Ik ben over het algemeen best dol op de spullen van Ikea, maar het gaat wel altijd om de kunst van het combineren. Voor de slaapkamer koos ik de Ikea VINDKAST hanglamp.

Een nieuwe lamp

Al voordat ik de sleutel van mijn nieuwe huis kreeg, had ik het huis in gedachten al bijna helemaal ingericht. Ik nam een groot deel van de meubels en eigenlijk alle accessoires uit mijn oude huis mee en ik heb vrijwel overal een mooie, nieuwe plek voor gevonden. Zo ook voor de prachtige lampen die ik op de oude slaapkamer had hangen. Eentje daarvan hangt nu in mijn hal en de andere wilde ik opnieuw in de slaapkamer hangen. Dat bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. De oude bewoners hadden een loeizware lamp aan het plafond hangen, zo eentje met een ventilator eraan. Waarschijnlijk door het gewicht is er iets afgebroken bij het weghalen van die lamp. De glazen lamp die ik dus op die plek wilde hangen, was eigenlijk te zwaar. Hij heeft een tijdje gehangen maar al snel begon hij aan één kant los te laten. Dat resulteerde erin dat ik stiekem elke keer zodra ik mijn huis binnenliep diréct ging kijken of de lamp niet van het plafond gevallen was en ’s nachts hield ik altijd mijn hart vast dat hij niet bovenop mij of Sketch zou vallen. Dat was niet een heel prettige gedachte zoals je je kunt voorstellen. Er moest dus een nieuwe lamp komen, eentje die ik nét zo mooi vond, maar die minder zwaar was.

Ikea VINDKAST hanglamp

Lampen heb je natuurlijk niet alleen vanuit praktisch oogpunt. Ze brengen veel sfeer en gezelligheid in je interieur wanneer ze aangaan en wanneer je een echte mooie lamp uitzoekt, ziet de ruimte er ook al gezelliger uit als de lamp nog niet eens aan is. Voor lampen kijk ik eigenlijk vrijwel altijd als eerst bij Westwing, maar omdat ik laatst toch ook voor andere dingen bij Ikea moest zijn, dacht ik daar ook maar eens te kijken. Daar ontdekte ik dus de Ikea VINDKAST hanglamp en kijk hoe leuk hij is! Aan ruimte heb ik geen gebrek in de slaapkamer, maar ik moest dus vooral wel letten op het gewicht van de nieuwe hanglamp, vanwege dat kapotte onderdeel wat maar moeilijk te vervangen was. De lampenkap van de Ikea VINDKAST hanglamp is gemaakt van 100% polyester. Het ligt er natuurlijk een beetje aan welke lamp je gebruikt, maar in combinatie met een met warmere lamp, geeft de lamp heel zacht en romantisch licht. Wat mij betreft is het dan ook echt een lamp voor op de slaapkamer. Persoonlijk vind ik het niet een lamp voor in een hal of voor op een werkplek bijvoorbeeld.

Is de slaapkamer nu dan echt af?

Inmiddels woon ik nu alweer bijna een maand in mijn nieuwe huis. De grote verbouwingen had ik grotendeels al laten doen voordat ik hier kwam wonen. Heel bewust. Ik vond het best wel even spannend om weer alleen te gaan wonen en ik had mezelf voorgenomen pas echt te gaan verhuizen wanneer het grote kluswerk achter de rug was. Op die manier zou ik niet met Sketch in de rotzooi en het stof zitten en echt direct goed kunnen aarden hier. Nu ging er met de keuken echt van alles mis en inmiddels is dat nog steeds niet opgelost. Wel voel ik me echt al helemaal thuis in mijn nieuwe huis. Het voelt fijn, veilig, comfortabel en gezellig en vrijwel alles is geworden zoals ik het in mijn hoofd had, en daar ben ik ongelofelijk blij mee en ook trots op. Ook al lijkt het soms alsof heb ik een gigantische stap in mijn leven heb terug gedaan, toch voelt het tegelijkertijd als een heel grote stap vooruit. Ik vertelde laatst al dat ik nog wel het een en ander aan plannen voor de slaapkamer had, maar inmiddels ben ik, om heel eerlijk te zijn, een beetje klusmoe. Ik heb het afgelopen jaar echt non-stop door geraasd. Eerst was daar de scheiding en alle ‘praktische dingen’ die daarvoor geregeld moesten worden. Ik kan je vertellen dat een bruiloft regelen echt een stuk aangenamer is dan een scheiding. Ons huis moest in de verkoop. Ik moest verhuizen naar een tijdelijk adres en mijn spullen opslaan. Toen moest ik op zoek naar een nieuw huis en ook daarvoor moest enorm veel geregeld worden. Eerst voor de hypotheek natuurlijk, en toen ik de sleutel eenmaal in handen kreeg en de verbouwingen van start gingen, werd ik ook nog een keer bedonderd door een louche klusjesman. Het was een enorm zwaar jaar en ik ben blij dat ik inmiddels in rustiger vaarwater zit. Het is even goed zo. Ik kan oprecht zeggen dat ik echt elke dag volop geniet van mijn nieuwe plekje, samen met Sketch, die inmiddels ook echt helemaal gewend is. Ik ben verder ook nog steeds enorm blij met mijn keus voor de zwarte houten jaloezieën van 123Jaloezie die ik door het hele huis heb hangen. In elke ruimte van het appartement vormen ze in combinatie met de zwarte deuren en kozijnen echt een heel mooie basis. In de slaapkamer vind ik het contrast tussen het strakke design ervan in combinatie met de toch wel romantische Ikea VINDKAST hanglamp ook erg mooi. Ik blijf erbij dat ik dol ben op de spullen van Ikea, maar dat het altijd gaat om de kunst van het combineren.

WAT VIND JIJ VAN DE IKEA VINDKAST HANGLAMP? ZOU HIJ OOK GOED IN JOUW HUIS PASSEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

4 Comments

  1. Wat een leuke lamp, heel sfeervol!

  2. Wat is de slaapkamer prachtig, en die lamp – zo mooi! Heel sfeervol inderdaad!

  3. Een hele mooie lamp. Deze zou zeker in mijn interieur passen.

  4. Ja, een heel leuke lamp, ziet er heerlijk zacht en wollig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.