Bloemen in je interieur geven direct heel veel kleur en sfeer. Ik geef je 5 ideeën om te stylen met je bloemen die je in elke woonstijl kunt toepassen.

Verdeel de bloemen in je interieur over meerdere vaasjes

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je bos bloemen of boeket in één vaas te zetten, maar het is ook ontzettend leuk om ze te verdelen over verschillende vaasjes. Groepeer de vaasjes (klein en groot en rond en vierkant door elkaar mag!) en creëer zo een eyecatcher op je salontafel of verdeel ze bijvoorbeeld in een open kast. Zo kun je overal van je verse bloemen genieten. Vaasjes met bloemen zijn ook leuk in de hal, op je nachtkastje en in de badkamer.

Zijn je bloemen bijna uitgebloeid?

Denk je dat je boeket (bijna) uitgebloeid is? Haal dan de bloemen die er echt niet meer mooi uitzien er tussen uit. Je zult dan ontdekken dat er altijd nog wat bloemetjes tussen zitten die nog wel een paar dagen mee kunnen! Snijd de laatste losse bloemen die nog wél mooi zijn opnieuw af, maar dan een stuk korter, en zet ze bijvoorbeeld in theekopjes, lege parfumflesjes of ander mooi glaswerk neer! Dit is ook ideaal wanneer je bloemetjes hebt waarvan de steel geknakt is.

Laat je bloemen drogen

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde bloemen te laten drogen. Niet alle bloemen lenen zich goed om gedroogd te worden. Hortensia’s en rozen zijn bloemen die je heel makkelijk zelf kunt drogen. Je moet dan alleen wel op het juiste moment beginnen. Als de bloemen namelijk al bruin en / of slap zijn, kun je ze niet meer zo goed drogen. Na het drogen kun je de bloemen nog eventueel insprayen met een haarlak, dan blijven ze nog langer mooi. Een ander leuk idee is om een boeketje met droogbloemen onder een stolp te plaatsen.

bloemen in je interieur

De kleur van de bloemen

Bloemen geven veel kleur aan je interieur. Uiteraard zijn er bepaalde bloemen die mooi zijn in combinatie met elkaar en die bijvoorbeeld qua kleur of qua vorm mooi bij elkaar passen, maar in feite vind ik dat bloemschikken geen specifieke regels kent. Durf af te wisselen, er zijn zo ontzettend veel prachtige bloemen te koop dat het zonde zou zijn als je elke week hetzelfde koopt. Durf creatief te zijn en wanneer je wat terughoudend bent tegenover kleur in je interieur omdat je bang bent dat het te heftig wordt, zijn bloemen de ideale sfeermakers om kleuren in je huis ‘uit te proberen’. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om bloemen uit te zoeken die perfect ‘matchen’ met de kleur van je interieur, maar je kunt ook een contrasterende kleur kiezen. Ik kies bijvoorbeeld graag voor oranje bloemen bij ons blauw / groene interieur.

Een goedkoop boeket

Samengestelde boeketten bij het tuincentrum of bij de bloemwinkel zijn vaak niet heel goedkoop. Zelfs wanneer je zelf een heel boeket vol bloemen laat samenstellen, kan dat ook best wat kosten. Wil je graag een vol boeket bloemen in huis, zonder daar al te veel geld aan uit te geven? Kies dan een basis van groene takken en voeg daar enkele losse bloemetjes aan toe. Dan ben je echt met een paar euro al klaar! Ik gebruik hiervoor zelf graag eucalyptus. Dit blijft sowieso altijd al lang staan. Als de bloemetjes uit het boeket uitgebloeid zijn, kun je dus nog genieten van de eucalyptus. Ook eucalyptus kun je trouwens heel goed drogen!

bloemen in je interieur stylen

KOOP JIJ VAAK BLOEMEN?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

14 Comments

 1. Fijne tips! Ik hou heel erg van bloemen en koop ze regelmatig. De ene keer rozen, andere keer gerbera’s.

 2. Ilona says:

  Ja eigenlijk elke week en meestal bij de AH of Lidl. Tot 2 weken geleden bijna iedere week tulpen maar nu staan er rozen en pioenen. Twijfel al maanden om eens een Bloomon abonnement te nemen maar ik vind ze best prijzig.

  1. Christiana says:

   Ik wil ook weer pioenen kopen! Maar er wordt nu druk geschuurd en geverfd hier, dus alles zit onder het stof haha;-) Zodra de kozijnen allemaal gedaan zijn, ga ik uitgebreid schoonmaken en dan….pioenen kopen! Ik heb ook eens een bos van Bloomon besteld, maar ik was er niet zo happy mee;-( Ik kreeg precies een bos met bloemen die ik echt niet mooi vond. Dan zoek ik ze liever zelf uit, zeker ook gezien de prijs.

 3. Ik koop af en toe bloemen en dan vooral voor het maken van productfoto’s voor mijn blog. Dan ziet het er toch net wat leuker en fleuriger uit!

  1. Christiana says:

   Helemaal mee eens, ik doe dat ook vaak!

 4. Ik ben dol op bloemen. Maar ik wil eigenlijk ook nog heel graag een grote bos droogbloemen. Die blijven eindeloos mooi 😀 Al moet ik zeggen dat verse bloemen vaak frisheid uitstralen.

  1. Christiana says:

   Daar heb je gelijk in! Op bepaalde plekken vind ik verse bloemen inderdaad net wat leuker, maar zoals op het toilet vind ik een bosje droogbloemen weer heel leuk en makkelijk.

 5. Handige tips, dank je wel!
  Ik koop voor binnen niet zo snel bloemen omdat ik last heb van hooikoorts (zeker met lelies ben ik de hele dag aan het niezen). Daarentegen koop ik wel planten, zoals een orchidee, daar heb ik geen last van. En uiteraard heel veel bloemen voor buiten, want ook dat gaat met niet al te veel problemen (en gebruiken van de nodige medicatie). En die bloemen blijven vaak nog eens langer dan binnen.

  1. Christiana says:

   Leuk om te lezen dat je er iets aan hebt Geke! Oh ja, lelies! Ik heb zelf geen last van hooikoorts, maar die heb ik zelfs niet graag in huis vanwege de zeer aanwezige geur:-(

 6. Wat een leuk idee om je droogbloemen in een stolp te doen! Ik had je blog daarover even gemist, maar ga ik zeker een keer uitproberen

 7. Ik koop tegenwoordig iedere week of om de week een bosje bloemen. Wat een fijne tip van de eucalyptus met een paar bloemen ertussen! Die ga ik zeker opvolgen, thanks!

  1. Christiana says:

   En zelfs alleen eucalyptus in een vaas staat al mooi! Ik koop dat ook graag.

 8. Fijne tips! Leuk idee om een bos bloemen te verdelen over meerdere vaasjes!

  1. Christiana says:

   Ja, en het werkt dus ook wanneer een aantal bloemen uit je boeket niet meer mooi zijn, er zitten altijd nog wel enkele bloemetjes tussen die nog wel mooi zijn en even kunnen en die staan dan leuk in kleine vaasjes;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.