Helpt gezichtscrème tegen rimpels of is het toch een fabel? En ben je benieuwd naar wat nu eigenlijk de beste anti-ageing crème is?

Beware

Hoe ontstaan rimpels eigenlijk?

Een rimpel die er eenmaal zit, kun je nooit 100% weg smeren met een crème. Fronsrimpels kún je aanpakken met botox voor fronsrimpels en een vermoeide uitstraling met een wenkbrauwlift door botox. In feite kun je natuurlijk wel beter voorkomen dan genezen. Begin dus al vroeg met het verzorgen en beschermen van je huid. Fijne lijntjes en rimpels zijn uiteindelijk onoverkomelijk. Ze horen simpelweg bij het ouder worden. Echter, de ene rimpel is de andere niet. Rimpels zijn er namelijk in soorten en maten en ze ontstaan dus om verschillende redenen. De natuurlijke huidveroudering, ook wel de intrinsieke veroudering, begint rond je 30e en hou je niet tegen. Dit is een natuurlijk proces waarbij je huid dunner wordt en de aanmaak van onder andere elastine en collageen, die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid van je huid, afnemen. Gelukkig gloort er ook hoop aan de horizon, want aan extrinsieke huidveroudering kun je wel wat doen. Dit is namelijk het verouderingsproces dat veroorzaakt wordt door externe factoren. Hierbij kun je denken een overmatige en / of onbeschermde blootstelling aan zon, roken, alcohol, bepaalde voeding (zoals de ‘snelle suikers’) en stress. Belangrijk om te weten dat voorkomen altijd beter dan genezen is. Anti-ageing producten heten niet voor niets anti-ageing producten. Het woord ‘anti’ betekent namelijk letterlijk ’tegen’. Rimpeltjes ontstaan vaak als eerste rond de ogen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de huid hier dunner is. Uiteindelijk kunnen er ook rimpels rond de mond en op het voorhoofd ontstaan.

Kun je rimpels voorkomen?

Fijne lijntjes en rimpels kun je niet helemaal voorkomen, maar je kunt het verouderingsproces van je huid wel vertragen. In feite is en blijft het beste product voor je huid een crème met SPF. Zon is namelijk de grootste vijand van je huid. Het is sowieso verstandig om nooit zonder een SPF naar buiten te gaan en al helemaal niet onbeschermd te zonnen, maar minderen met blootstelling aan zon is ook al prima. Zorg altijd voor een SPF die zowel tegen zowel UVA- als UVB-straling beschermt. Verder is goed zorgen voor je huid ook belangrijk. Dat hoeft echt niet altijd met de ‘duurste’ crème, alhoewel duur natuurlijk een heel relatief begrip is. Mijn motto? Dure crème bevat echt niet altijd de beste ingredienten en is zeker per definitie niet altijd beter dan een goedkope(re) crème, maar je kunt van een crème van een paar euro ook niet verwachten dat daar de beste ingrediënten en vooral in de juiste concentraties in zitten. Gebruik dagelijks een crème om je huid te hydrateren, te voeden en te beschermen, en vergeet ook vooral niet te reinigen! Je kunt een fantastische crème gebruiken, maar als je niet eerst reinigt, kan die crème in feite zijn werk ook niet doen. Een crème kan zich namelijk niet door lagen make-up en onzuiverheden heen werken.

Helpt gezichtscrème tegen rimpels?

E Een anti-ageing product heet in feite niet voor niets een anti-ageing product. Anti betekent namelijk tegen, je smeert dus tegen huidveroudering. Er zijn zeker ingredienten die in bepaalde concentraties iets voor je fijne lijntjes en rimpels kunnen doen. Een mooi voorbeeld daarvan is hyaluronzuur. Hyaluronzuur is namelijk heel goed in het vasthouden van vocht in de huid. Hierdoor kan de zichtbaarheid van fijne lijntjes en diepere rimpels worden verminderd. Het is niet voor niets dat hyaluronzuur ook gebruikt wordt als rimpelvuller bij cosmetische behandelingen. Ook niacinamide is een mooi ingrediënt in anti-ageing verzorging. Het verhoogt namelijk de productie van collageen. Vitamine A kan ook veel goeds voor je huid doen. Niet alleen kan het worden toegepast bij fijne lijntjes, ook wordt het ingezet bij pigmentvlekken. Wanneer je langere tijd vitamine A gebruikt, zal de huidstructuur zichtbaar verbeteren. Verder kunnen ook vitamine C en vitamine E fijne lijntjes helpen verminderen (niet verdwijnen). Deze vitamines beschermen je huid ook tegen zonschade. Houdt rekening met het feit dat vitamine C en vitamine E niet stabiel zijn. In open potjes zullen ze hun werkzaamheid dan ook verliezen. Kies liever voor luchtdichte tubes of pompflacons wanneer je heel specifiek op zoek gaat naar gezichtscrème met vitamine C en vitamine E.

GEBRUIK JIJ BEWUST ‘ANTI-AGEING VERZORGING’?

© ByChristiana, tekst. Erica Budding, fotografie. All rights reserved. Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.