloof mij nou maar, wanneer je te veel papier gebruikt, hou je aan alle kanten stukken papier over waardoor de kans groot is dat je ingepakte cadeau er uiteindelijk behoorlijk rommelig uitziet. Een andere tip is om cadeaus die aan één kant bijvoorbeeld een lastige vorm hebben, met de ‘lastige’ kant naar beneden te leggen en het cadeaupapier dus vast te plakken op de rechte, gladde, danwel egale kant. Maak je kerstcadeautjes ook vooral ‘af’ met een lint en een strik. Aan het link kun je bijvoorbeeld een takje eucalyptus of een kerstballetje hangen. May your days be merry and bright.

HEB JIJ VOOR DIT JAAR AL EEN KERST WISHLIST GEMAAKT?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Mooie inspiratie. Nee, ik heb nog geen lijstje. Op een of andere manier ben ik nog helemaal niet met kerst bezig. Komt door het weer denk ik dat ik nog niet het gevoel heb dat het over een paar weken alweer kerst is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.