Eindelijk staat hij dan; de Loberon Monna haardschouw. Was hij het hele lange wachten waard? Kijk zelf maar eens!

Een losstaande schouw in de woonkamer

Al tijden stond hij op mijn wishlist, deze Loberon Monna haardschouw, en nu staat hij dan eindelijk daadwerkelijk in mijn woonkamer. Al toen ik bezig was met de voorbereidingen voor de verbouwing van mijn appartement, wilde ik een losstaande schouw kopen. Toendertijd had ik daar een heel ander idee mee. Ik wilde namelijk een schouw op de plek waar normaal gesproken een TV-meubel komt, en schuin daarvoor dan een TV op pootjes. Ik had het hélemaal in mijn hoofd. Helaas had ik wat flinke financiële tegenslagen tijdens de verbouwing. Ik besloot een dressoir uit mijn oude huis als tv-meubel te gebruiken en een goedkopere tv te kopen. Ik moet zeggen dat ik totaal niet ontevreden ben met hoe dat uiteindelijk heeft uitgepakt. Die schouw echter, blééf in mijn hoofd zitten. Toen ik vorig jaar besloot dat er eindelijk een schouw ging komen, besloot ik mij wel te verdiepen in verschillende losstaande schouwen en prijzen te vergelijken. Ik zocht uitgebreid op Marktplaats, en hoewel daar in feite aardig wat keus is en er steeds nieuw aanbod komt, zat ik met het grote probleem dat ik alleen woon en geen rijbewijs en dus geen auto heb. Die schouw moest natuurlijk wel opgehaald worden. Er bestaan verder diverse bedrijven die schouwen verkopen, maar vaak zijn dat echt authentieke en / of echt marmer schouwen waar je minimaal duizend euro voor moet neer leggen. Dat budget had ik gewoon niet. Uiteindelijk besloot ik dus toch voor deze Loberon Monna haardschouw te gaan, die ik in feite al vanaf het hele begin op het oog had. Ik vond het reuze spannend toen hij geleverd ging worden, maar uiteindelijk werd ik niet teleurgesteld.

Loberon Monna haardschouw

De waardeloze ‘service’ van Loberon

Dat wil zeggen, ik werd niet teleurgesteld door de Monna haardschouw zelf. De mensen van Loberon echter, die kunnen er wat van. Ik moest flink betalen voor de levering. Naast de standaard verzendkosten van € 6,95 kwamen er ‘extra kosten voor speciaal transport’ van € 69,95 bij. Dat is al apart, maar waarom twee keer verzendkosten betalen voor één item? Hoewel Loberon de haardschouw op zich redelijk snel verstuurde, zo’n twee-en-een-halve week na mijn betaling, liet de levering nog eens drie weken op zich wachten. De twee chauffeurs zouden de haardschouw wel naar binnen tillen en neerzetten op de door mij aangewezen plek. Dat leek mij overigens ook niet te veel gevraagd voor € 76,90. Eenmaal uitgepakt echter, bleek er een enorme scheur in de schouw te zetten. Ik was enorm teleurgesteld, want ik had er natuurlijk al ruim vijf weken op gewacht. De chauffeurs namen de schouw weer mee en zeiden dat er een nieuwe zou komen. Toen ik in de periode daarna op een bepaald moment telefonisch contact opnam met Loberon om te vragen waar die nieuwe schouw bleef, kreeg ik doodleuk te horen dat ik de schouw opnieuw moest bestellen en betalen. De retourstorting van die kapotte schouw zou plaatsvinden op het moment dat die schouw weer zou arriveren in hun magazijn. Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en zit ik, je raadt het natuurlijk al, nog steeds op die betaling te wachten. Ik bestelde een nieuwe schouw en uiteindelijk kwam hij dit keer, weer na zo’n vier weken wachten, wel helemaal in goede staat bij mij aan. Bellen met Loberon heeft geen zin, want hoewel de medewerkers uiterst correct en vriendelijk zijn, gebeurt er verder niets na zo’n telefoontje. Ik was op een bepaald moment zó woedend dat ik tien keer achter elkaar dezelfde mail verstuurd heb. Wonder boven wonder werd er op de tiende mail gereageerd. (wink). Ik kreeg toevallig afgelopen week een catalogus in de brievenbus van Loberon, maar ik heb hem direct bij het oud papier gegooid. De Monna haardschouw is prachtig, maar bedrijven met zulke ‘service’ vertrouw ik niet een tweede keer.

