Ik wilde de muren in de woonkamer graag een beetje rustig houden en koos deze 2222Studio MAIDU Jacquard throw. En hoe hang je zo’n wandkleed eigenlijk op?

Wanddecoratie in de woonkamer

Toen ik begon met het maken van plannen voor mijn nieuwe huis, had ik eerst een heel lichte tint voor de muren van de woonkamer in gedachten. Dat was totdat ik op de kleur stuitte die ik uiteindelijk koos, namelijk Broccoli Brown van Farrow & Ball. Ik kan me het moment dat de schilder de eerste streek verf op de muur zette nog heel goed herinneren, ik vond het zó spannend. Het was echter direct goed. Ik was toen al enorm blij met de kleur en nu ik er elke dag tegen aan kijk, ben ik er nog steeds heel erg blij mee. Ik las laatst ergens dat wanneer je een echt mooie of zelfs een wat donkere kleur op je muur hebt, je muren in feite verder eigenlijk niet zoveel opsmuk nodig hebben. En ik kan dat echt beamen. Voor de slaapkamer koos ik een diepe, donkerblauwe kleur en ook die ruimte is in de basis eigenlijk al heel erg mooi. Er zijn natuurlijk echter éindeloos veel dingen die je kunt doen met de muren in je woonkamer. Je kunt er lijsten op laten maken of 3d wandpanelen van Isodeco. Je kunt je muren behangen of deels behangen, door zelf behang op een wandpaneel te plakken bijvoorbeeld. Andere opties zijn het maken van een gallerywall of planken ophangen waar je lijsten los op zet. Op die manier is het wat makkelijker om de boel af en toe helemaal om te gooien. Stuk voor stuk vond (en vind) ik het leuke ideeën, maar ik wist al gauw dat ik iets rustigers wilde. En zo kwam ik uit bij deze 2222Studio MAIDU Jacquard throw.

2222Studio MAIDU Jacquard throw

Ik had hem eigenlijk al een hele tijd op het oog, maar stiekem vond ik hem veel te duur. Ik vind hem eigenlijk nog steeds te duur, maar oh, wat ben ik er blij mee. De throw is gemaakt van geweven katoen en 193 cm. bij 145 cm. groot. Qua maat is hij dus perfect voor achter de bank. Ik was na het bestellen een heel klein beetje angstig of het geheel niet te flets zou worden in combinatie met de bank. Hoewel ik wist dat ik het kleurgebruik in mijn nieuwe huis veel rustiger wilde houden dan in mijn oude huis, wilde ik mijn interieur natuurlijk absoluut niet saai of ‘gewoontjes’ houden. Toen de 2222Studio MAIDU Jacquard throw echter eenmaal hing, had ik er niet blijer mee kunnen zijn. Ik ben altijd een grote voorstander van het werken met een kleurenpalet in huis. Wanneer je je namelijk enigszins vasthoudt aan de kleuren uit je palet, vormen losse meubels en accessoires al veel sneller een mooi geheel, ook wanneer je met verschillende stijlen in je interieur werkt. In zo’n palet kun je dan kiezen voor verschillende nuances van één bepaalde kleur. Probeer liever niet om exact dezelfde tinten te vinden voor bijvoorbeeld de bank én je kussens, of de gordijnen én de kleur van je vloerkleed. Een kleur is namelijk vaak toch nét een beetje anders, dat is vaak ook weer afhankelijk van het materiaal. Twee kleuren blauw naast elkaar die een heel klein beetje van elkaar verschillen, zien er vaak niet mooi uit. Ik noem het altijd het ‘ik-wil-wel-maar-ik-kan-niet’ gevoel. Aan de andere kant kan het zo zijn dat wanneer je kleuren naast elkaar gebruikt die wel heel erg op elkaar lijken, je een grote gekleurde ‘vlek’ creëert, omdat alles een beetje tegen elkaar weg valt. Ik was dus in het begin een beetje bang voor een grote ‘beige vlek’. Niets was echter minder waar. De kleuren van de bank en van de 2222Studio MAIDU Jacquard throw verschillen voldoende van elkaar en ik vind de kleur van de throw tegelijkertijd ook weer mooi afsteken tegen de kleur van de muur.

Hoe hang je zo’n wandkleed op?

Het wandkleed is gemaakt van katoen en dat is toch eigenlijk wel behoorlijk kreukgevoelig, wat wel een beetje jammer is. Ik had de throw van tevoren gestreken, maar tijdens het ophangen liet ik hem per ongeluk vallen, waardoor hij direct weer in de kreukels zat. Nu wil ik mijzelf er niet al te makkelijk van af maken, maar ik moet wel zeggen dat de kreukels op de foto erger lijken dan in de realiteit. Dat is ook altijd het probleem met foto’s; je ziet er werkelijk álles op. Ik heb er voor gekozen om de throw met twee spijkertjes op te hangen. Dat is waarschijnlijk het meest eenvoudig. Ik heb twee spijkertjes gebruikt en niet drie, omdat ik de speelse manier waarop de throw nu aan de bovenkant valt eigenlijk wel heel erg leuk vind. Ben ik de throw zat, dan kan ik hem eventueel nog omdraaien. De andere kant is namelijk blauw. Dat was een leuke verrassing toen ik de 2222Studio MAIDU Jacquard throw uitpakte, want op de één of andere manier had ik dat tijdens het bestellen totaal over het hoofd gezien. De throw lijkt mij verder ook erg mooi als sprei op het bed. Voorlopig zal hij hier nog echter blijven hangen.

WAT VIND JIJ ERVAN, EEN WANDKLEED IN DE WOONKAMER?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

1 Comment

  1. Heel mooi! En weer eens wat anders. Leuk dat je het ook nog kan omdraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.