Wanneer heb jij je mascara voor het laatst vervangen? Geen enkel make-up product is eeuwig houdbaar. Dít moet je weten over de houdbaarheid van make-up.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De houdbaarheid van mascara en poederige producten

Make-up die je vaak als eerste moet vervangen, is mascara. Een mascara gaat gemiddeld zo’n drie maanden mee. Zodra je een mascara opent, kan er zuurstof in de huls komen en kan je mascara uitdrogen. Het is dus niet heel handig om heel veel mascara’s tegelijkertijd te gebruiken (dat wil zeggen, te openen!) want eenmaal open gaat hij niet zo lang mee. Mascara die klontert of van je wimpers afbrokkelt, is vaak al te veel opgedroogd en eigenlijk niet meer goed. Droge of poederige producten, zoals poeder, oogschaduw en blusher kunnen vaak zo’n twee jaar mee, net zoals potloden. Gebruik dit soort producten wél met schone kwasten. Er zijn allerlei kwastenreinigers in omloop, maar af en toe wassen met een zachte shampoo is ook prima. Laat kwasten aan de lucht drogen, föhn ze liever niet.

Lipstick en lipgloss

Lipsticks (richtlijn 12 maanden) kunnen vaak net wat langer mee dan een lipgloss (richtlijn 6 maanden), Ook hier heeft dat weer te maken met de samenstelling en het feit dat een lipgloss vloeibaar is. Lipproducten zijn van die typische make-up jes die je dus niét wilt uitlenen aan je bestie, en mocht je onverhoopt een keer een koortslip hebben? Laat je lipproducten dan even liggen, eenmaal gebruikt op een koortslip kun je ze namelijk echt weggooien, het is zeer besmettelijk.

De houdbaarheid van nagellak

Nagellak (richtlijn 24 maanden) kan een aardige poos mee, je doet er goed aan na het lakken zo nu en dan het halsje schoon te maken met nagellakremover, zodat hij goed sluit. Zodra een nagellak dik is en klontert, is hij eigenlijk niet meer goed. Je zult merken dat het lakken dan ook niet meer echt prettig gaat. Ben je écht nog niet uitgekeken op de kleur, dan kun je er een drupje nagellakverdunner aan toevoegen, hierdoor kan de textuur weer wat vloeibaarder worden.

WIST JIJ DIT OVER DE HOUDBAARHEID VAN MAKE-UP?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved.

2 Comments

  1. Oeii nagellakremover zou ik persoonlijk niet toevoegen aan een nagellak, maar eerder een nagellak speciale verdunner. Dat werkt heel goed. Ik heb me laten vertellen dat remover niet zo best is voor je nagellak.

    Ik kwam er laatst achter dat mijn argan olie (van 2 jaar geleden) niet meer goed was; er zat een raar “luchtje” aan. Nu ruikt Argan olie sowieso niet super lekker, maar met dit luchtje was iets mis.. Ik dacht dat het spul jaren mee zou gaan, maar niet dus. Ik heb een flesje dat 3/4 vol zat helaas moeten weg gooien. Dat ga ik met mijn huidige flesje arganolie even anders doen.

    1. Christiana says:

      Wat een goede tip Deb, van die nagellakverdunner. Tot op de dag van vandaag dus niet geweten dat zoiets überhaupt bestaat haha;-) Ik doe altijd een drupje remover in lakjes die ik veel gebruik en die dikkig beginnen te worden, en tot nog toe werkt het als een trein;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.