ervaring met Loberon webshop

Loberon Monna haardschouw

De Monna haarschouw zelf is natuurlijk wel prachtig. Hij is gemaakt van polyresin. Dit ziet er uit als steen, maar is in werkelijkheid een stuk lichter. Polyresin bestaat uit een mix van gemalen steen (o.a. graniet, marmer, soapstone) wat wordt vermengd met een vloeibare kunsthars. De schouw weegt ongeveer 34 kilo, je kunt hem dus makkelijk verplaatsen en verschuiven. Toch vind ik hem er qua look zeker niet ‘goedkoop’ uitzien. Wanneer het gaat om meubels en accessoires voor in mijn interieur, probeer ik als het even kan de gulden middenweg te kiezen. Ik kies dus liever niet voor een echte budget oplossing. Vaak zien echt goedkope meubels en woonaccessoires er namelijk ook daadwerkelijk heel goedkoop uit. Je kunt bijvoorbeeld bij de Bouwmarkt ook losstaande schouwen vinden voor een kleine tweehonderd euro, maar die zien er gewoon echt cheap uit. Ik vind deze Loberon Monna haardschouw dus een mooie middenweg. Ook over de kleur ben ik erg tevreden. Ik vind hem prachtig bij de Farrow & Ball verf in de kleur Brocolli brown die op de muren in mijn woonkamer zit.

Desenio Plaster Texture Canvas

Desenio Canvas schilderij

Een enorm cliché natuurlijk, maar een huis is dus blijkbaar nooit ‘af’. Laat ik het anders zeggen, mijn huis in ieder geval niet. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat wanneer je iets nieuws toevoegt aan je interieur, danwel iets verandert, weer iets anders er dan weer totaal niet bij past. Zo was dat dus ook met deze haardschouw. Ik had een zwarte spiegel achter de eettafel hangen, en hoewel ik die spiegel nog steeds ontzettend mooi vind, stak hij nogal schril af tegen de schouw. Het werd me al gauw duidelijk dat ik een groots gebaar nodig had. Ik had wat ideetjes. Zo ben ik nog steeds enorm blij met het wandkleed van 2222studio in mijn woonkamer en slaapkamer, en dit merk heeft ook prachtige posters die ingelijst kunnen worden. Zoiets leek mij erg mooi. Ook heb ik even een print van Enkel art studio in mijn hoofd gehad. Die vond ik echter niet in de juiste kleur en wat me tegenstond aan een print van 2222studio was dat hij toch heel dicht en in dezelfde ruimte als het wandkleed zou komen te hangen. Uiteindelijk ben ik toen gaan zoeken op canvas schilderijen en toen kwam ik dus uit op dit canvas schilderij van Desenio. Ik kocht hem destijds met een flinke korting vanwege een kortingsactie, maar eigenlijk vond (en vind!) ik hem stiekem veel en veel te duur. Ik had namelijk op de één of andere manier verwacht dat het een canvas met structuur zou zijn, waarschijnlijk doordat hij ook ‘Plaster texture canvas’ heet. Dat bleek dus niet het geval, het is gewoon een gladde canvas, en ik vind het de prijs gewoon niet waard. Evengoed ben ik toch enorm blij met het geheel. Ik heb bewust gekozen voor de grootste maat die Desenio had, namelijk één meter bij één meter veertig, juist om dus dat statement te maken. Verder vind ik het wit echt een gave toevoeging in mijn interieur waar ik toch heel veel met zwart gewerkt heb. Juist omdat het in feite een heel basic print is, verwacht ik ook niet gauw uitgekeken te zijn op deze canvas en bovendien kan ik hem als ik hier weer eens wat anders wil, ook prima in alle andere ruimtes in mijn appartement hangen.

IS DAT OOK IETS VOOR IN JOUW HUIS, EEN SCHOUW?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

1 Comment

  1. Prachtig! Ook leuk om er stompkaarsen in te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.