Willen jullie er dit najaar wat vaker samen op uit? Ontdek hier 8 leuke date-ideeën voor de herfst en winter.

Ga samen uit eten

Uit eten! Het mag dan een super cliché zijn als date-idee voor herfst, maar het is wel altijd leuk! Ik bedoel, eten doen we toch elke dag, waarom daar dan niet zo nu en dan iets leuks van maken. Het is natuurlijk helemaal enig om je lief er écht mee te verrassen door bijvoorbeeld een restaurant cadeaukaart in zijn werktas te stoppen. Als hij die dan vindt op zijn werk, heeft hij meteen wat om naar uit te kijken voor die avond. En om jullie avondje uit extra speciaal te maken; ga eens naar een restaurant of eet-cafeetje waar jullie een bijzondere herinnering aan hebben. Ga bijvoorbeeld een terug naar de plek waar jullie je allereerste date hadden.

Naar het bos of het strand zijn ook date-ideeën voor de herfst

Ik was vroeger nooit zo’n herfsttype. Ik lééfde voor de zomer, en vooral: de zon. Nu waardeer ik juist het voorjaar en de herfst volop. Zolang het niet regent, is het zó fijn om tijdens de herfst buiten te zijn. Een bos is dan natuurlijk extra mooi, met al die woeste bomen om je heen en die dikke pakken rode, gele en bruine bladeren die zo lekker onder je laarzen knisperen. En heb je een hond? Die gaat natuurlijk gezellig met jullie mee. Het strand is verder écht niet alleen maar leuk tijdens de zomer. Juist in de herfst is het er natuurlijk heerlijk rustig en kun je er dus ongestoord eindeloze wandelingen maken. Trek laarzen aan die lekker vies mogen worden en pak je goed in met een dikke jas, een muts en handschoenen. Opwarmen doe je daarna natuurlijk lekker samen met warme chocolademelk.

High chocolate of high wine of ga samen koken

Afhankelijk van jullie voorkeur, ga samen op herfstdate en doe een high chocolate of een high wine. Dit betekent onbeperkt warme chocolademelk of wijntjes drinken, uiteraard compleet met lekkere hapjes. Veel restaurants zijn nu al helemaal gehuld in kerstsferen. Hier moet je eigenlijk een super druilerige dag voor uitkiezen. Hoe gezellig is het dan om binnen lekker warm en knus met allemaal lekkers op tafel te zitten, terwijl de regen buiten tegen de ramen aantikt. Vind je koken leuk? Ga dan lekker samen thuis koken, of bakken natuurlijk. Ga online op zoek naar lekkere recepten, in de Allerhande staan trouwens ook altijd leuke, en probeer eens iets nieuws uit. Maak je huis gezellig door overal kaarsjes aan te steken en dek je tafel mooi.

Doe samen een loveshoot

Je hele telefoon zal vast en zeker vol staan met foto’s. De één ongetwijfeld mooier dan de ander, maar vast en zeker zijn ze je allemaal stuk voor stuk heel dierbaar! Maar stel je nu eens voor dat jullie een écht mooie foto van jullie samen hebben die zó in een lijstje aan de muur kan! Eigenlijk is er geen seizoen mooier om samen een loveshoot te doen dan de herfst. Een bos is daarvoor natuurlijk heel geschikt. Wij hebben bijvoorbeeld een loveshoot gedaan toen wij één jaar getrouwd waren. Zo leuk om te doen!

Ontdek een nieuwe stad en koop een cadeau voor elkaar

Alleen al in Nederland zijn ontzettend veel leuke steden te ontdekken. Toch zijn we heel erg geneigd om steeds naar dezelfde plekjes te gaan. Zonde! Stap in de auto en rijd gewoon eens naar een stad waar je nog nooit eerder geweest bent. Extra leuk is het natuurlijk om er een nachtje aan vast te plakken. Zo gingen wij bijvoorbeeld eerder dit jaar een weekendje naar Leeuwarden. Het is zo leuk als je voor ’s avonds een leuke plek hebt geregeld om te logeren, zodat je ook niet die ‘stress’ voelt dat je nog een lang eind naar huis moet rijden. Je kunt je lief bijvoorbeeld verrassen met een dagje uit cadeaukaart. Je kunt zo’n arrangement zo duur maken als je zelf wilt, en je kan er zelfs mee de grens over. Als je allebei van winkelen houdt en op zoek bent naar leuke date-ideeën voor de herfst, is samen winkelen natuurlijk ook altijd leuk. Maak je herfst-date extra speciaal door op de dag zelf iets moois voor elkaar te kopen. Laat je man bijvoorbeeld een mooie shawl voor de herfst uitzoeken, of een boek of een game, gewoon iets wat hij graag wil hebben. Zelf heb je vast en zeker ook nog wel iets op je wishlist staan. Laat het vooral ook mooi inpakken in de winkel. Andre en ik vinden dit altijd heel leuk om te doen. Het gaat er niet om dat je zoiets niet zelf kunt betalen natuurlijk, maar dat de ander iets mag uitkiezen. Jong of oud, cadeautjes uitzoeken is toch altijd leuk? En zo weet je zeker dat je lief er blij mee is.

