Benieuwd wat je beter wel en niet kunt drinken tijdens het afvallen? Dit zijn drankjes die je onbeperkt kunt drinken, en déze drankjes kun je beter laten staan.

Beware

Water en thee kun je onbeperkt drinken tijdens het afvallen

Water kun je onbeperkt drinken want er zitten namelijk geen calorieën in. Je hoeft het overigens ook niet te overdrijven door líters water op een dag te drinken, want dat plas je allemaal gewoon weer uit. De reden dat water zo belangrijk is tijdens een dieet, en trouwens ook in het algemeen? Honger wordt nogal eens verward met dorst. Drink je (veel) te weinig, dan zul je sneller zin hebben in ‘iets’, terwijl die kans een stuk kleiner is wanneer je gewoon voldoende drinkt. Thee zonder suiker kun je prima en in feite onbeperkt drinken tijdens het afvallen. Zwarte koffie mag trouwens ook, kies bijvoorbeeld af en toe voor een espresso van Lavazza koffie. Cafeïne kan je namelijk een energieboost geven en dat komt soms best wel eens van pas wanneer je plotseling minder calorieën binnen krijgt dan je gewend bent. Daarnaast versnelt cafeïne je metabolisme en zorgt het voor een betere vetverbranding.

Geen cola en vruchtensappen en wees matig met alcohol

Laat cola en vruchtensappen liever staan wanneer je serieus wilt afvallen. Cola en ook vruchtensappen bevatten heel veel suikers en in feite kun je er letterlijk verslaafd aan raken. Hoe dat zit? Na het innemen van suiker stijgt je bloedsuikerspiegel, en dat gaat eigenlijk heel snel. Hierdoor voel je je even heel energiek. Deze bloedsuikerspiegel wordt echter weer naar beneden gehaald door het hormoon insuline. En hiér wordt je dus moe van, slap, lusteloos. Eigenlijk heb je meteen weer zin in iets (lekkers) en dat is de reden dat suiker zo verslavend kan werken. De meningen over alcohol drinken tijdens het afvallen zijn een beetje over verdeeld, maar wil je afvallen, dan kun je alcohol over het algemeen beter laten staan. Buiten het feit dat alcohol natuurlijk gewoon calorieën bevat, heeft het een éxtra dikmakend effect, doordat het de afbraak van het vet uit de voeding vertraagt en er zo voor zorgt dat je meer vet opslaat. Bovendien werkt alcohol eetlustopwekkend. Vermijd vooral mixdrankjes waar vaak heel veel suikers in zitten en romige drankjes.

Af en toe een zelf gemaakte smoothie

Ik zeg bewust zélf gemaakt, want dan heb je uiteraard zelf controle over wat je er in doet. Veel smoothies die je bij horeca gelegenheden of bijvoorbeeld in flesjes in de supermarkt koopt, bevatten vaak heel veel toegevoegde suikers of bijvoorbeeld ijs. Maak je eigen smoothie met bijvoorbeeld fruit en / of groenten, magere yoghurt / amandelmelk en havermout. En ja, fruit bevat natuurlijk ook suikers, maar een fruitsmoothie op z’n tijd is natuurlijk altijd gezonder dan een reep chocolade.

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

3 Comments

  1. Goede tips, vitamine water (koop ik bij de supermarkt maar kun je ook zelf maken natuurlijk) kan trouwens ook prima. Ik vind het wel een fijne afwisseling. Ben zelf niet zo’n thee leut, heb niet altijd tijd om smoothies te maken en niet zo’n fan van water dus best lastig om dan goed te blijven drinken.

  2. Ik ben dol op koffie en drink het bijna altijd zonder suiker. Alleen als ik een cappuccino maak dan doe ik er suiker bij. Ik moet ook hoognodig wat kilo’s kwijt, zag laatst dat ik aardig wat kilo’s op mijn heupen aan het verzamelen ben!

  3. Goeie tips! Ik ga ze doorgeven aan mijn vriend die nu aan het proberen is om wat af te vallen.😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.