Wil je meer gezelligheid op je toilet? Ik weet zeker dat je iets leuks kunt doen met deze super simpele stylingtip voor je toilet!

Droogbloemen zijn terug van geweest

Je kan het bijna niet gemist hebben; droogbloemen zijn terug van weg geweest en inmiddels zie je ze overal! Het leuke van dit soort woontrends vind ik altijd dat je ze eerst online tegenkomt, en dan ook steeds meer in de winkels, nét zo vaak tot dat je denkt; dat wil ik ook in mijn interieur! Ik heb dat (gelukkig, haha) niet met alle woontrends, maar déze trend wilde ik, niet aan me voorbij laten gaan!

Stylingtip voor je toilet, droogbloemen

Droogbloemen kun je natuurlijk in alle ruimtes in je huis plaatsen, dus ook op je toilet. En dat heeft ook nog eens voordelen! Ik heb ook groene planten op het toilet staan, maar ons toilet heeft geen raam. Er komt dus geen daglicht binnen. Nu ‘los ik dat op’ door de planten eens per week elders neer te zetten, zodat ze toch wat daglicht krijgen. Ik moet zeggen dat de planten het hier redelijk doen op het toilet. Dat wil zeggen; ze gaan niet dood, maar ze groeien ook niet zo goed als dezelfde planten op plekken elders in het huis. Het voordeel van droogbloemen is natuurlijk dat deze bloemen helemaal geen daglicht en zelfs geen water nodig hebben. Eenmaal in de vaas heb je er gewoon geen omkijken meer naar en heb je er eindeloos plezier van. Om dezelfde reden kun je ook droogbloemen in bijvoorbeeld je badkamer plaatsen. Ik heb de droogbloemen op het toilet in een groene vaas van Søstrene grene gezet.

IS DEZE STYLINGTIP VOOR JE TOILET OOK IETS VOOR JOU?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

14 Comments

 1. Ziet er heel leuk uit. Ik ben ook gek op droogbloemen en heb laatst zelf een bosje rozen gedroogd. Het is best goed gelukt 🙂

  1. Christiana says:

   Wat leuk dat je zelf ook bloemen gedroogd hebt! Deze heb ik dan kant en klaar gekocht bij het tuincentrum, maar toevallig heb ik wel laatst hortensia’s gedroogd, die zijn ook goed gelukt! Ik ga er binnenkort ook een artikeltje over publiceren, wie weet hebben anderen nog meer tips voor het drogen van bloemen;-)

 2. Droogbloemen vind ik ook heel leuk! En lekker goedkoop, Haha eerder kocht ik iedere week een nieuw bosje bloemen en nu hoeft dat niet altijd meer. Ik haal gewoon mijn droogbloemen weer tevoorschijn. 😀
  Die van jou vind ik ook.heel erg mooi! Ze staan perfect zo bij je gezellige behang.

  1. Christiana says:

   Daar heb je helemaal gelijk in! Deze blijven gewoon mooi! Ik vind ze zelf ook zo leuk passen bij het behang;-)

 3. De droogbloemen staan echt prachtig! Een aantal jaar geleden was ik op zoek naar droogbloemen en toen kon ik ze nergens vinden. Bij het tuincentrum stonden hooguit 4 soorten en dat was niet wat ik wilde. Ik had inmiddels de hoop op gegeven, maar zo te lezen moet ik nu mijn slag gaan slaan.

  1. Christiana says:

   Haha, zulke dingen heb ik dus ook vaak! Dan ben ik hopeloos op zoek naar iets en je kunt het nergens vinden;-) Maar wat de droogbloemen betreft; ik zie ze nu serieus overal! Ik zou gewoon beginnen in het tuincentrum, als je er eentje bij jou in de buurt hebt. Hopelijk vind je iets moois en anders kun je altijd nog proberen om zelf bloemen te drogen.

 4. Staat superleuk! Met een transparante lak eroverheen is het stof beter te verwijderen!

  1. Christiana says:

   Wat een handige tip, dankjewel voor het delen, ga ik onthouden!

 5. Het staat echt leuk! En wat een prachtig behang!

  Grappig dat alles om de zoveel tijd terugkomt hé 🙂
  Ik ga er in het voorjaar ook eens naar op zoek gaan en een mooi boeketje samenstellen (of zaad kopen van een aantal soorten en zaaien in de tuin en zelf drogen dan). Misschien voor op de kast naast de foto van mijn vorig jaar overleden tante. Door haar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met bloemschikken en inderdaad begonnen eerst met droogbloemen. Zo is de cirkel een beetje terug gesloten zeg maar.

  (alleen denk ik in de badkamer dat je het ook af en toe eens moet laten luchten elders want het zou misschien kunnen gaan schimmelen op de duur? )

  1. Christiana says:

   Dankjewel! Wat een tof behang he;-) Het klopt inderdaad dat alles uiteindelijk weer terug komt, zowel in interieur als in mode. Ik vind het zelf ook altijd zo leuk om te zien dat bepaalde dingen die vroeger iedereen in huis had, opeens echt weer helemaal ‘hip’ worden. En ach, de ene ’trend’ past wel in je interieur en de andere niet. Het lijkt me ook zo tof als je bloemen uit je eigen tuin kunt plukken en die vervolgens kunt drogen. Heel erg mooi én bijzonder voor naast de foto van je tante, zeker omdat zij je geleerd heeft om creatief te zijn met bloemen! Daar zou ze dan vast heel trots op zijn. Hopelijk kun je er iets moois van maken straks in het voorjaar;-)

 6. Ohnee, wat leuk! Heb ik deze zomer natuurlijk dit soort bloemen in mijn tuin gehad, en er verder niets mee gedaan. Lesje voor volgend jaar 😉

  1. Christiana says:

   Yes! En bloemen drogen kun je dus eigenlijk heel makkelijk zelf doen. Ik heb laatst zelf hortensia’s gedroogd en daar heb ik nu dus ook al weken plezier van;-)

 7. Ik wist niet dat ze weer helemaal hip waren… Ik had vroeger best vak droogbloemen staan, maar ze werden altijd zo stoffig. Op zich best een goed idee, volgens mij zal het ons toilet ook wel opfleuren. (die heeft ook geen raam en de douche zit er ook in)

 8. Ik ben benieuwd naar je artikel over hoe je de bloemen het beste kan drogen. Dat wil ik zelf namelijk ook graag eens doen! Niet alleen om ze te gebruiken als accessoire, maar ook voor mijn productfoto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.