WELKE VAN DEZE DATE-IDEEËN VOOR DE HERFST LIJKT JOU LEUK OM SAMEN TE DOEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

9 Comments

 1. Wat een leuke ideetjes allemaal! Hier kunnen Bart en ik nog wel wat inspiratie uit halen voor de komende weekenden 🙂 Ik vind die laatste tip echt een leuk idee trouwens. Misschien ga ik dat ook eens proberen. Vaak ben ik toch geneigd bepaalde dingen niet voor mezelf te kopen (zonde van het geld of zoiets), terwijl ze me eigenlijk wel heel blij zouden maken. Hetzelfde geldt andersom voor Bart. Samen koken vinden wij ook altijd erg leuk. Ik ben dankzij hem koken zelfs een stuk leuker gaan vinden. Goed idee om er binnenkort wat kaarsjes bij aan te steken! Misschien leuk om hem op die manier te verrassen als hij in het weekend bij mij is 🙂

  1. Christiana says:

   Ah, wat super leuk om te lezen dat je wat hebt aan de ideetjes. Grappig wat je schrijft over het koken;-) Ik hou dus he-le-maaaaal niet van koken, dus wij koken nooit samen, maar Andre kookt altijd. Daar staat dan wel weer tegenaan dat ik daarna de keuken schoonmaak, super romantisch;-) Kaarsjes aansteken en daar lekker samen van genieten doen wij na al die jaren nog steeds volop hoor;-)

 2. Wij zijn vast heel saai na 30 jaar huwelijk, maar samen gaan wij er nauwelijks meer op uit. Nieuwe steden ontdekken en samen winkelen deden wij vroeger vaak, maar het komt er simpelweg niet meer van.
  De ideeën die je noemt zijn wel heel leuk!

  1. Christiana says:

   Ah, reden te meer Babs om deze herfst eens iets leuks uit het lijstje te kiezen, of natuurlijk samen iets te bedenken;-)

 3. Hele leuke ideetjes. Wij gaan er graag op uit maar vinden thuis zijn ook lekker. De afwisseling is gewoon heel fijn. Het laatste idee vind ik wel een van de leukste 🙂

  1. Christiana says:

   Leuk om te lezen! Wij doen dat eigenlijk best vaak, zeker wanneer we op vakantie gaan. Dan kiezen we gewoon iets moois uit en betalen voor elkaar. Op de een of andere manier toch net even wat specialer dan iets voor jezelf te kopen;-)

 4. Wat een mega leuke tips heb je gegeven, wij gaan ook graag samen sushi eten of een stad ontdekken. Al kan ik ook enorm genieten van onze zomervakantie in Italië. We houden allebei enorm van de natuur en kunnen hier dan ook enorm van genieten. Verder doen we regelmatig samen een bordspel of doen we een marathon aan films tot mijn man in slaap valt haha.. soms met een biertje in z’n hand.

  1. Christiana says:

   Fijn is dat he, als je bepaalde dingen ook echt allebei leuk vind om te doen, op die manier hoef je ook geen compromissen te sluiten! Weet je dat Andre en ik echt in al die jaren nog nooit een bordspel gedaan hebben? Sterker nog; we hebben niet eens bordspellen in huis! Samen films en series kijken vinden we wel heerlijk en doen we ook graag, alleen bij ons ben ik dus die gene die in slaap valt;-)

 5. Ik vind juist een combinatie ervan heel fijn. Even lekker uitwaaien samen op het strand (wonen er zo’n 10 minuten vandaan) en daarna lekker thuis opwarmen en op de bank ploffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.