In mijn nieuwe huis koos ik voor zwarte houten jaloezieën van 123Jaloezie. Ik laat ze uitgebreid aan je zien en vertel je er alles over.

Beware

Geen liefde op het eerste gezicht

Ik kan me de dag dat ik mijn appartement voor het eerst binnenliep nog heel goed herinneren. Toen was het natuurlijk nog niet echt ‘mijn appartement’. In woonbladen vertellen geïnterviewden vaak al jubelend dat ze ‘direct verliefd werden’ op hun huis. Dat was bij mij niet het geval. Het was gewoon geen appartement om ‘verliefd op te worden’. Ik had er direct een goed gevoel bij, dat zeker, en ik zag mij er samen met Sketch ook absoluut wel wonen. Echter, het appartement zelf heeft in feite niets bijzonders en dan was het ook nog eens enorm zielloos en saai ingericht. Wat ik echter absoluut zag, was het potentieel. Toen ik eenmaal buiten stond met de makelaar, moest ik direct beslissen. Bieden of niet bieden? Ik moest behoorlijk overbieden van de makelaar, maar gelukkig had ik die mogelijkheid. Uiteindelijk werd het appartement me ook gegund en ik besef echt heel goed hoe enorm veel geluk ik hiermee gehad heb, gezien de overspannen huizenmarkt op dit moment en het feit dat ik het appartement in mijn eentje heb gekocht. We willen tegenwoordig natuurlijk allemaal wel een ‘charmant en karakteristiek jaren 30 huis’, maar ik had een beperkt budget en moest dus gewoon met beide benen op de grond blijven staan. Ik kreeg een geweldige kans en die heb ik gegrepen. Toen de hypotheek daadwerkelijk rond was, kon ik concreet gaan starten met de voorbereidingen. Al gauw had ik een heel kleurenplan in mijn hoofd. Basic appartement of niet, ik was (en ben) er echt van overtuigd dat het mogelijk is om van élk huis een mooi huis en vooral je thuis te maken. Inmiddels zijn we ruim drie maanden verder en heeft het appartement een ware metamorfose ondergaan.

Mijn kleurenplan

Ik had al gauw het kleurenplan klaar. Wat ik vanaf het begin zeker wist, was dat ik met meer rustigere kleuren wilde werken dan in mijn oude huis. Er moest in ieder geval blauw komen, veel blauw. De muren op de slaapkamers verfde ik dan ook in mijn all-time favoriete kleur blauw, namelijk Hague blue van Farrow & Ball. Voor de woonkamer had ik eerst een heel lichte tint voor de muren in gedachten, maar dat was voordat ik de kleur ontdekte waarin de muren nu uiteindelijk geverfd zijn, namelijk Broccoli brown, ook van Farrow & Ball. Er lag een PVC vloer in die nog in heel mooie staat was, maar daar zat een soort grijze waas overheen, die ik heel kil vond ogen. Eén van de dingen die ik absoluut niet meer wilde was grijs in huis, dus die vloer ging er uit en verving ik voor een lichtere laminaatvloer. Ik verfde zelf alle deuren, kozijnen en radiatoren zwart. Door de nieuwe vloer, de prachtig geverfde muren en de zwarte deuren en kozijnen begon het appartement op een bepaald moment echt al als mijn huis te voelen. Hoewel ik niet het mooiste uitzicht heb, ben ik wel heel erg blij met de grote raampartijen. Het appartement is met 77 m2 al niet super klein, zeker niet voor mij en de kleine Sketch, maar door al dat licht is het appartement ook echt heerlijk licht. Ik heb eigenlijk niet lang getwijfeld over wat ik voor de ramen wilde, dat moesten zwarte houten jaloezieën worden.

