Op zoek naar inspiratie voor een blauw toilet? Ik ging voor een zwarte basis en een Delfts blauw thema.

delfts blauw toilet inspiratie

Details

Ik vind het altijd erg leuk om me met mijn interieur bezig te houden, en ik let daarbij ook echt op details. Vaak zijn het namelijk juist details die ruimtes en plekken bijzonder kunnen maken. Ik ben een groot voorstander van het uitzoeken van mooie varianten van alledaagse voorwerpen. Hierdoor hoef je dingen ook niet altijd maar achter deurtjes of in kasten te verstoppen. Daarnaast vind ik het ook leuk om álle ruimtes in huis aan te pakken, dus ook de kleine ruimtes zoals het toilet of ruimtes waar je dan wellicht relatief weinig tijd doorbrengt, zoals een hal. De toiletruimte in mijn nieuwe huis was blijkbaar vrij recent gedaan door de oude eigenaar, maar het was totaal niet mijn smaak. Mijn toilet zit naast de badkamer en het zijn allebei kleine ruimtes. Ik had de mogelijkheid om ze beiden tegelijkertijd aan te pakken, wat natuurlijk ook in de kosten scheelde.

blauw toilet inspiratie

Zwarte basis en verder een blauw toilet

Ik ben nooit zo ‘bang’ wanneer het aankomt op het maken van keuzes voor mijn interieur. Ik sla de plank ook wel eens volledig mis, en als ik achteraf toch niet zo tevreden met iets ben zoals ik gehoopt had, verander ik de boel gewoon weer. Juist daarom is het natuurlijk wel belangrijk om goed na te denken over de basis van je ruimtes. Ik wist direct al dat mijn toilet opnieuw in de basis zwart moest worden, eigenlijk precies zoals in mijn oude huis. De verbouwingen zijn trouwens ook weer uitgevoerd door dezelfde man als die mijn oude huis volledig gedaan had. Hem kan ik echt voor de volle honderd procent vertrouwen en hij weet bovendien precies wat ik mooi vind. Voor de wanden en vloer zijn we opnieuw gegaan voor een keramische tegel in een zwarte marmer look. Dit is echt een geweldig alternatief. Echt marmer is natuurlijk in feite niet te betalen en bovendien is het ontzettend poreus. Wat we dit keer anders hebben gedaan, is gekozen voor een echt grote tegel. Ze zijn namelijk twee keer zo groot als die in mijn oude toilet en het mooie is dan natuurlijk dat je nog minder naden zit. Er zat trouwens al geen fonteintje in het toilet en uit zowel financieel als ruimtebesparend oogpunt heb ik die er ook niet alsnog in laten zetten.

Delfts blauw toilet inspiratie

Het blauwe vogeltjes behang

Ik besloot dus gaan voor een zwarte basis. Om toch kleur in de ruimte te brengen, wilde ik de helft van het toilet behangen en dus niet laten tegelen. Maanden geleden al kocht ik prachtig behang van Palais, beige met een witte bloem. Echter, na het behangen van mijn twee halletjes met dat blauwe vogeltjes behang, had ik nog aardig wat over. Daarbij kreeg ik ook opeens een ingeving dat dat beige gebloemde behang enorm gaaf zou zijn bij mijn nieuwe blauwe keuken. Ik besloot dus op het laatste moment om het vogeltjes behang ook in het toilet te gebruiken. Hoewel de ruimte klein is, zijn we er toch geruime tijd mee bezig geweest. Vooral de ombouw voor de afvoer maakte het een behoorlijk lastige klus, maar het zit er echt meer dan keurig op. Overweeg je zelf om een toilet te behangen? Houdt dan rekening met het feit dat je ergens op een punt niet goed uit komt met je patroon. Om die reden ben ik achteraf ook eigenlijk nog blijer dat ik toch voor het vogeltjes behang gegaan ben, want juist omdat het een vrij druk, maar klein patroon is, valt het in feite niet heel erg op dat niet alle banen 100% perfect op elkaar aansluiten.

Delfts blauw toilet inspiratie

Een blauw toilet

Toen het behang er eenmaal opzat, had ik natuurlijk een heel gave basis. Ik wilde het geheel echter nog wel een beetje gezelliger maken. Het leuke van een hangend toilet is vooral dat je de ombouw kunt gebruiken om spulletjes op te zetten. Na het afstylen van de andere ruimtes in huis had ik nog aardig wat Delfts blauw over en zoals je weet, áls ik iets doe, dan doe ik het goed. Ik bedacht me dat het tof zou zijn om niet een enkel Delfts blauw item neer te zetten, maar een echt statement te maken en gewoon de héle ombouw vol te zetten. Het leuke is dat wanneer mensen nu op bezoek zijn, ze altijd helemaal verrukt terugkomen van mijn Delfts blauw toilet, omdat ze het zo origineel en leuk vinden. De opbergpot is de Wäg marmer pot van Pib, uit dezelfde serie als de Wäg kom die ik in de hal heb staan en daar gebruik voor mijn sleutels. Verder heb ik het geheel nog opgeleukt met een gedroogde hortensia. Toch wel leuk dat dit ooit een hortensia uit mijn oude tuin was die ik toendertijd al heb laten drogen. Wonder boven wonder heeft hij de verhuizing en de periode in de opslag goed doorstaan. Ik heb eerder wel eens plantjes in het toilet gehad. Ik haalde deze dan eens in de week uit de ruimte om ze een hele dag voor het raam te zetten, in het licht dus. Hoewel de ene plant meer daglicht nodig heeft dan de andere plant, heeft elke plant het dus echt nodig. De plantjes op het toilet kregen echter op deze manier toch vrij sporadisch licht. Ze bleven wel leven, maar ik merkte dat ze ook niet groeiden zoals de andere planten in huis. Van nepplanten ben ik zelf niet echt fan, dus dan zijn droogbloemen natuurlijk een super mooi alternatief.

WAG marmer voorraadpot PIB

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  1. Prachtig geworden. Leuk hoe je je verzameling Delfts Blauw hebt uitgestald.

  2. Ilona Dekker says:

    Heel mooi en smaakvol, misschien toch even een rare opmerking….Wij hadden hier in het toilet ook zo’n mandje met toiletrollen op de vloer staan. Totdat er een aantal ‘mannetjes’ kwamen die natuurlijk allemaal even van het toilet gebruik wilden maken (kun je eigenlijk weigeren:-)) Na 2 van die ‘mannetjes’ had ik het wel gehad steeds die extra rollen vies en nat…zo onbeschoft en respectloos zouden ze dat thuis ook doen. Sindsdien weiger ik toiletbezoek als ze maar een half uur hier zijn en haal ik alles was ‘vies’ kan worden en persoonlijk is uit het toilet.
    Een Delfts blauw toilet was nog mooier geweest zag ik eens in een museum maar is er dan niet in de hangvariant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.