Zwarte houten jaloezieën bestellen bij 123Jaloezie

En zo geschiedde! Dat moment dat de zwarte houten jaloezieën werden opgehangen, was echt enorm bijzonder. Ik blijf me er echt maar over verbazen hoeveel impact raambekleding heeft gehad op de sfeer in mijn appartement. Stiekem ben ik altijd best trots als mensen nu voor het eerst binnenkomen, want ze zeggen allemaal ‘wauw’, en dat wauw-gevoel wordt wat mij betreft echt enorm versterkt door die zwarte houten jaloezieën. Ze geven het appartement toch een soort chique vibe. Wanneer je zwarte houten jaloezieën gaat bestellen bij 123Jaloezie, moet je zelf je ramen inmeten. Ik zal eerlijk zeggen dat ik dat ongelofelijk spannend vond, want je zou toch maar een meetfout maken. Ik heb daarom de geweldige hulp van mijn klusjesman ingeschakeld, die mijn oude huis zo prachtig verbouwd heeft en in mijn nieuwe appartement de make-overs van mijn toilet en badkamer heeft gerealiseerd. Tijdens de verbouwing van mijn appartement, waar echt op alle fronten van alles is mis gegaan, is nog maar weer eens gebleken dat hij toch één van de weinigen blijkt te zijn die ik volledig kan vertrouwen. En zo ook met het inmeten, want dat heeft hij perfect gedaan. Ga je zelf inmeten, dan is het in ieder geval belangrijk om rekening te houden met waar je jaloezieën gaan komen. Tijdens het bestellen kun je namelijk kiezen voor de optie ‘in de dag’ of ‘op de dag’. Het belangrijkste om te weten is dat wanneer je kiest voor de optie ‘in de dag’ dat er dan nog 12 mm. van de ingevoerde breedte afgehaald wordt. Kies je voor de optie ‘op de dag’, dan wordt de breedte maat exact zoals jij deze hebt ingevoerd in acht genomen. Tijdens het inmeten, hing er alleen nog raambekleding van de oude bewoners in de woonkamer. We hebben de maten van die raambekleding exact overgenomen en tijdens het bestelproces heb ik dus voor de zwarte houten jaloezieën in de woonkamer gekozen voor de optie ‘op de dag’. Voor de slaapkamers en de keuken heb ik gekozen voor de optie ‘in de dag’. Verder kun je tijdens het bestellen nog een keus maken uit standaard koordgewichtjes of RVS varianten. Bij de zwarte houten jaloezieën zijn de ‘standaard’ koordgewichtjes ook zwart. Ook kun je de bedieningsoptie aangeven, dus wil je de jaloezieën aan de linker- of aan de rechterkant omhoog en omlaag kunnen trekken?

Verzending en bezorging

De verzending van de zwarte houten jaloezieën ging echt ongelofelijk snel, na het bestellen had ik mijn levering een kleine anderhalve week later in huis. Ik woon in een appartement waar wel een lift aanwezig is, maar de chauffeur bracht de pakketten niet naar boven. Dat is iets om rekening mee te houden, want als je net zoals ik vrij grote raampartijen en dus grote jaloezieën krijgt, zijn die pakketten bijna niet in je eentje te tillen. Waar je trouwens nog rekening mee moet houden, is dat je wanneer je zeer grote raampartijen hebt, je beter kunt kiezen voor losse sets jaloezieën in plaats van één grote jaloezie. Dat kan namelijk al gauw te zwaar worden. Zo heb ik in de woonkamer drie losse jaloezieën, wat ook te maken heeft met het feit dat daar een balkondeur in zit. Wat ik een heel groot voordeel vond van de manier van verpakken, was dat 123Jaloezie de maten van de jaloezieën aan de buitenkant van de doos had vermeld. Zo kon ik de juiste dozen al van tevoren in de juiste ruimte leggen. Dat zijn dus kleine dingen die een hoop gedoe schelen, want je moet je voorstellen dat in de periode dat de zwarte houten jaloezieën van 123Jaloezie werden opgehangen, het één en al chaos in mijn appartement was. Overal stonden dozen, meubels, lampen, kussens, accessoires, maar natuurlijk ook gereedschap en andere klusspullen. Dit soort fijne details waar dan bij de fabrikant goed over is nagedacht, maken het klussen dan echt een beetje makkelijker.

Het installeren van de zwarte houten jaloezieën

Ik weet nog hoe blij en enthousiast ik was toen de jaloezieën eindelijk werden opgehangen. Hiervoor kreeg ik gelukkig hulp van de man van mijn zus die dat echt geweldig (en heel snel!) gedaan heeft. De jaloezieën kunnen op het kozijn of op de muur worden gemonteerd met universele steunen. Alle benodigde montage steunen zijn inbegrepen. Hij heeft ze voor mij overal op de kozijnen bevestigd. Wanneer de steunen eenmaal hangen, kun je de jaloezieën daar vervolgens als het ware inklikken. Een handig en slim systeem, want je kan ze er indien dat nodig is ook weer makkelijk afhalen. Zo werden de jaloezieën ook al in mijn keuken opgehangen, maar toen die gestuct moest worden, moesten die jaloezieën er weer af, maar dat was dus geen probleem.

VOOR WELKE RAAMBEKLEDING IN HUIS HEB JIJ GEKOZEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsord product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.